به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "takhliiyeh metaphor" در نشریات گروه "علوم قرآن و حدیث"

تکرار جستجوی کلیدواژه «takhliiyeh metaphor» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی takhliiyeh metaphor در مقالات مجلات علمی
  • سیدعلی اکبر عباسپور
    استعاره به مثابه به کنش تخیلی که دو هستی را در ضمیر آگاه شاعر با هم یگانه می کند و آن دسته از صفات آنها را که به موقعیت شعری و به بافت صور خیالی مرتبط است در هم می آمیزد. از دیر زمان مورد توجه و مداقه ناقدان و بلاغت دانان اسلامی بوده است: اندیشمندانی که بسیاری از بنیان گذاران ان ایرانی بوده اند که زبان عرب را در آغاز به درس اموخته بودند از جمله ناقدان و بلاغت دانان برجسته اسلامی که با تلاش روشمند خود توانست به افقهای بی سابقه ای در مطالعات ادبی و زبانی از جمله استعاره دست یابد که تا ان زمان سابقه نداشت عبدالقاهر جرجانی (د. 471 ق) است. در این مقاله سعی بر آن است که به یکی از ظریفترین و هنری ترین انواع استعاره که جنجال بر انگیزترین پژوهشهای بلاغی را به خود اختصاص داده یعنی استعاره مکنیه و تخییلیه از دیدگاه عبدالقاهر جرجانی و برجسته ترین چهره های بلاغت بعد از او (زمخشری، سکاکی، خطیب قزوینی و تفتازانی) پرداخته شود.
    کلید واژگان: بلاغت دانان, عبدالقاهر جرجانی, استعاره مکنیه, استعاره تخییلیه, استعاره مصرحه
    Sayyed Ali Akbar Abaspour
    Metaphor is like an imaginary act which unifies two existences in the poet's conscious mind and merges the qualities which are required for creating a poem and weaving imageries. Metaphor has long been studied by the literary critics and Muslim rhetoricians many of whom have had Iranian origin. These Iranian scientists, who had first learned Arabic language, later became prominent Muslim rhetoricians and managed to reach the unprecedented peaks in literary studies. One of these figures is Abdulqāhir al-Jurjānī (d. 471 AH). This article aims to discuss about one of the finest and most artistic kind of metaphors which has received the most controversial rhetorical studies, i.e. the metaphor of Makniyeh and Takhliiyeh from the perspective of Abdulqāhir al-Jurjānī and later famous rhetoricians: Zamakhshari, Khatīb Ghazvīvnī and Taftāzānī.
    Keywords: Rhetoricians, Abdulqahir al Jurjani, Makniyeh metaphor, Takhliiyeh metaphor, Musarahe Metaphor
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال