به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « آثار باستانی » در نشریات گروه « علوم اجتماعی »

تکرار جستجوی کلیدواژه «آثار باستانی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • داود دعاگویان*
    قاچاق میراث فرهنگی دارای ارزش اقتصادی وافری در بازار های داخلی و جهانی است و همواره مورد تهدید افراد و گروه های سود جو بوده است.حجم این معاملات چنان گسترده است که نمی توان ارقام درستی را از آن ارایه داد . هدف این مقاله تجربه زیست شده محقق در شناسایی نحوه معاملات و گردش مالی قاچاق میراث فرهنگی است که نویسنده با روش میدانی تا اندازه ای بتواند که از میزان و تنوع این معاملات سر در آورده و فرایند کشف آن را بر پایه روش های علمی برای کارشناسان ارایه دهد. نتایج تحقیق نشان می دهد که  پلیس امنیت اقتصادی و سایر دستگاه های فرهنگی کشور باید تلاش نمایند که فرهنگ مبارزه با قاچاق میراث فرهنگی جایگزین فرهنگ کاذب حق طلبانه کشف گنج در جامعه گردد. این مهم می تواند به رشد نظارت عمومی جامعه در جلوگیری از معاملات زیر خاکی و مشارکت با پلیس در کشف این معاملات گردد.. از سوی دیگر توجه به قوانین موضوعه کشور در مبارزه با قاچاق میراث فرهنگی ، توجه پلیس امنیت اقتصادی به نحوه برخورد با دانه درشت های سیاسی ، اقتصادی و حقوقی فعال در خرید و فروش میراث فرهنگی ، ارتقاء توان دستگاه های امنیتی و انتظامی در شناسایی و نفوذ در نوع گردش مالی افراد سود جو در معاملات زیرخاکی و در نهایت باید از تعاملات پلیس امنیت اقتصادی با دستگاه های قضایی و نظارتی و اطلاعاتی نام برد که می تواند افزایش میزان خطر پذیری معاملات زیر خاکی تا حد زیادی از قاچاق میراث فرهنگی کشور جلوگیری نماید.
    کلید واژگان: میراث فرهنگی, معاملات, آثار باستانی, قاچاق, پلیس امنیت اقتصادی, تجربه زیست شده}
    Davood Doagouyan *
    The smuggling of cultural heritage has great economic value in the domestic and global markets and has always been threatened by profiteers and profiteering groups. The volume of these transactions is so vast that it is not possible to provide accurate figures. The purpose of this article is to provide the researchers with a living experience in the field of smuggling and the financial turnover of smuggling of cultural heritage, which the author can do in a field method to the extent that they understands the amount and variety of these transactions. The research results show that the economic security police and other cultural institutions of the country should try to replace the false rightful culture of anti-trafficking in the society with the false culture of discovering the treasure in the society. This important issue can contribute to the growth of general supervision of the society in preventing underground transactions and partnering with the police in detecting these transactions. On the other hand, paying attention to the State’s Laws in combating the smuggling of cultural heritage, concern of the Economic Security Police about the method of countering political, economic and legal kingpins active in the transaction of the cultural heritage, improving the abilities of the security and law enforcement organizations in identifying and infiltrating the type of financial turnover of profiteers in underground transactions and finally, we should mention the interactions of economic security police with judicial, regulatory and intelligence agencies that can increase the risk of underground transactions to a large extent, to prevent the smuggling of the country's cultural heritage.
    Keywords: cultural heritage, transactions, Trafficking, lived experience}
  • برگردان به فارسی: منصور لوایی

    مرکز باستانشناسی ایران در زمستان 1355 – 1356 ه ش / 1979 م با اعزام هیاتی
    تصمیم گرفت که گذشته هرمز را تحقیق نماید. تا پیش از آن، بجز قلعه پرتغالی، اثر دیگری از
    هرمز شهرت چندانی نداشت. لی ن تحقیقات این هیات آش ار کرد که سال ها پیش از ایجاد قلعه ک ک مزبور در این جزیره بناهای عظیم سنگی به سب بناهای ساسانی وجود داشته است که بعدها در ک
    معماری قلعه پرتغالیها تاثیری عمیق بر جا نهاده است. مقاله پیش رو حاصل تلاش گرانقدر دکتر
    حسین بختیاری باستانشناس نامدار ایرانی و هیات ورزیده و کارآشنای او در ماه های منتهی به
    انقلاب شکوهمند بهمن 1357 است که کلنگ او غبار از چهره خسته جزیره گرفت و برای نخستین
    بار سکه ها و سفالینه ها و قصر و حصارهای آن را به سخن آورد.

    کلید واژگان: باستان شناسی, آثار باستانی, سکه و سفالینه, سبک معماری, آب انبار, برج و بارو, قلعه پرتغالیها, قصرها و خانه ها, بناهای مذهبی, مکتبخانه و کتابخانه}
  • فرهاد امام جمعه، فروزان سلیمانی، فرشته سلیمانی
    صنعت گردشگری یکی از مهمترین و پر جاذبه ترین فعالیت ها در جهان امروز است که در تقسیم بندی جهانی پس از نفت و خودرو سازی در رده سوم قرار می گیرد. این صنعت که به عنوان موتور توسعه از آن نام برده می شود به علت اهمیتی که از نظر اقتصادی، اجتماعی دارد روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفته و دولت ها به آن اهمیت می دهند. این تحقیق که به بررسی جامعه شناختی صنعت گردشگری در استان کرمانشاه می پردازد، بر اساس چارچوب نظریه کارکردگرایی ساختاری رابرت مرتن و نظریه تبادل کاسپارد هومنز و پیتر بلاو استوار است. در این تحقیق 5 فرضیه در رابطه با صنعت گردشگری مطرح و مورد آزمایش قرار گرفته اند، روش جمع آوری آمار و اطلاعات روش میدانی و از ابزار پرسشنامه به صورت بسته وهدایت شده استفاده گردیده است. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل آماری شده و نتایج حاصله نشان می دهد بین صنعت گردشگری در استان و جاذبه های طبیعی، آثار باستانی و آشنایی با فرهنگ مردم رابطه معناداری وجود دارد. در حالی که دو متغیر وضعیت اقتصادی و اجتماعی تاثیر چندانی در جذب توریست در استان نداشته اند.
    کلید واژگان: صنعت گردشگری, آثار باستانی, جاذبه های طبیعی, وضعیت فرهنگی, وضعیت اجتماعی و اقتصادی}
  • مفید شاطری، جواد میکانیکی
    بخش نیمبلوک از جمله بخش های با قدمت تاریخی کهن در شهرستان خراسان جنوبی محسوب می-شود. موقعیت مناسب طبیعی و برخورداری از دو عارضه دشت و کوهستا در مجاورت یکدیگر در این ناحیه، باعث شده تا در طول دوره هایی تاریخی همواره مورد توجه اقوام و حکومت های مختلف قرار گیرد. از نظر تاریخی وجود مکان هایی با نام هایی قدیمی، هم چون: «کوه لشکرگاه و تگ خروج: در شمال غربی بخش و آبادی های مهمی هم چون»فارس، دشت بیاض، خضری، فتح آباد، اسفیان، مزدآباد، کارشک، مناواج (بیناباج) و ثغوری«که معرف موقعیت مرزی آنجاست؛ همگی حکایت از پیشینه کهن این منطقه دارد. نام آبادی های دیگری هم چون:»میم، بازان، صلایانی، گریمنج، کرغند«و بسیاری از نام های دیگر نیز، گواه قدمت تاریخی این منطقه می باشد.
    شواهد تاریخی و مدارک مربوط به سابقه تمدنی منطقه بیانگر آن است که سکونت انسان در این منطقه به دوره های قبل از میلاد می رسد و آثار زندگی شهری، حداقل از دوره ساسانی و اوایل دوره ی اسلامی در شهر فارس وجود دارد. بر اثر حوادث طبیعی بخصوص زلزله، در طول تاریخ جمعیت این شهر دچار نوسان بوده ولی آنچه روشن و واضخ است، جمعیت پذیری فارس در تمامی دوره های تاریخی، بخصوص پس از اسلام می باشد بویژه که کثرت علما و بزرگان که منسوب به این شهر هستند بیانگر آن است که این شهر از سابقه کهن و در خشانی در منطقه برخوردار بوده و تحت تاثیر عوامل طبیعی از جمله زلزه از جمعیت آن کاسته شده است. به عنوان مثال در زلزله سال های 956 ه.ق و 1348 ه.ش و خشکسالی های دهه 1320 منطقه بخشی از جمعیت خود را از دست داده است. دو مرکز سکونتی مهم دیگر یعنی خضری و دشت بیاض نیز از گذشته های دور در تاریخ و جغرافیای منطقه نقش داشته اند و آثار تاریخی متعددی از دوره های مختلف در این شهر باقی مانده است که به عنوان جاذبه های گردشگری و میراث معنوی و جاویدان منطقه قابل توجه می باشند. در این مقاله ضمن بررسی ویژگی های تاریخی این دو مکان، مهم ترین آثار باستای و جاذبه های گردشگری آن معرفی می شد.
    کلید واژگان: جغرافیای تاریخی, خضری دشت بیاض, آثار باستانی, جاذبه های گردشگری}
    Moffid Shatteri Djavad Mekaniki
    Nimblook is an ancient part in Qaenat, South Khorassan. Because of its environmental aspects, being next to both planes and mountains, it has been always favored by different governments. There are lots of historical documents showing the life people in this region even before the Christ. Because of the ntural and environmental events during the long history of this city, its population has altered a lot. The most important ancient monuments and tourist attractions of this region are introduced in this article.
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال