به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « traditional knowledge » در نشریات گروه « فلسفه و کلام »

تکرار جستجوی کلیدواژه «traditional knowledge» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • نازیلا دریایی
    زمینه
    واژه ها در عمق معانی شکل گرفته خود، واجد مفاهیمی جدی و دقیق برای انتقال به اذهان می باشند. از آن دست است واژه ذهن آشنا و دیرین سالی همچون فرهنگ و میراث فرهنگی. در نظر داشتن فرهنگ از شقوق مختلف، امر مهمی در بررسی سوابق هویت اخلاقی و شناختن اجتماع محسوب می شود. آن جنبه ای از فرهنگ که با میراث های معنوی اجتماع پیوند برقرار می کند، بحث مالکیت های معنوی میراث فرهنگی را مطرح می سازد که زیربنای اصلی آن، مباحث اخلاقی و اخلاق مندی های انسانی در سطوح بزرگ تری همچون مرزهای یک سرزمین را شکل می دهد. در مقاله حاضر سعی شده تا مباحث اخلاقی با حوزه میراث فرهنگی ایران در ارتباط با موضوع مالکیت معنوی و دانش سنتی فرهنگ و هنر ایرانی مورد بحث قرار بگیرد.
    نتیجه گیری
    رابطه اخلاق با مواریث فرهنگی هر ملتی رابطه ای چند سویه است که در این مقاله با تکیه بر بعد اخلاقی انتظارات جمعی برخورد با میراث فرهنگی و فعالیت های دولت در این مورد، بحث به دو حوزه مالکیت معنوی میراث فرهنگی و دانش سنتی داشته های هنری و فرهنگی ایرانیان کشیده شده است. عمر این دو شق مهم در حراست از میراث فرهنگی ایران، کوتاه است ولی از آنجا که آنها به نوعی از قوانین بین المللی و اخلاقی دفاع از علوم سنتی و هنرهای ملی سرزمین ها تبدیل شده اند، ناخودآگاه تمام ملل صاحب تمدن نیز برای ثبت و حفظ میراث فرهنگی خود به ناچار می بایست بدان ها تمسک جویند.
    کلید واژگان: اخلاق, میراث فرهنگی, مالکیت معنوی, دانش سنتی}
    Background
    The depths of words itself stand to convey serious and exact concepts and meaning to the minds of human. Culture and cultural heritage are two long and familiar words to our mind. By considering culture in all fields, an important role of knowing ethical characteristics documents and recognizing the whole society will be gathered. Intellectual property is the main aspect of culture with conjunction of spiritual heritage of society. The fundamental structure of cultural heritage consists of ethical discussion and human ethics and behaviors in larger level such as the realms of territory. In this article the related ethical subjects with Iranian cultural heritage by focusing on intellectual property and traditional knowledge are followed.
    Conclusion
    The relation between ethics and cultural heritage is multi faces. In this article with emphasizing on ethical features of encountering cultural heritage and governmental activities, two domains of intellectual property and traditional knowledge have been appeared. The age of functional aspects of these two in our country are short. But, since they were transmitted to international and ethical principles for defending traditional sciences and arts of different parts of the world, all nations who have civilization and cultural heritage must obey from those rules to defend, protect and register their arts and cultural heritage.
    Keywords: Ethics, Intellectual Property, Cultural Heritage, Traditional Knowledge}
  • رشید قانعی، سید حسن حسینی
    این مقاله ضمن واکاوی ابعاد گوناگون چالش های نظام معرفتی علم مدرن و تاثیر آن بر حیات فعلی بشر، به بررسی دقیق تر این مسئله از نگاه سید حسین نصر می پردازد. در نگاه نصر، علم مدرن برخلاف نظر بسیاری از دانش مندان علوم تجربی، فارغ از ارزش و بی طرف نیست، بلکه دارای نظام ارزشی خاص خود است که جلوات این نظام ارزشی را در تکنولوژی مدرن می توان دید که آثار آن از بین رفتن روح تقدس در بشر و ملال آور شدن زندگی روزمره است.
    وی معتقد است بر خلاف علم مدرن، در علم سنتی دوران تمدن اسلامی، بسیاری از این مشکلات وجود نداشت.
    او پیشنهاد می کند، در مواجهه با علم و تکنولوژی مدرن ابتدا بایستی به صورت عمیق فلسفه و مبانی علم مدرن را درک کرد و سپس با استفاده از مبانی اسلامی خویش، به تولید دستگاهی جدید برای علم ورزی و ساخت تکنولوژی روی آورد.
    کلید واژگان: علم مدرن, علم سنتی, تکنولوژی, دین, انسان, معنویت}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال