جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "تجربه نگاری" در نشریات گروه "علوم قرآن و حدیث"
تکرار جستجوی کلیدواژه «تجربه نگاری» در نشریات گروه «علوم انسانی»-
پژوهش حاضر از نوع کیفی، با شیوه توصیفی تحلیلی است که ابزار گردآوری اطلاعات آن، روش مصاحبه باز و نیمه ساختار یافته بوده، بر اساس الگوی »SWOT« صورت گرفته است. این پژوهش درصدد پاسخ به این پرسش ها است که اساسا مدرسه مسجد محور به چه مدرسه ای می گویند، دارای چه ویژگی ها و فعالیت هایی است و نقطه قوت ها، نقطه ضعف ها، چالش ها و فرصت های پیش روی این نوع مدرسه کدام است. یافته های پژوهش نشان می دهد که این الگو با توجه به اینکه در ابتدای راه است، دارای نقطه قوت ها و نقطه ضعف هایی است که می توان با تقویت نقطه قوت ها و زدودن نقطه ضعف ها، تا اندازه زیادی به رواج و گسترش آن کمک کرد. گفتنی است، طرح مدارس مسجدمحور دارای چالش ها و فرصت هایی پیش روی خود است که می توان با تبدیل چالش های آن به فرصت ها و همچنین استفاده از فرصت های آن در پیشبرد هرچه بهتر این مدارس و گسترش آن در سطح کشور کوشید.
کلید واژگان: تجربه نگاری, مدارس مسجد محور, یاوران ولایت, مربی -
پس از دهه ها توجه به روش های اثبات گرایانه به عنوان رویکردی کمی در پژوهش های حوزه علوم انسانی، بار دیگر روش های کیفی مورد توجه قرار گرفته است. از روش های کیفی پژوهشی جدید که در شاخه های مردم شناسی، علوم ارتباطات و انسان شناسی مورد توجه قرار گرفته است، راهبرد روش شناختی «خودمردم نگاری» یا اتواتنوگرافی است. اتواتنوگرافی علی رغم ریشه عمیقی که در مطالعات مردم شناسی و روش شناختی دارد، شاید کمی بیش از یک دهه است که با کاربرد گسترده تر از سوی محققان مورد استفاده قرار می گیرد. اتواتنوگرافی ظرفیت های متعددی برای تحلیل جامعه، فرهنگ، انسان و تجربه های زیستی در اختیار پژوهشگر قرار می دهد و شرایطی را مهیا می کند تا محقق بتواند به بازاندیشی محیط و موضوع مورد مطالعه خود بپردازد و بستری را فراهم می کند تا پژوهشگر بتواند به تولید دانش در زیست بوم مورد مطالعه بپردازد. در این رویکرد پژوهشی، تجارب محقق از جمله منابع اطلاعاتی مهم در فرایند تحقیق است و کمک می کند تا به فهم عمیق تری از محیط اجتماعی و فرهنگی برسد و حتی پژوهش های اجتماعی و فرهنگی را با بهره گیری از نوعی خودآگاهی انتقادی در قالب تجربه های شخصی به حوزه عمومی گسترش دهد. روش اتواتنوگرافی با مولفه ی بازخوداندیشی و بازخودنگری را می توان با قرایتی اصیل از مبانی نظری اسلامی بازتعریف و ارتقا داد. به عبارتی در این نوشتار به دنبال معرفی روش کیفی اتواتنوگرافی هستیم. در این پژوهش نشان خواهیم داد که آن دسته از تجارب شخصی که قابلیت اشتراک گذاری با سایر افراد جامعه را دارد، با روش اتواتنوگرافی به خوبی توصیف، تببیین و تحلیل خواهد شد.
کلید واژگان: اتواتنوگرافی, خودمردم نگاری, روش شناسی, تجربه نگاری, خودبازاندیشی
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.