به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "نجم الدین رازی" در نشریات گروه "علوم سیاسی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «نجم الدین رازی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی نجم الدین رازی در مقالات مجلات علمی
  • علی شیرخانی، جعفر ساسان
    رابطه عرفان و سیاست در اندیشه سیاسی اسلام، از گذشته های دور مطرح بوده است و برخی از عرفای مسلمان، همچون نجم الدین رازی در حوزه سیاست صاحب نظر بوده اند (تاریخچه). در این راستا، آثاری از موافقان و مخالفان درباره رازی ارائه شده است؛ ولی هنوز جای طرح مباحث جدید، احساس می شود (پیشینه). با این وصف، همچنان درباره چگونگی این رابطه در دیدگاه اندیشمندی چون رازی، اختلاف نظر وجود دارد! (مسئله) ازاین رو، در واکاوی رابطه عرفان و سیاست در اندیشه او، با این پرسش مواجهیم که چه رابطه ای میان عرفان و سیاست از دیدگاه وی وجود دارد (سئوال). گمان این مقاله آن است که رازی به ادغام عرفان و سیاست قائل است و ازاین رو، به ارتباط وثیق عرفان و سیاست و نسبت تساوی از نسب اربعه میان این دو رسیده است (فرضیه). مقاله حاضر با کاربست شیوه تحلیلی تفسیری (روش)، به دنبال نشان دادن این ارتباط است (هدف). نتیجه به دست آمده این است که رازی دستیابی انسان به عرفان حقیقی، کمال معنوی، و سعادت دنیوی و اخروی را در گرو تدبیر امور دنیوی یا همان سیاست قرار می دهد که در راستای عرفان یا همان حقیقت اسلام است (یافته).
    کلید واژگان: عرفان, سیاست, نجم الدین رازی, اندیشه سیاسی و اندیشه عرفانی
  • جمیله اسلامی
    نجم الدین رازی از جمله اندیشمندان قرن هفتم هجری است که در شرایطی که خلافت عباسی رو به افول رفت و بنیان تازه ای برای جامعه اسلامی گذارده شد، نظریات خود را در مورد حکومت بیان نمود.
    در اندیشه نجم الدین رازی، حکومت عطیه الهی به حاکم است، بنابراین او باید این عطیه را به بهترین نحو حفظ کند و وظایف ناشی از داشتن حکومت از جمله اجرای شریعت و عدالت را به خوبی انجام دهد. وی برای اداره بهتر جامعه، از تشکیلاتی چون وزارت و قضاوت و شرایط متولیان آنها نیز یاد می کند.
    کلید واژگان: نجم الدین رازی, اندیشه سیاسی, حکومت, وزارت, قضاوت
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال