به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « قلمرو فرهنگ » در نشریات گروه « علوم قرآن و حدیث »

تکرار جستجوی کلیدواژه «قلمرو فرهنگ» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • عبدالله زکی

    به رغم اهمیت دین به عنوان یکی از نهادهای بنیادین اجتماعی و فرهنگ به مثابه جامع ترین نظام معنایی هدایت گر اندیشه ها و کنش های بشری، هنوز نقش دین در فرهنگ به طور واضح صورت بندی نشده است. هدف این نوشتار که با روش توصیفی- تحلیلی سامان یافته، نسبت سنجی میان دین و فرهنگ بر اساس سه گانه تعریف، خاستگاه و قلمرو است. یافته های تحقیق نشان می دهد که در خصوص مقولات یاد شده، سه رهیافت وجود دارد. رهیافت نخست فرهنگ را منشا دین در نظر می گیرد و رهیافت دوم معتقد به تعامل دین و فرهنگ است؛ اما بر اساس رهیافت سوم، فرهنگ دارای لایه های بیرونی و درونی/ ذاتی است و لایه های درونی آن، برگرفته از دین است و منشا الهی دارد. بنابراین بر اساس رهیافت سوم، دین منشا فرهنگ بوده و لایه های عمیق و درونی آن را شکل می دهد.

    کلید واژگان: دین, فرهنگ, دین داری, قلمرو دین, قلمرو فرهنگ}
  • محمد بهرامی
    یکی از عوامل مهم و بسیار تاثیر گذار در مهندسی فرهنگی کشور، روشن سازی جایگاه دین در مهندسی فرهنگی است. بر این اساس در این نوشتار نسبت دین و فرهنگ به بحث و بررسی گذاشته شده است. نویسنده تعیین معنای دین و فرهنگ، قلمرو دین و فرهنگ و خاستگاه این دو را از مهم ترین مباحثی می شناسد که به کشف رابطه دین و فرهنگ کمک می کند. او در بحث تعریف دین و فرهنگ از میان چند رویکرد مطرح تنها رویکرد مصداق گرایانه و کارکرد گرایانه را گزارش نموده و بر اساس این دو رویکرد نسبت دین و فرهنگ را تبیین می کند. در بحث قلمرو نیز از دو نظریه دین حداکثری و حداقلی سخن می گوید، قلمرو فرهنگ را بسیار گسترده می خواند و آن گاه نسبت دین و فرهنگ را بررسی می کند و در پایان خاستگاه دین و فرهنگ را به بحث گرفته و نسبت آن دو را می گوید.
    کلید واژگان: دین, فرهنگ, دین حداکثری, دین حداقلی, تعریف دین, قلمرو دین, خاستگاه دین, تعریف فرهنگ, قلمرو فرهنگ, خاستگاه فرهنگ, نسبت دین و فرهنگ}
    MuḤammad Bahrami
    One of the significant and highly effective factors in a nation's cultural engineering is the elucidation of the status of religion in cultural engineering. To this end, the present article is discussing and studying the relation between religion and culture. The writer regards defining the meaning of religion and culture, the realm of religion and culture, and their origin to be among the most important issues that help to find out the relation between culture and religion. As for the definition of religion and culture, he has only reported the two extensionalistic and functionalistic approaches from among several suggested ones and explained the relation between religion and culture according to these two approaches. As for the realm, he speaks of the two theories of maximal and minimal, regarding the realm of culture as very widespread; then, he goes on to examine the relation of religion to culture and concludes the article by discussing the origin of religion and culture and their relation.
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال