به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « شاردن » در نشریات گروه « فلسفه و کلام »

تکرار جستجوی کلیدواژه «شاردن» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • سید جواد عابدی شهری، علی اکبر کجباف*، مرتضی دهقان نژاد، محمدعلی چلونگر

    موضوع این پژوهش اخلاق اجتماعی ایرانیان در دوره صفویه از نگاه شاردن می باشد. اخلاق فردی و اجتماعی بخش مهمی از فرهنگ عمومی هر جامعه ای را تشکیل می دهد. از سوی دیگر اخلاق اجتماعی تاثیر گذاری فراوانی بر شخصیت هر ملتی در طول تاریخ دارد. به اعتقاد بسیاری از اندیشمندان دوره 220 ساله حکومت صفویان تاثیری غیر قابل انکار بر فرهنگ مردم ایران به جا نهاده که با اندکی تاملی می توان آثار آن را در زندگی و روحیات امروزی مردم ایران نیز تشخیص داد. صفویان با رسمی نمودن مذهب تشیع و تلاش در راه گسترش آموزه های شیعی موجب تغییرات قابل ملاحظه ای در فرهنگ ایرانیان گشتند. شاردن جواهر فروش فرانسوی شرح مشاهدات و اطلاعات خود در مورد ایران و ایرانی را با دقت فراوان نوشته است که به اعتقاد مورخان از اصلی ترین منابع شناخت دوره صفویه می باشد. لذا بررسی زمینه های تاریخی اخلاق اجتماعی مردم ایران در دوران کنونی مستلزم شناخت صحیح از روند شکل گیری این موضوع به خصوص در دوران صفویه می باشد. این پژوهش درصدد است با روش توصیفی-تحلیلی و بر پایه منابع کتابخانه ای به خصوص سفرنامه شاردن، اخلاق اجتماعی ایرانیان در دوره صفوی را بررسی نموده تا زمینه برای شناخت هرچه بهتر و بیشتر جامعه ایرانی در دوران کنونی فراهم گردد. دستآورد این پژوهش نشان می دهد که دوران حکومت صفویان، علاوه بر زندگی مردم آن روزگار، تاکنون نیز بر رفتار و اخلاق اجتماعی ما تاثیر انکار ناپذیری داشته اشت. نتایج این پژوهش برای بیشتر رشته های علوم انسانی به ویژه رشته های تاریخ و اخلاق کاربرد دارد.

    کلید واژگان: اخلاق اجتماعی, صفویان, شیعه, سفرنامه ها, شاردن}
  • رضا رمضان نرگسی
    در این تحقیق، شش سفرنامه مهم دوره صفوی با هدف بررسی مقدار واقع نمایی آنها، با روش تحلیلی توصیفی مورد بررسی انتقادی قرار گرفته است.
    از این رو، بعد از معرفی سفرنامه ها، تلاش شده اشکالات ساختاری آنها، همراه با ارائه شواهد تاریخی، بیان شود تا محقق تاریخ در رجوع به این سفرنامه ها و سفرنامه های مشابه، از مطلق نگری بپرهیزد و با توجه به اشکالات مطرح شده در این تحقیق، با احتیاط، دقت لازم و توجه به سایر منابع، از سفرنامه های عصر صفوی استفاده نماید. در این تحقیق از جزئی نگری پرهیز شده و اشکالات کلی که معمولا همه سفرنامه ها به نحوی دچار آنها هستند بیان شده است.
    کلید واژگان: سفرنامه, صفویه, شاردن, تاورنیه, کمپفر, پیترو دالاواله, اروپاییان, تاریخ نگاری}
    Reza Ramezan Nargesi
    The present research comments on six important European travelogues belonging to the Safavid period in order to see how authentic they are, using an analytical-descriptive method. Having given an account of these travelogues, the author addresses their structural problems, providing historical evidence so that the researcher of history may not have absolute trust in what is included in these travelogues and the like, and that he/she may be cautious when referring to the travelogues of the Safavid period. This paper avoids discussing the particulars and points out to the general problems which all travelogues have in one way or another.
    Keywords: travelogue, the Safavids, Jean Chardin, Jean, Baptiste Tavernier, Engelbert Kaempfer, Pietro Della Valle, Europeans, historiography}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال