به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « cultural relativity » در نشریات گروه « فلسفه و کلام »

تکرار جستجوی کلیدواژه «cultural relativity» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • علی اصغر لامعی، حسین کلباسی اشتری
    یوهان گوتفرید فن هردر (Johann Gottfried Von Herder، 1744-1803) مهم ترین متفکر تاریخ است که به دوره ها و اعصار تاریخی اهمیت می دهد و دیدگاهی متفاوت در مورد ماهیت انسانی و ایده ها و رویکردهای تاریخی دارد. او به حالات درونی شرکت کنندگان در تاریخ توجه می کند و بر عواملی چون زبان، فرهنگ، و دین به مثابه عوامل فردیت و تشخص گروه ها و جوامع انسانی اهمیت می دهد. او در مطالعات تاریخی خواهان هم فکری و هم دردی با کلیه اقوام و ملت ها و فرهنگ هاست و با این تصور، او هدفی کلی برای تمام جوامع انسانی ترسیم می کند. به جنبه های فرهنگی ماهیت انسانی توجه می کند و به همه دستاوردهای بشری در هر مقطع زمانی و مکانی به دیده احترام می نگرد و در زمینه انسان شناسی به این محصول فکری او توجه شده است. دستاورد اصلی وی درک و فهم بی واسطه پدیده های تاریخی است. او به متن تجارب تاریخی وارد می شود و با یک فهم عینی و ملموس پدیده های تاریخی را بررسی می کند. پذیرش تنوع و کثرت فرهنگی و ارزش های انسانی در اندیشه هردر در جهت تحقق مفهوم انسانیت مشاهده می شود. حرکت کلی پدیده های تاریخی را مطابق با مشیت الاهی تعبیر و تفسیر می کند و به یک غایت کلی باور دارد. پرسش اصلی مقاله این است که هردر به چه نحو حرکت کلی پدیده های تاریخی را، با این تنوع و گستردگی اقوام و ملت ها، مطابق با مشیت الاهی تعبیر و تفسیر می کند و به یک غایت کلی باور دارد و حرکت و تحول همه ملت ها و اقوام را به سوی پیشرفت و تعالی انسان می داند. درواقع، رویکرد تاریخی هردر در مواجهه با اعصار و ادوار گذشته به صورتی تحقیرآمیز و تنگ نظرانه نبوده است و او ماهیت بشری را نامتغیر و دارای صورتی واحد نمی داند.
    کلید واژگان: تاریخ, مشیت الاهی, نسبیت گرایی فرهنگی, انسانیت, نگرش رمانتیکی, دین, زبان, فرهنگ}
    Ali Asghar Lameei, Hossein Kalbasi Ashtari
    Johann Gottfried von Herder as a great thinker in humanism history cares the periods and eras of history and has a different ideology about humanity nature، ideas and historical points of view. He considers internal postures of historical participants and also the elements such as language، culture and religion as identities of individuals، groups and the human societies. Herder wants the consideration and sympathy with all races، nations and cultures in the history survey and illustrates an ultimate ideal for all societies in this point of view. He cares cultural aspects of personage and respects any human made in each moment and spot which is so important in anthropology. His main output is the conception of historical phenomena without any intervals and so he enters the historical experiences and study human life in a touchable and visible conception way. The cultural relativity theory is well attended in his opinions. He quotes that historical phenomena move according to divine ordinance and human life goes toward evolution and development.
    Keywords: history, providence, cultural relativity, humanity, romanticism attitude, religion, language, culture}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال