به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « حمل و نقل جاده ای » در نشریات گروه « علوم اجتماعی »

تکرار جستجوی کلیدواژه «حمل و نقل جاده ای» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • رویا آل عمران، علی آل عمران
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بلندمدت بین تصادفات جاد های و عوامل موثر بر آن در ایران است. این پژوهش از لحاظ روش، علی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی بوده و روش جمع آوری اطلاعات نیز از نوع کتابخان های و آمار و اطلاعات مربوط به متغیرهای ب هکار برده شده در پژوهش نیز از مرکز آمار و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران استخراج شده است. همچنین ابزار مورد استفاده این پژوهش، اقتصاد سنجی است. بر این اساس برای برآورد رابطه بلندمدت بین تصادفات جاد های و عوامل موثر بر آن، از تکنیک ه مانباشتگی جوهانسن- جوسیلیوس استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که اثرگذاری ضرایب متغیرها بر اساس مبانی نظری مورد انتظار بوده و از نظر آماری نیز معن ادار م یباشند. همچنین، نتایج پژوهش حاکی از برقرار بودن فرضیه کوزنتس و به عبارتی وجود رابطه U معکوس بین تولید ناخالص داخلی سرانه و تصادفات جاد های بوده و یافت ه های دیگر پژوهش نیز دلالت بر وجود تاثیر مثبت و معن ادار تعداد وسایل نقلیه موتوری سرانه و تعداد مسافر جابجا شده از طریق حمل و نقل جاد های بر تصادفات جاد های دارد. نتایج بر اساس ضریب جمله تصحیح خطا نیز حاکی از آن است که در هر دوره(هر فصل) 27 / 0 از عدم تعادل کوتا همدت برای رسیدن به تعادل بلندمدت تعدیل می شود.
    کلید واژگان: تصادفات جاد های, فرضیه کوزنتس, تولید ناخالص داخلی سرانه, وسایل نقلیه موتوری, حمل و نقل جاده ای, روش جوهانسن, جوسیلیوس}
  • میرزاعلی خوشبخت، موسی امیری، سید علی اکبر احمدی، اکبر بهمنی
    رشد میزان مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی نگرانی ها و تلاشهای فراوانی را در راستای شناسایی و کنترل علل وقوع تصادفات از سوی مراجع مسئول برانگیخته است. هرچند اعتقاد کلی بر این است که در حوادث رانندگی عامل انسانی نقش اصلی را ایفا می کند، لکن هنوز مجادلاتی در این زمینه وجود دارد. در حمل و نقل جاده ای، خستگی یکی از مهمترین و اصلی ترین عامل خطای انسانی است که می تواند باعث حوادث مرگبار شود. خستگی بدلیل ناشناخته بودن و مشکل بودن تشخیص آن به عنوان عامل دخیل در تصادفات، کمتر مورد توجه قرارگرفته است. خستگی در حالت کلی به معنای تحلیل و زوال انرژی فرد است و می تواند از نوع جسمی و یا روحی و روانی باشد. خستگی خود در اثر عوامل بسیار گسترده و پیچیده ای بوجود می آید، خستگی راننده، منجر به ضعف توانایی او در رانندگی و تصمیم گیری صحیح، می شود؛ که می تواند تبعات مخاطره آمیزی به همراه داشته باشد. خستگی با علائمی از قبیل کندی عکس العمل، انحراف از مسیر مستقیم، کاهش اثر ترمز، سنگینی پلک ها و خواب آلودگی بروز می کند. نقش پارامترهای مکان و زمان نیز بطور مجزا مورد بررسی قرار گرفته است. بیشترین تصادفات با عامل خستگی در ساعت 00 الی 06 بامداد و نیز 14 الی 16 اتفاق می افتد و مطابق انتظار، درجاده های برون شهری دوطرفه، یکی از محتمل ترین نقاط برای وقوع تصادفاتی است که عامل آن خستگی رانندگان می باشد. اقدام برای بهبود محیط جاده می تواند نقش مهمی در جلوگیری از خستگی رانندگان ایفا کند. در این مقاله سعی شده تا عمده ترین فاکتورهای ایجادکننده خستگی رانندگان و تاثیر عامل خستگی در وقوع تصادفات رانندگی بررسی و تا حد امکان، راهکارهای مناسبی برای مبارزه با آن ارائه گردیده است، از آن جمله می توان نصب تابلوهای حاوی پیام های هشدار دهنده خطرات ناشی از رانندگی در حالت خستگی و مدیریت خستگی، طرح هندسی مناسب راه ها، نظارت قانونی و سیستم هشدار دهنده و سیستم های فنی وسایل نقلیه و الزام استراحت برای رانندگان در طول مسیر با پیش بینی مکان استراحت از جمله این اقدامات است.
    کلید واژگان: تصادفات جاده ای, خستگی, حمل و نقل جاده ای, راهکار, پیشگیری, نتایج خستگی}
    M.A.Khoshbakht, M.Amiri, A.Ahmadi, A.Bahmani
    The growth of fatality rate due to driving accidents has created remarkable concerns and attempts for recognizing and controlling causes of crashes occurrence from the part of responsible officials. Although the general belief is that human factor plays the main role in driving accidents, yet there are disputes over this issue. In road transportation, fatigue is one of the main causes of human errors which can lead to fatal accidents. Due to being unknown and difficult to be recognized as a factor involved in accidents, fatigue has been less paid attention. Fatigue in general means decline and collapse of an individual,s energy. Fatigue by itself made by extended and complicated factors. The driver,s fatigue impairs his ability to drive and make proper decisions that can lead to hazardous outcomes. Fatigue emerges with signs like slow reaction, devour of direct path, reduction of brake track, heaviness of eyelids and drowsiness. The role of place and time parameters has also been studied separately. Most accidents as a result of fatigue occurred in periods of 0 to 6 AM and 2 to 4 PM. As expected, two ways rural roads are the most possible spots for crash›s occurrence that their causes are fatigue. Action for improvement of road environment can play an important role in preventing from drivers, fatigue. In this study, we,ve tried to investigate main causing factors of drivers, fatigue. And if it is possible to present proper guidelines for addressing the problem, including installation of messaging signs warn for driving while tired risks and fatigue management, proper roads geometric design, legal surveillance, warning system and technical system of vehicles, and obligating drivers to take rest in the path along with considering rest places.
    Keywords: Driving Accidents, Fatigue, Road Transportation, Guideline, Prevention, Fatigue Outcomes}
  • دکتر شهریار افندی زاده*، مهندس حسین متولی حبیبی
    سیستم اخذ عوارض از شبکه راه ها، یکی از روش های مدیریت توسعه حمل ونقل در دنیای امروز بشمار می رود. در این مقاله سعی بر آن است تا با توجه به سهم قابل توجه حمل ونقل جاده ای در صنعت حمل و نقل داخلی و نیاز مبرم به ارتقاء کمی و کیفی راه های کشور، سیاستها، اهداف و راهکارهای مختلف مشارکت و سرمایه گذاری افراد جامعه را مورد مطالعه قرار داده تا با بررسی معایب و محاسن هر یک، گزینه(های) قابل اجرا در کشور را تعیین نمود.
    کلید واژگان: عوارض, حمل و نقل جاده ای, سرمایه گذاری}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال