به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « اخلاق شهروندی » در نشریات گروه « فلسفه و کلام »

تکرار جستجوی کلیدواژه «اخلاق شهروندی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • عباس گوهری، عباس تدین، عبدالجبار زرگوشی نسب

    یکی از مهم ترین بخش ها و وظایف اخلاقی یک مسلمان، ارتباط اخلاقی او با جامعه و محیط پیرامونی است « اعم از محیط خانواده و جامعه ». به طور کلی اسلام برای تمامی ارتباطات آدمی ، برنامه اخلاقی ارایه کرده است و این نمونه ای از جهان بینی اخلاقی است . دین مقدس اسلام ، حساب ویژه ای برای اخلاق گشوده است ؛ در اسلام اهمیت خیلی زیادی به حقوق شهروندی داده شده به نحوی که در صدراسلام پیامبر اکرم حضرت محمد (ص) حقوق شهروندی را مثل عدم تفتیش عقاید ، محترم شمردن حقوق زنان ، تساوی همه افراد، حق مالکیت و امنیت اجتماعی پایه‏ریزی کرده و با رفتار خویش سعی داشتند مردم را به رعایت این حقوق ، تشویق نمایند . بر این اساس نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز به تاسی از سیره نبوی و با توجه به فرمان هشت ماده ای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی توجه ویژه ای به حقوق شهروندی نموده است. و در همین راستا قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی را در سال 1383یه تصویب رساتده و قانون آ.د.ک. مصوب 1392 ، در ماده 7 و بخش کلیات ، صراحتا رعایت حقوق شهروندی مقرر در ماده واحده یاد شده را مورد تاکید قرار داده است . لذا در این مقاله ضمن بیان شمه ای از اخلاق ، اخلاق شهروندی ، روابط انسان براساس اخلاق ، مفهوم شهروند ، و حقوق شهروندی متهم در مرحله دستگیری مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلید واژگان: اخلاق, اخلاق شهروندی, حقوق, حقوق شهروندی متهم}
  • غلامرضا اسم حسینی*
    هدف

    این تحقیق در پی پاسخ به این سوال است که در اندیشه سیاسی امام خمینی مبانی و اصول اخلاقی چیست و این مبانی چه تاثیری بر تبیین و رعایت حقوق شهروندی می گذارد؟

    روش

    این مقاله به روش تحلیلی و استنباطی با اتکا به متون و آثار امام خمینی نگاشته شده است. با توجه به گستردگی منابع، در گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه ای استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    مدعای مقاله این است که مبانی و اصول اخلاقی در ساختار فکری حضرت امام، مبتنی بر فطرت، عقلانیت دینی،کرامت ذاتی و تحول گرای انسان است که از طریق تاثیرگذاری در گرایشهای انسان در آیین شهروندی تاثیر می گذارد. در واقع؛ اخلاق الهی، با هدف رسیدن به قرب الهی، حضور مسیولانه و متعهدانه شهروندان در نظام اسلامی را در پی دارد و زمینه توسعه سیاسی، آزادی های اجتماعی و سیاسی،عقلانیت جمعی، قانون مندی، انعطاف پذیری و شناخت و رعایت حقوق فردی و جمعی را افزایش و در نهایت موجب رشد فضایل، تعالی، پیشرفت و پویایی جامعه اسلامی می شود. مقاله این پرسش را به روش تحلیلی و استنباطی پاسخ داده است.

    کلید واژگان: امام خمینی, مبانی اخلاق, حقوق شهروندی, اخلاق شهروندی, اندیشه سیاسی}
    Objectives

    The purpose of the present survey is to indicate the Ethical fundamentals of citizenship rights in imam Khomeini,s thoghts and it,s effect on  respect for citizenship rights.

    Method

    The method of the research is analytical and inferential based on Imam Khomeini, s works. Data collection is through library method.

    Results

    The results of the article indicate that ethical fundamentals in imam Khomeini,s thoghts are based on nature , Religious rationality , Intrinsic dignity and human development.

    Conclusion

    The author of the paper concludes that Divine ethics will lead to responsible presence of citizens in Islamic government with the aim of getting closer to God (proximity). The mentioned theory will increase political development, social freedom, multiple advocacy, Legality, tolerance and cognition, respect for individual and social rights and finally growth in Virtues, excellence and progress in Islamic society.

    Keywords: imam khomeini, ethical fundamentals, citizenship rights, citizenship ethics, political thought}
  • سید رضا صالحی امیری، علی کریمی خوزانی*
    زمینه
    توجه به اخلاق نه تنها با مسائل اعتقادی و باورهای ارزشی و دستورهای دینی مرتبط است، تکلیفی شرعی، و اعتقادی الهی است؛ بر این اساس توجه به این مفهوم در غالب مطالعه به عنوان متغیر مستقل در عرصه نظریه پردازی مخصوصا در موضوعات اجتماعی همانند امنیت از ضرورت و اهمیت خاصی برخوردار است. به همین منظور در این تحقیق به دنبال مطالعه و بررسی نقش اخلاق اجتماعی بر دو مفهوم امنیت اجتماعی و امنیت عمومی هستیم.
    نتیجه گیری
    در خصوص ارتباط اخلاق با امنیت اجتماعی، هم رفتار فضیلت گونه و هم رفتار مشارکت گرایانه اخلاق که در قالب اخلاق شهروندی مطرح می شوند دارای نقش است. در خصوص ارتباط اخلاق با امنیت عمومی، شرم وحیا به عنوان یک مفهوم اخلاقی و احساس گناه به عنوان یک مفهوم مذهبی-اخلاقی در قالب رفتارهای فضیلت گرایانه اخلاقی در کاهش جرم و جنایت و به نوعی ارتقاء سطح امنیت عمومی نقش دارد.
    کلید واژگان: اخلاق اجتماعی, اخلاق شهروندی, امنیت اجتماعی, امنیت عمومی}
    S. R. Salehi, Amiri, A. Karimi, Khozani*
    Background
    Attention to ethic is not only related to belief matters and valued beliefs and religious commands but it is also a divinely belief and canonical duties. Due to attention to this concept in most studies as independent variable in theory formation domain, especially in societal matters such as security, this concept is very important. Therefore, in this research we try to study and review the role of social ethic on two concepts of societal security and public security.
    Conclusion
    In regard to the relation of ethic and societal security it has been shown that ethic plays a role in provision of societal security for both virtuous behavior and participative behavior. regarding the relation of ethic to public security it has been shown that shame and modesty as an ethical concept and guilty feeling as an ethical and religious concept play a role in form of ethical virtuous behaviors in reduction of crime and somehow has a role in public security improvement.
    Keywords: Social Ethics, Citizenship Ethics, Societal Security, Public Security}
  • عبدالحمید غلامی نیا
    پژوهشگر در این مقال بر این باور است که سرشت انسان همواره میل به اعمال نیک و پسندیده دارد، لذا شناخت صحیح حقیقت وجودی انسان باعث می شود تا شهروند رفتار و اعمال خود را به گونه ای تنظیم کند که با سرشت پاک او سازگار باشد و موجب سعادت و نیک بختی او شود. از آنجایی که اخلاق از ضروری ترین نیازهای جامعه انسانی است و بسیاری از مشکلات فردی و اجتماعی ریشه اخلاقی دارد، می توان اصلاح اخلاق را زیربنای اصلاح جامعه دانست.
    کلید واژگان: اخلاق اجتماعی, اخلاق شهروندی, انسان شناسی, اصلاح جامعه}
    Abdolhamid Gholaminiya
    In the paper, it has been argued that human nature inclines toward good and reasonable actions. A full and true knowledge of one's own nature would lead to appropriate conduct and, finally, to one's happiness. As morality is counted among the most vital needs of society of which many social and individual problems originate, ethical education is necessarily taken as the unique foundation for the improvement of society.
    Keywords: Social Ethics, citizen morality, Self-knowledge, social improvement}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال