به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « تاثیر » در نشریات گروه « علوم اجتماعی »

تکرار جستجوی کلیدواژه « تاثیر » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • سید حسین شرف الدین*
    ویروس جهان گستر کرونا، اگرچه بیشتر به عنوان یک عامل اختلال سلامت جسمی و تهدیدکننده حیات و بقا در افکار عمومی شهرت یافته و عامل اصلی این انصراف، تحرک آشکار و نقش آفرینی فعال سازمان ها و عوامل وابسته به حوزه بهداشت و درمان بوده است، اما از یک افق گسترده تر، کرونا را می توان زلزله چند ریشتری و ممتدی توصیف کرد که همه ارکان زندگی، نظم ساختاری و قواعد الگویی حاکم برجهان زیست روزمره و روابط و مناسبات انسانی را درسطوح و ساحت های مختلف و به نسبت های متفاوت، مستقیم و غیرمستقیم متاثر ساخته است. این نوشتار درصدد است تا با استناد به تجربه های عینی وشواهد محیطی، تاثیرات منفی و مثبت این پدیده را برفرایندهای مختلف ارتباطات انسانی و اجتماعی توصیف و تحلیل کند. گزاره های ذکر شده عمدتا از یادداشت ها، مصاحبه ها، گزارشات مستند و مشاهدات عینی استنباط و صورت بندی شده است.
    کلید واژگان: کرونا, بهداشت, ارتباط, رابطه, تاثیر, پیامد, هزینه}
    Sayyed Hossein Sharafuddin *
    The global coronavirus, although better known as a physical health disorder and a threat to life and survival in public opinion, and the main cause of this withdrawal has been the apparent mobility and active role-playing of organizations and factors in the field of health, but from a wider horizon Corona can be described as a multi-magnitude and continuous earthquake that has affected all the pillars of life, structural order and model rules governing the everyday world and human relations in different levels and areas and in different, direct and indirect proportions. This article seeks to describe and analyze the negative and positive effects of this phenomenon on various processes of human and social communication based on objective experiences and environmental evidence. The statements made are mainly inferred and formulated from notes, interviews, documented reports and objective observations.
    Keywords: Corona, health, Communication, relationship, Impact, Consequence, Cost}
  • شاهده زهرا ناطقی، مرضیه سادات سجادی*

    در کنار خانواده، همسالان و محیط، رسانه ها یکی از عوامل تاثیرگذار در شخصیت کودکان هستند. اطلاعات و داده ها در حجم بالا و در کمترین زمان از رسانه ها به کودکان منتقل می شود و این امر نشانگر جایگاه واقعی رسانه است. پژوهش حاضر تاثیرات رسانه ها بر کودک و نوجوانان را بررسی می کند. یافته ها نشان می دهد که رسانه ها در کنار تاثیرات علمی مانند یادگیری و آموزش، افت تحصیلی و کاهش نرخ مطالعه، تاثیرات اجتماعی مانند اجتماعی کردن کودکان، پرکردن اوقات فراغت، کاهش فعالیت های اجتماعی، تاثیرات فرهنگی مانند بلوغ زودرس، الگوگیری نامناسب، دسترسی آسان به اطلاعات ناسالم، تاثیرات رفتاری مانند انفعال، خشونت و پرخاشگری، کم تحرکی و عدم نشاط و تاثیرات روانی مانند انزواطلبی و تضعیف ارتباط عاطفی کودک با خانواده را موجب شده است. برای کاهش آثار نامطلوب رسانه، بالا بردن سواد رسانه، الگوسازی والدین و مشارکت و همراهی والدین در استفاده از رسانه توصیه می شود.

    کلید واژگان: رسانه, نوجوان, تاثیر, کودکان, هویت}
  • حسین احمدی سفیدان*، داود بصارتی

    گسترش ارتباطات و فناوری اطلاعات، استفاده از اینترنت و شبکه های مجازی را اجتناب ناپذیر کرده است. دغدغه اصلی مقاله حاضر، بررسی چگونگی استفاده دانشجویان خوابگاه شهدای دانشگاه تبریز از فضای مجازی است. جامعه آماری تحقیق 2000 نفر بودند که به روش تصادفی طبقه ای، 100 نفر انتخاب شدند. روش تحقیق، توصیفی تحلیلی از نوع پیمایشی است. برای پایایی و روایی از آلفای کرونباخ استفاده شد که نشان دهنده 938/. و واریانس 423 است. با توجه به اینکه فضای مجازی برای ایرانیان یک پدیده بومی نیست و آنها نسبت به این پدیده مهاجر هستند، برای جلوگیری از آسیب ها و چگونگی استفاده از آن، به فرهنگ سازی و دانش افزایی در این زمینه نیاز است. ضرورت توجه دانشجویان در جایگاه فرهیختگان و آینده سازان به این مقوله از اهمیت دوچندانی برخوردار است. یافته های تحقیق گویای آن است که 46 درصد  همیشه یا اغلب و 18 درصد معمولا بیش از زمانی که قصد داشته اند، در فضای مجازی حضور یافته اند. در زمینه کاهش بازدهی درسی،  46 درصد معتقدند که هرگز یا به ندرت و 18 درصد بر این باورند که همیشه یا اغلب، تحصیلشان آسیب دیده است. برای انجام تکالیف درسی، 28 درصد هرگز یا به ندرت و 15 درصد همیشه یا اغلب از اینترنت استفاده می کنند.

    کلید واژگان: اینترنت, فضای مجازی, دانشجو, تاثیر, بومی, مهاجر}
    Hossein Ahmadisefidan *, Davood Basarati

    With the expansion of communication and information technology, it is inevitable to use Internet and virtual networks. The main concern of the article is to study how the students of the dormitory of Tabriz University use cyberspace. The statistical population of the study was 2000 people and 100 people were selected by stratified random sampling method. Research method:A survey analytical-descriptive method. For reliability and validity, the Cronbach alpha was used that indicates 0.938 and its variance are 423. Regarding that the Iranians are not native in cyberspace and they are migrants, there is a need for developing culture to prevent damages and educating how to use it. The necessity of students' attention to that fact as well-educated people and future-makers has great significance. Research findings indicate that 46 percent, always, or often, and 18 percent of students usually, are involved in cyberspace more than their intended time to be in that space. In the context of reducing productivity, 46 percent of students believe never, or rarely, and 18 percent believe always or often their education  are affected by cyberspace, and 28% of them never, or rarely use, and 15% always use the Internet to do their homework.

    Keywords: Internet, Cyberspace, Student, Impact, Native, Immigrant}
  • شرمین جهان شیلا، مرضیه سادات سجادی*

    در دوره نوجوانی و جوانی، افراد دچار تغییرات جسمی و روانی متعددی می شوند. تمایل به دیده شدن و مورد توجه قرارگرفتن به ویژه در برابر جنس مخالف در اثر این تغییرات ایجاد می شود. علت ایجاد روابط بین دختران و پسران در بیشتر جوامع، شدت این هیجانات و کشش های روحی است. از نظر روان شناسان میل و کشش به جنس مخالف از نظر فیزیولوژی یک نیاز فطری، طبیعی و روانی است. در بیشتر فرهنگ ها روابط بین دختر و پسر قبل از ازدواج عادی شده است که این مسئله باعث ایجاد مشکلات جدید در روابط دختر و پسر می شود.هدف مقاله حاضر بررسی این معضل و تاثیرات آن بر ازدواج است. براساس آنچه در مقاله حاضر به دست آمد بحران هویت، ناکارآمدی خانواده ها در ارضای نیازها، اختلال در هویت جنسی و حاکمیت روحیه فردگرایی از علل افزایش روابط دختر و پسر است. افت تحصیلی، فقدان شناخت درست و واقع بینانه، احساس گناه، خیانت به همسر آینده، انحطاط و انحرافات اخلاقی، ایجاد بدبینی، سرکوب شدن استعدادها، سستی ایمان، آسیب دیدن حیثیت خانواده و سست شدن بنیان خانواده از پیامدهای روابط دختر و پسر است.

    کلید واژگان: دختر, پسر, ازدواج, روابط آزاد, تاثیر}
  • بئاتریس سالاس*
    این مقاله،  به تاثیرات شاهنامه فردوسی بر نویسنده و ادیب اسپانیایی بالتاسار گراسیان می پردازد، تاثیراتی که در طی تاریخ به آن کمتر پرداخته شده و یا اصلا به آن توجهی نشده است. همچنین در ادامه این پژوهش از طرفی بازتاب آثار فردوسی بر تفکر مدرن غرب که از طریق برخی فلاسفه و متفکران اروپایی خاص نمایان شد، مورد بررسی قرار می گیرد و از طرف دیگر در یک دیدگاه مقایسه ای از جنبه های آثار هر دو نویسنده ، تلاش خواهد شد تا میراث فردوسی در اندیشه غربی، به ویژه در جنبه های آموزشی و اخلاقی آن بازنمایی شود.
    کلید واژگان: شاهنامه, فردوسی, بالتاسار گراسیان, آموزش و پرورش, تعلیم و تربیت, بصیرت, مشاور, تاثیر}
    Beatriz Salas *
    This study presents the possible and hitherto unknown or little spread influence of the Shahnameh of Ferdowsi on the Spanish writer and educator Baltasar Gracián, and consequently, the projection of Ferdowsi in modern western thought through certain European philosophers and thinkers of special importance. In a comparative vision of aspects of the works of both authors, an attempt will be made to support Ferdowsi’s legacy to Western thought, specifically in the educational and moral aspects.
    Keywords: Shahnameh, Ferdowsi, Baltasar Gracián, Education, Didactics, Prudence, Advisers, Influences}
  • مهرانه درزی، محمد جعفری هرندی، محمد صادق موسوی

    موضوعاتی که جنبه عرفی دارند به تبع تغییر عرف، حکم آن تغییر می کند یا با تغییر موضوع در یک زمان در دو جامعه متفاوت می گردند چون طبیعی است که جوامع در طول زمان و عرض هم متفاوتند بخصوص اینکه در طول زمان عرف ها به یک موضوع داوری و تشخیص متفاوت دارند و همین امر باعث می شود که حکم آن موضوع تغییر کند و آن حکم متحول گردد اما عرف مستقیما نمی تواند در حکمی اثر داشته باشد بلکه از طریق نگاهی که عرف به موضوع می کند و معنای آن را تغییر می دهد در حکم موثر خواهد بود هر چند وقتی به تفاوت حکم توجه شود به نظر می رسد حکم متفاوت گشته و واقعا هم تفاوت وجود دارد اما این تفاوت از ناحیه تشریع و حکم نیست بلکه بخاطر تغییر موضوع است.

    کلید واژگان: عرف, موضوع, حکم, تاثیر, تشریع, تغییر}
  • علیرضا قادری*، فرهنگ خادمی ندوشن، سید مهدی موسوی کوهپر، جواد نیستانی
    از اواسط هزاره نخست پیش از میلاد، به تدریج روابط دوجانبه ای میان مردمان ساکن فلات ایران و یونانیان به وجود آمد. این روابط که، جنبه های خصمانه ی آن نظرات را بیشتر به خود جلب کرده است، منجر به تاثیر و تاثراتی در فرهنگ و هنر این مردمان شد. پژوهش در کم و کیف این روابط، پایه ای مهم در شناخت این دو فرهنگ است.
    در این مقاله، نویسندگان تلاش کرده اند تا در میان تاثیرات قابل توجهی که هلنیسم بر فرهنگ و هنر دوره پارت گذاشته، با بررسی تاثیراتی که اصول و قوانین زیبایی شناسی یونان بر پیکرتراشی دوره پارت نهاده، به نتیجه ای کلی در مورد مسیر تحول هنر دوره پارت دست یابند.
    کلید واژگان: تاثیر, زیبایی شناسی, هلنیسم, پیکرتراشی, پارتی}
    Alireza Qaderi *, Farhang K. Nadooshan, Seyyed Mehdi Mousavi Kouhpar, Javad Neyestani
    From the middle of the first millennium BC, there witnessed a gradual bilateral relation between Iranians and Greeks. These people to people attachments also resulted in interactive influences between these two cultures and arts. Qualitative and quantitative investigation on these interactions is a basic issue in identifying both cultures.
    The current paper, among all miscellaneous influences of Hellenism on the culture and the art of the Parthian realm, attempts to analyze only the influences of basics and rules of the Greek aestheticism on the Parthian sculpture and come to a historical conclusion based on an inductive method.
  • علیرضا قادری *، فرهنگ خادمی ندوشن، سید مهدی موسوی کوهپر، جواد نیستانی
    از اواسط هزاره نخست پیش از میلاد، به تدریج روابط دوجانبه ای میان مردمان ساکن فلات ایران و یونانیان به وجود آمد. این روابط که، جنبه های خصمانه ی آن نظرات را بیشتر به خود جلب کرده است، منجر به تاثیر و تاثراتی در فرهنگ و هنر این مردمان شد. پژوهش در کم و کیف این روابط، پایه ای مهم در شناخت این دو فرهنگ است.
    در این مقاله، نویسندگان تلاش کرده اند تا در میان تاثیرات قابل توجهی که هلنیسم بر فرهنگ و هنر دوره پارت گذاشته، با بررسی تاثیراتی که اصول و قوانین زیبایی شناسی یونان بر پیکرتراشی دوره پارت نهاده، به نتیجه ای کلی در مورد مسیر تحول هنر دوره پارت دست یابند.
    کلید واژگان: تاثیر, زیبایی شناسی, هلنیسم, پیکرتراشی, پارتی}
    Alireza Qaderi *, Farhang K. Nadooshan, Seyyed Mehdi Mousavi Kouhpar, Javad Neyestani
    From the middle of the first millennium BC, there witnessed a gradual bilateral relation between Iranians and Greeks. These people to people attachments also resulted in interactive influences between these two cultures and arts. Qualitative and quantitative investigation on these interactions is a basic issue in identifying both cultures.
    The current paper, among all miscellaneous influences of Hellenism on the culture and the art of the Parthian realm, attempts to analyze only the influences of basics and rules of the Greek aestheticism on the Parthian sculpture and come to a historical conclusion based on an inductive method.
    Keywords: Greek Influence: Aestheticism, Hellenism, Sculpture, Parthian}
  • ناصر ملکی*، مریم نویدی
    این مقاله با توجه به قدمت و محبوبیت نمایشنامه اتللو بر آن است تا به این مسئله بپردازد که چگونه لایه های مختلف اجتماع از این نمایشنامه متاثر می شوند. برای این منظور، با استفاده از روش تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف، کنش های ارتباطی و فرهنگی در نمایشنامه ی معروف شکسپیر با عنوان اتللو را تحلیل کرده است. بر اساس نظر فرکلاف که زبان همواره با کنش های اجتماعی در ارتباط بوده، آثار شکسپیر نیز همواره دارای نشانه هایی از کنش های ارتباطی و فرهنگی گفتمان بوده، و تحلیل گفتمان آنها، مانند هر اثر ادبی دیگر، نیازمند تحلیل لایه ها و ساختارهای مختلف جامعه است. نتایج این مطالعه نشان می دهند که موضوع ارتباط در این نمایشنامه باعث به وجود آمدن فرهنگ میزبان و فرهنگ مهمان شده و تقابل این دو فرهنگ برای به وجودآمدن ارتباط، کنش هایی بین دو فرهنگ ایجاد کرده است که در پیشرفت موضوع نمایشنامه حضور بارزی دارند.
    کلید واژگان: ارتباط, فرهنگ, اتللو, تاثیر, جامعه}
    Maryam Navidi, Naser Maleki*
    Using Fairclough’s analytical theory of critical discourse, this paper intends to analyze the communicative actions in Shakespeare’s play Othello. The paper also will show how the play affects various layers of any given society especially where it has been produced. Our approach is based on the historical fact that human beings have constantly struggled to gain their identity under the shadow of social relationships. Accordingly, one can expect to see different societies developing various cultural communicative theories alongside literary works. Considering that Fairclough’s theory attempts to explain the relation between language and social actions, Shakespeare’s works can also be taken to bear the signs of discourse in communicative and cultural actions. By the same token, a discourse analysis of Shakespeare’s works, similar to other literary works, requires us to analyze various layers and structures of the society in which the literary works have been produced. Meanwhile, the question of communication creates cultural interactions between both the host and the guest cultures. And the encounter of the two cultures should pave the way for the very communication per se, something that can result in further interactions between the two. We believe such signs of interaction are present in Shakespeare’s play Othello. The concluding parts of the play indicate that the cultural and social actions exist not only in society but also in literary texts; even if it refers to centuries back when such theories like communicative actions had not been produced yet.
    Keywords: Communication, Culture, Othello, Affect, Society}
  • محمدباقر سپهری، عبدالله گیویان
    مقاله حاضر در پی بررسی عواملی است که در گرایش مردم اردبیل به شبکه های ماهواره ای تاثیر دارند. درحالی که ایران کشوری چند قومی و با فرهنگ و زبان های مختلف است، نگاه گذرا و سطحی مسئولان و محققان کشور به تنوع فرهنگی و زبانی، ظاهرا فراموشی مجموعه زیبای فرهنگ های موجود در ایران را فراهم آورده اما چه بسا چنین وضعی در درازمدت بازخوردهای احتمالی منفی را برجای خواهد گذاشت. در واقع هدف اصلی مقاله نشان دادن گوشه هایی از واقعیات موجود در ایران از جمله عدم توجه به فرهنگ ها، زبان، قومیت و مسائل ناشی از آنها است.
    پژوهش ها نشان داد که 1/95 درصد بینندگان ماهواره ای، شبکه های ترکیه و آذربایجان را برای تماشا انتخاب می کنند.60 درصد از پاسخگویان هر روز و بیش از 3 ساعت شبکه های مذکور را تماشا می کنند. بیش از 67 درصد بینندگان، اشتراکات فرهنگی را در استفاده از شبکه های آذربایجان و ترکیه به اندازه «زیاد» موثر دانسته اند و بیش از 70 درصد گفته اند، اگر در ایران شبکه سراسری ترکی و شبکه استانی اردبیل هماهنگ با زبان، فرهنگ و شرایط بومی باشد، آنها را به اندازه «زیاد» تماشا خواهندکرد.
    کلید واژگان: تاثیر, شبکه های ماهواره ای ترکیه و آذربایجان, اشتراکات فرهنگی, زبان, استفاده}
    M.B. Sepehri, A. Guivian
    This paper is searching about effective factors on the tendency of Ardebil's people to look on the Satellite Networks. Whereas Iran is a multinational country with different cultures and languages, but superficial perspective to the multiculturalism and the variety of languages, has caused neglecting of the beautiful culture collection available in Iran. This situation will cause probable negative feedbacks in long term. The main aim of this article is demonstration of some facts such as inattention to cultures, languages, races and its consequences.Findings revealed that 95.1 percent of satellite viewers choose Azerbaijan and Turkey's Satellite to look on. 60% of people look on these satellite networks everyday more than 3 hours. More than 67% of viewers replied that cultural unities are much effective on the consumption of theses networks. More than 70% of people answered if Turkish language network in Iran and provincial network of Ardebil to be more coordinated to their language, culture and native conditions, they will look on them a lot.
    Keywords: Effect, Azerbaijan, Turkey's Satellite Networks, Cultural unities, Language, Consumption}
  • نعمت الله موسی پور، فریبا درتاج
    در این مقاله که به منظور ارزشیابی پویانمایی های دینی در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است، اصول حاکم بر تولید پویانماییشناسایی شد که بر شانزده اصل مشتمل است. برای بررسی میزان استفاده از اصول مذکور در تولید پویانمایی ها فهرست بررسی (چک لیست) لازم تهیه شد و داده ها از بررسی و تحلیل دو پویانمایی مذهبی، دو پویانمایی غیرمذهبی داخلی و دو پویانمایی غیرمذهبی خارجی به دست آمد. البته پویانمایی های غیرمذهبی را برای فراهم شدن امکان مقایسه و ارزیابی وضعیت پویانمایی های مذهبی بررسی کردیم.تجزیه و تحلیل داده ها نشان میدهد که اصول «استفاده از حرکات موزون»، «پرهیز از خشونت» و «کسب پاداش» در پویانمایی های مذهبی رعایت نشده، اما اصول «پرهیز از کاربرد جملات منفی» و «استفاده از جملات مثبت» تا حدودی، و اصول «استفاده از پیامهای کوتاه»، «تراکم اطلاعات»، «استفاده از حرکات صحیح»، «رنگ مناسب»، «پرهیز از مجازات»، «ارائه بهموقع پاداش» و «موسیقی شاد» در پویانمایی های مذهبی کاملا رعایت شده است. در عین حال، استفاده از «اغراق»، «فانتزی» و «تکرار» در پویانمایی های مذهبی بیش از حد مقبول بوده است.با توجه به اینکه رعایت اصول تولید در پویانمایی های غیرمذهبی داخلی و در پویانمایی های غیرمذهبی خارجی بیشتر است پیشنهاد می شود که تولیدکنندگان پویانمایی های مذهبی در سیمای جمهوری اسلامی به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
    کلید واژگان: آموزش مذهبی, تاثیر, تربیت دینی, تلویزیون, پویانمایی, پویانمایی مذهبی, کودک}
    Fariba Dortaj
    Religious education has an elevated status and a great value in Iranian religious society. Using different methods and instruments to realize this goal has been always considered by those involved in education. At the present time, television is an effective means for communicating with social groups. One of those groups is children who can be exposed to messages by animations. The effectiveness of animation is a function of the manner in which it has been produced. Therefore, we can ask whether psychological principles have been observed in the production of religious animations for children. This article, written for evaluating religious animations used in the television, aims at identifying sixteen principles governing the production of animations for children. To do this, the authors referred to authentic sources in psychology and media studies after gathering data and composing them, managed to identify the principles governing the production of animation. The numbers of these principles have been applied to the production of animations, a checklist was prepared and the data were extracted from analyzing two religious animations, two domestic non-religious animations and two foreign non-religious animations. Non-religious animations were analyzed to make possible the suggested that the producers of religious animations pay special attention to do this point.
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال