به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « buddhism » در نشریات گروه « ادیان و عرفان »

تکرار جستجوی کلیدواژه «buddhism» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • رضا رضایی، طاهره حاج ابراهیمی*، شهرام پازوکی

    توماس مرتن یکی از معروف ترین الهی دانان قرن بیستم در آیین مسیحیت، عمده شهرت خویش را مدیون آثار منتشرشده اش در باب گفتگوی بینادینی میان مسیحیت و سایر ادیان به ویژه ادیان شرقی است. وی کوشید گفتگویی را با تکیه بر نقاط مشترک و تشابهات میان مسیحیت با ادیان کهن پایه گذاری کند. از میان تمامی عرفان های شرقی، توجه مرتن به آیین بودایی - به ویژه ذن - بیشتر از بقیه بود. نوشته های مرتن به همراه آثار متفکران ذن مانند سوزوکی و آلان واتس باب های جدی آشنایی سنت مسیحی با مکتب ذن و آیین بودایی بوده اند.آیین بودایی به ویژه ذن که توسط سوزوکی ارائه شده است، برای مرتن به مثابه سرچشمه ای غنی در طرح مواجهه و گفتگو با انجیل و آموزه های مسیحیت نوین است؛ به نظر می رسید سوزوکی مکتب ذن را در جایگاه آیینی ارائه می کند که به طور تصادفی با تاریخ و تعالیم بودایی مرتبط شده است؛ اما مرتن در بسیاری موارد دریافت آن آموزه عمیقا از دل سنت بودایی سر برآورده است؛ چراکه چارچوبی همراه با مراقبه در ذهن و بینشی وسیع به وجود خواهد آورد.

    کلید واژگان: توماس مرتن, عرفان شرقی, ذن, بودایی}
    Reza Rezaei, Tahereh Haj Ebrahimi *, Shahram Pazouki

    Thomas Merton, one of the most renowned twentieth-century Christian theologians, owes much of his fame to his published works on interfaith dialogues between Christianity and other religions, particularly Eastern ones. He tried to lay the foundation of this dialogue upon shared beliefs and similarities between Christianity and ancient religions. Of all Eastern mysticisms, Merton was particularly interested in Buddhism, particularly Zen Buddhism. Buddhism, as presented by Suzuki, was a rich source of encounter and dialogue with the Gospel and new Christian doctrines for Merton. It seems that Suzuki presents Zen as a ritual that happens to relate to Buddhist history and teachings. However, Merton often found that Zen was deeply originated in the Buddhist tradition, as it creates a framework along with meditation in the mind and a vast insight.

    Keywords: Thomas Merton, Eastern Mysticism, Zen, Buddhism}
  • فاطمه عبدالله پور سنگچی*، حسین رهنمائی

    باور به وساطت مقربان برای وصول به رستگاری که از آن به «شفاعت» یاد می شود، از مولفه های مهم فرجام شناسی اسلامی و برخی دیگر از ادیان از جمله آیین بودا (شاخه مهایانه) است. به دلیل تفاوت در مبانی فکری این دو مکتب درباره اصل مسئله رستگاری، اوصاف شخص واسط (شفیع/ بدهیستوه) و شرایط تحقق وساطت راه متفاوتی از یکدیگر دارند. این پژوهش با هدف ارزیابی و مقایسه مسئله «شفاعت» در تشیع و «بدهیستوه گی» در مکتب مهایانه با روش توصیفی - تحلیلی، ضمن تبیین دیدگاه این دو مکتب در این باره، وجوه اشتراک و افتراق آنها را برشمرده است. نتیجه اصلی تحقیق آن است که در مهایانه، بدهیستوه گی راه اصلی نجات است؛ ولی شفاعت در مکتب شیعه نقش مکمل در رستگاری را ایفا می کند و نقش عمده در نجات، ایمان و عمل صالح خود فرد است.

    کلید واژگان: بدهیچیته, بدهیستوه, شفاعت, شفیع, مهایانه, آیین بودا, تشیع}
    Fatemeh Abdollahpour Sangchi *, Hossein Rahnamaei

    The belief in the intermediation of the saints to achieve salvation, known as intercession, is a crucial aspect of the eschatology in Islam and certain other religions, including Mahayana Buddhism. Due to the differing theoretical foundations of Islam and Buddhism regarding salvation, the attributes of the intercessor (shafīʿ or bodhisattva) and the conditions for intercession also vary. This article uses a descriptive-analytic method to evaluate and compare the concepts of shafāʿa (intercession) in Shiism and bodhisattvaness in Mahayana Buddhism, examining the perspectives of both religions and identifying their similarities and differences. The research concludes that, in Mahayana Buddhism, bodhisattvaness is the primary path to salvation, while in Shiism, shafāʿa complements other main factors for salvation, which include the individual's faith and righteous deeds.

    Keywords: Bodhicitta, Bodhisattva, Shafāʿa, Intercession, Shafīʿ, Intercessor, Buddhism, Shiism}
  • سپیده افراشته، ابوالفضل محمودی*، فاطمه لاجوردی
    «مراقبه» یکی از مشترکات عرفان بودایی و عرفان اسلامی است که در دین بودایی «دهیانه» یا «جهانه» نام دارد. «مراقبه» در عرفان اسلامی از لوازم ضروری سلوک و از ارکان عرفان عملی به شمار می آید که از طریق خلوت نشینی و ذکر و البته با شرایطی خاص انجام می شود. در عرفان بودایی نیز از دیرباز «دهیانه» برای تمرین تمرکز و پاک کردن ذهن به کار گرفته می شد تا شخص به آرامش و درنهایت رهایی برسد. از این نظر «دهیانه» از مهم ترین مراسم عبادی بوداییان به شمار می رود. با ورود فرهنگ ها و آیین های مختف در سال های اخیر به سرزمین ما و تبلیغات گسترده در این زمینه، از جمله مراقبه که با نام مدیتیشن طرح می شود، اهمیت بررسی این مسیله بیشتر به نظر می آید. به نظر می رسد وجوه تفاوت و تشابه فراوانی میان جنبه های مختلف مراقبه و دهیانه وجود دارد. این مقاله با روش تحلیلی به بررسی تطبیقی مفهوم، نیز چیستی و چگونگی اهداف و روش های دو آموزه «مراقبه» در عرفان اسلامی با تاکید بر طریقه کبرویه و «دهیانه» در عرفان بودایی با تاکید بر مهایانه می پردازد.
    کلید واژگان: دین بودایی, تصوف اسلامی, دهیانه, کبرویه, مراقبه, مهایانه}
    Sepideh Afrashteh, Abolfazl Mahmoudi *, Fatemeh Lajevardi
    Meditation is a shared concept in both Buddhist mysticism and Islamic mysticism, where it is referred to as dhyana or jhana. In Islamic mysticism, meditation holds a crucial role in the journey of mysticism and is a fundamental tenet of practical mysticism, involving seclusion and dhikr under specific conditions. Similarly, in Buddhist mysticism, dhyana has long been employed for the cultivation of concentration and mental purification, aiming at attaining peace and liberation. Consequently, dhyana stands out as the primary ritualistic practice for Buddhists.With the influx of various cultures and rituals into our society in recent years, including the widespread propagation of meditation, the significance of this practice has grown. This article employs an analytical approach to conduct a comparative study of the concept, nature, methods, objectives, and practices of meditation in Islamic mysticism, particularly within the Kubrawiya order, and dhyana in Buddhist mysticism, specifically in Mahayana. Through this exploration, we aim to uncover both the similarities and differences that exist among the diverse dimensions of meditation and dhyana.
    Keywords: Buddhism, Islamic Sufism, dhyana, Kubrawiya, meditation, mhayana}
  • حسن نامیان*، سجاد دهقان زاده

     آیین بودا و آیین زرتشت دو سنت مهم دینی هستند که هر کدام نظریاتی در باب وضعیت انسان در جهان مطرح نموده و راه‌هایی برای رسیدن به رستگاری ارایه کرده‌اند. در آیین بودا، منشا رنج انسان، میل و جهل است که به تناسخ می‌انجامد و نجات از گردونه تناسخ و رسیدن به نیروانه، هدف اصلی محسوب می‌شود و نیل به این هدف در دو فرقه اصلی بودایی، یعنی تراواده و مهایانه، تا حدی متفاوت است. تراواده راه ارهت، و مهایانه راه بودیستوه را در پیش می‌گیرد. در آیین زرتشت، رهایی از عواقب کارها، سخنان و اندیشه‌های نادرست و رسیدن به بهشت اهورامزدا، اصول نظریه نجات به‌شمار می‌آید که این امر از طریق ایمان به اهورا‌مزدا، پندار و گفتار و کردار نیک و توبه، با کمک امشاسپندان و منجیان تحقق می‌یابد. این نوشتار، آموزه «نجات» از دیدگاه دو فرقه بودایی تراواده و مهایانه را با آموزه «نجات» در اوستا، متن مقدس آیین زرتشت، مقایسه و بررسی می‌کند.

    کلید واژگان: نجات, آیین بودایی, تراواده, مهایانه, آیین زرتشت, اوستا}
    Hassan Namian*, Sajjad Dehghanzadeh

    Buddhism and Zoroastrianism are two important religious traditions each of which have proposed theories about man's condition in the world and have shown some paths to achieve salvation. Based on Buddhism, the source of human suffering is desire and ignorance which leads to reincarnation, and the main goal is salvation from the cycle of reincarnation and attainment of power. Achieving this goal is somewhat different in the two main Buddhist sects, Theravada and Mahayana. Theravada takes the path of Arhat, and Mahayana the path of Buddhism. In Zoroastrianism, the principles of the theory of salvation include getting rid of the consequences of wrong deeds, words and thoughts and reaching the paradise of Ahura Mazda, which is achieved through having faith in Ahura Mazda, having good thoughts, words, deeds and repenting with the help of Amshaspandan (angels) and saviors. This study compares the doctrine of "salvation" from the perspective of the two transcendent and Mahayana Buddhist sects with the doctrine of "salvation" in the Avesta, the sacred text of Zoroastrianism.

    Keywords: salvation, Buddhism, Theravada, Mahayana, Zoroastrianism, Avesta}
  • سیده فاطمه زارع حسینی*
    علاءالدوله سمنانی- صوفی بلندآوازه و برجسته سده های هفتم و هشتم هجری ایران- سال ها پیش از ورود به تصوف، از نوجوانی وارد دستگاه ارغون، ایلخان متعصب بودایی شد و حدود ده سال از عمر خویش را در معیت و صحبت او به سر برد و طی این مدت نسبتا طولانی مجالی مناسب برای آشنایی و هم سخنی مستقیم با بوداییان، بویژه روحانیان و بخشیان بودایی و آگاهی از باورها و اعمال بوداییان به دست آورد. همچنین وی بنا به ادعای خودش، به خاطر تسلط بر زبان های ترکی و مغولی توانسته بود منابع بودایی را مطالعه نماید. بنابراین انتظار می رود که اطلاعات و دانسته های سمنانی از آیین بودا و راه و روش و معتقدات روحانیان بودایی در برخی از آثارش به نحو قابل توجهی راه پیدا کرده باشد. نظر به آن که بررسی بودیزم در آثار سمنانی موضوعی جدید است و فقط در چند اثر به صورت پراکنده و ناکافی بدان پرداخته شده است. در این پژوهش سعی بر آن است تا از طریق مطالعه، بررسی و تحلیل اشارات و عبارات سمنانی درباره بودیزم و بوداییان که در شماری از نوشته هایش منعکس شده است بتوانیم به دیدگاه های در باب بودا، بوداییان و باورهای بودایی دست یابیم تا ضمن بررسی انتقادی اطلاعات سمنانی در این زمینه، جنبه هایی از سرگذشت نیمه روشن آیین بودا و بوداییان در ایران نیز آشکار گردد.
    کلید واژگان: علاءالدوله سمنانی, بودیزم, بوداییان, بخشی, تناسخ}
    Seyede Fatemeh Zarehoseini *
    Ala’ al-Dawlah Simnani, one of the most famous Sufis of the eight-century (A.H.) Iran, who spent over ten years of his life as a courtier at the Ilkhanid court, and who, since his teenage years, was a cherished companion of the emperor Arghun, had the proper opportunity of being in direct contact with Buddhists, particularly their priests, as well as of getting familiar with their beliefs and practices. Moreover, due to his perfect knowledge of Turkish and Mongol languages, he could refer to the Buddhist sources directly. Bearing these factors in mind, it is expected that one finds Simnani’s knowledge on Buddhism and Buddhist practices reflected in his works. Considering the fact that the examination of Buddhism in the works of Simnani is an unprecedented task, and so far, it has been discussed insufficiently in very few works, the present research, through the examination and analysis of Simnani’s words on and references to Buddhism and Buddhists in his works, aims to study Simnani’s viewpoint and position toward Buddha, Buddhists and their beliefs, as well as to make clear certain aspects of the unclear story of Buddhism and Buddhists in Iran.
    Keywords: Ala ̓ al- Dawla Simnani, Buddhism, Buddhists, Bakhshi, transmigration}
  • سپیده طاهری*
    هدف از این پژوهش بررسی نقش راهبان بودایی سغدی تبار در گسترش و پراکندن آیین بودا در جنوب چین است. سغدیان به سبب چیرگی شان به زبان چینی و هندی، و از سوی دیگر همچون بازرگانانی که فقط انتقال دهندگان کالا نبودند، بلکه ناقلان کیش هایی چون مانویت، زرتشتی، مسیحیت و آیین بودا نیز به شمار می رفتند، نقش مهمی در ترویج آیین بودا داشتند. این پژوهش بر پایه بن مایه های (منابع) موجود، مانند شرح حال راهبان سغدی، سنگ نوشته های مقبره ها و دست نوشته های سغدی بودایی در تورفان و دون هوانگ، نشان می دهد که اینان در نقش پیام رسانان دینی چگونه آیین بودا را در جنوب چین در درازنای سده های هفتم تا دهم میلادی گسترش دادند.
    کلید واژگان: بوداییان سغدی, راهبان سغدی, آیین بودا, چین, جاده ابریشم}
    Sepide Taheri *
    The purpose of this study is to investigate the role of Sogdian Buddhist monks in the spread of Buddhism in southern China. Sogdians played an important role in promoting Buddhism because they knew Chinese and Hindi, and they were not as merchants who only carried goods but also they were carriers of religions such as Manichaeism, Zoroastrianism, Christianity, and Buddhism. Based on available sources, such as biographies of Sogdian monks, tomb inscriptions, and Sogdian Buddhist manuscripts in Turfan and Dunhuang, this study shows how they, in their role as religious messengers, spread Buddhism in southern China during the seventh to tenth centuries AD.
    Keywords: Sogdian Buddhists, Sogdian Monks, Buddhism, China, Silk Road}
  • محب علی آبسالان *
    لبخند و خنده در ادبیات و هنر سانسکریت پیوند مستقیم با حیات کی هانی دارد. در روایت های اساطیری لبخند و خنده خدایان جزء آموزه های بشری است. نمودهای این دو خصیصه گاهی چنان مبهم است که تبیین منطقی آن دشوار به نظر می رسد. حال باید دید که راز لبخند و خنده در تماثیل چه مفهومی دارند؟ آیا زیباشناسی هنری است؟ یا جلوه هایی از مفاهیم قدسی که حیات فکری ادیان هند را می سازند؟ آئین هندویی لبخند و خنده خدایان و انسان را می پذیرد و آنها را با رهایی از چرخه حیات یا سمساره مرتبط می داند. آئین جینی به نفی خنده و تحدید لبخند می پردازد زیرا خنده ناآگاهانه شک برانگیز است و چرخه حیات را دشوار می سازد. آئین بودایی لبخند را به دو ویژگی لبخند ظاهری و باطنی تبدیل می کند که متعلق به خدایان و انسان می باشند اما خنده متعلق به انسان های کامل است که بر اثر آگاهی از حقیقت رنج و سمساره به نیروانا و دانش مطلق رسیده اند.
    کلید واژگان: لبخند و خنده, زبان سانسکریت, هنر, آئین هندویی, آئین جینی, آئین بودایی}
    M. Absalan *
    In Sanskrit literature, smile and laughter have a tight link with the cosmic life. In mythological narratives, gods’ smile and laughter were interpreted as personal emotions. But sometimes the appearances of these features are so vague that it is difficult to understand or explain them rationally. Now, our question is that: what is the meaning of smile and laughter in Indian religious art and literature? Is it just an aesthetic feature? Or is it a manifestation of a sacred concept? Hinduism accepts laughter and smile for gods and human and there are texts full of anecdotes which recognize these two features associated to the liberation from the cycle of life or samsāra. Jainism negates laughter and limits smile to unliberated men, so it has no moral justification. In other words, laughter which is a result of ignorance will lead to reincarnation in the world of samsāra. For Buddhists smile have both spiritual and worldly value so it has two aspects, exoteric and esoteric, which belong to the gods and human, but from the Buddha's point of view, laughter belongs to the perfect men who have reached nirvāna and gained absolute knowledge by understanding the truth of suffering.
    Keywords: Smile, Laughter, Sanskrit, art, Hinduism, Jainism, Buddhism}
  • محمد شکری فومشی*، سونیا میرزایی
    جستار حاضر، در مقام نخستین نوشته فارسی در این زمینه، سه دست نویس نویافته چینی را معرفی و تفسیر می کند که در سال 2008، در ناحیه شیاپو، استان فوجیان در جنوب شرقی چین، کشف شده اند. یکی از این اسناد، مانوی است و دو دست نوشته دیگر غیرمانوی، اما در باب کیش مانوی و مانویان چین. این میراث مهم که بسیار قدیمی است و اصل آنها حتی به دوران سونگ و تانگ باز می گردد، جلوه هایی نو از مانویت با ویژگی های چینی را به نمایش می گذارند و نمایشگر نفوذ مانویت در بطن مذهب مردم چین و هم آمیغی با آیین های دائویی و بودایی هستند. در این مقاله برخی تحلیل های پیشین اصلاح شده است.
    کلید واژگان: کیش مانوی, شیاپو, دست نوشته های چینی مانوی, آیین دائویی, آیین بودایی}
    Mohammad Shokri-Foumeshi, * Sonia Mirzaei
    This paper, as the first Persian writing in this context, tries to introduce, present and comment on three newly found Chinese documents discovered in 2008 from the Xiapu county in Fujian province, southeastern of China. One of them is Manichaean and two others are non-Manichaean but about the Manichaeism and the Chinese Manichaeans. This important heritage, some of which are very old and even go back to the Song and Tang periods, illustrates new effects of Manichaeism with the Chinese characteristics and shows the Manichaean influences on the Chinese popular thoughts on the one hand and the combination of this religion with Taoism and Buddhism on the other. Here, some previous commentaries have been corrected
    Keywords: Manichaeism, Xiapu, Chinese Manichaean manuscripts, Taoism, Buddhism}
  • یحیی نصرتی، ابوالفضل محمودی
    هدف غایی دین ورزی و سلوک بودایی نجات از رنج و چرخه بازپیدایی است. آموزه نیروانه اصلی ترین آموزه مشترک مکاتب و طریقت های بودایی در تبیین آن هدف است. چندین رویکرد در تفسیر معنای این آموزه وجود دارد. رویکردهای سلبی، اثباتی و متناقض نما از مهم ترین آنهاست. هر کدام از طریقت های هینه یانه و مهایانه، علی رغم اشتراک شان در پذیرش این اصل، از این آموزه تفسیرهای خاص خودشان را دارند. می توان گفت مفهوم نیروانه در طریقت مهایانه نسبت به طریقت هینه یانه بسط معنایی بیشتر داشته است.
    کلید واژگان: دین بودایی, هینه یانه, مهایانه, نیروانه}
    Y. Nosrati, A. Mahmoudi
    The ultimate goal of religiosity and mystical discipleship in Buddhism is rescue from suffering and the circle of rebirth. Nirvana is the main common teaching among Buddhist schools and explains that goal. There are different approaches to interpret the meaning of Nirvāna. The most important approaches are the positive, negative and paradoxical ones. Although this doctrine is accepted in both Hinayāna and Mahayāna, each of them has its own specific interpretations about the doctrine. It can be said that the meaning of the concept of Nirvāna in Mahāyāna has been widely expanded than its meaning in Hinayāna.
    Keywords: Buddhism, Hinayana, Mahayana, Nirvana}
  • پیمان ابوالبشری*، هادی وکیلی
    در سده هشتم هجری، فرقه ای موسوم به «اهل حق» توسط سلطان اسحاق (سحاک) در کردستان تاسیس شد. وی سنگ بنای ایدئولوژی خود را دن به دن (تناسخ) قرار داد. وی این نظریه را از ادیان هندو و بودایی اخذ کرده بود. سلطان اسحاق از این طریق توانست مشهورترین داستان ها، اساطیر ادیان کهن ایرانی و غیرایرانی و تا حدودی مناسک ایشان را در فرقه تازه تاسیس خود جذب کند. هدف این مقاله، نشان دادن شباهت های ساختاری تناسخ و تا حد ممکن، تعیین تاثیرپذیری اهل حق از ادیان هندو و بودایی از طریق کشف مضامین پنهان در متون اهل حق است. روش پژوهش، رویکرد اسنادی و تاریخی است.
    کلید واژگان: اهل حق, دن به دن, بودایی گری, تناسخ, یارسان}
    Payman Abulbashari*, Hadi Wakili
    In the eighth century (‘AH’), Sultan Ishaq (Sohak) founded a sect called “Ahl-e-Haqq” in Kurdistan. He developed his ideology on the concept of Don be Don (incarnation) and took this theory from Hindu-Buddhist religions. Then, he had the most famous ancient Iranian and non-Iranian stories and myths and, to some extent, their rituals assimilated into the new sect he had founded. The present paper seeks to show the structural similarities of incarnation and attempt to make explicit the effect of Hindu-Buddhist religions on Ahl-e-Haqq sect by exploring the hidden themes in the texts of Ahl-e-Haqq. A documentary-historical approach is used in this paper.
    Keywords: Ahl, e, Haqq, Don be Don, Buddhism, incarnation, Yarsan}
  • فاطمه کوکبی دلاور*، علی حقی، مهدی حسن زاده
    «همدردی» (کرونا)، یکی از آموزه هایی است که اهمیت آن در دو جریان اصلی آیین بودا (ترواده و مهایانه)، به یک میزان نیست. همدردی سومین مقام از مقامات چهارگانه معنوی است که در ترواده، تنها مقامی برای ارهت و در مهایانه، علاوه بر ویژگی اصلی بودیستوه، منجر به نجات نیز می گردد. برای آرتور شوپنهاور (1788-1860)، آموزه ودایی «تو همانی»، همان وحدت متافیزیکی است که همواره از آن سخن می گفت. وی همین آموزه را زیربنای اصل همدردی می داند. او زیربنای رنج را مایا دانسته و معتقد است زدودن مایا از طریق درک حقیقت هستی، یعنی درک همان آموزه تو همانی، منجر به تحقق آموزه «نه- خود» و فرادانش حقیقی می گردد. رهایی از سنساره نیز زمانی اتفاق می افتد که آموزه «نه- خود» عملی گردد؛ یعنی کرونا و پس از آن، نیروانه محقق می گردد. این سیر در آیین بودای مهایانه بسیار پررنگ است. درواقع، همدردی مشخصه اصلی آیین بودای مهایانه است که هدف نهایی بودیستوه است. نجات یا رستگاری، چیزی است که فلسفه شوپنهاور آن را به سختی ممکن می داند و از این جهت، فلسفه وی به آیین بودای ترواده نزدیک می شود.
    کلید واژگان: همدردی (کرونا), آیین بودا, مهایانه, تراوده, شوپنهاور}
    Fatima Kokabi Delavar*, Ali Haghi, Mahdi Hassan Zadeh
    “Compassion“(Karuna) is one of the Buddhism’s teachings that it’s importance is different in (Theravada and Mahayana). Compassion is the third state of the fourfold spiritual states which is, according to Theravada, the only state of Arhat; and in Mahayana besides the basic principle of Bodhisattva leads to salvation.According to Arthur Schopenhauer (1860-1788), the teaching of Vedic ‘Tat Tevam Asi’ corresponds to metaphysical unity to which he always refers. He regards this teaching as the basic principle of Compassion. Considering Maya as the basis of suffering and argues that eradication of Maya through understanding reality that is, understanding the teaching which says “Tat Tevam Asi“contributes to the realization of the teaching of “None-Self“and real metaphysics. Freedom from Samsarah happens when the teaching of “None-Self “is put into practice. That is,Karuna and then, Nirvana are realized. This Buddhist course is of paramount importance in the doctrine of Mahayana. In fact, Compassion is the main feature of Mahayana and it is the goal of Bodhisattva. According to Schopenhauer's philosophy, deliverance or salvation is hard to attain, therefor his philosophy is considered close to the doctrines of Theravada.
    Keywords: Karuna, Buddhism, Mahayana, Theravada, Schopenhauer}
  • مسعود آذربایجانی*، مجتبی فیضی
    این پژوهش با رویکرد نظری و تحلیل محتوا، برآن است تا الگوی سبک زندگی از دیدگاه دالایی لاما(ی چهاردهم)، رهبر بوداییان تبت را از میان آثار وی استخراج و مورد نقد و ارزیابی قرار دهد. دالایی لاما در سبک زندگی، بر چند اصل اساسی تاکید دارد. از نظر وی، شادی هدف زندگی است و باید تمامی فعالیت ها و برنامه ها در راستای این هدف سامان یابد. همدردی با دیگران براساس مهرورزی عام، زمینه آرامش و نشاط زندگی را فراهم می کند. تمرین آیات هشت گانه و مراقبه روزانه، معرفت نفس و گیاه خواری، از آموزه های وی در سبک زندگی به شمار می آید. این تعالیم براساس آئین بودایی ارائه شده است. اشکال اساسی تعالیم وی در سبک زندگی، منبعث از اخلاق سکولار و منعزل از مبانی و اهداف ماورایی است. نتایج این تحقیق، گویای این است که گرچه همسویی خاصی در توصیه به برخی عادت واره ها با آموزه های اسلامی مشاهده می شود، اما این آموزه ها فاقد پشتوانه اصیل متکی به وحی و غیرقابل اتکا می باشد.
    کلید واژگان: سبک زندگی, دالایی لاما, آیین بودا, مهرورزی, زندگی شاد, مراقبه}
    Masood Azarbaijani*, Mojtaba Feyzi
    In a theoretical and content-based analysis of the works of the fourteenth Dalai Lama, the spiritual head of Tibetan Buddhists, this paper seeks to investigate and criticize lifestyle from the Perspective of Dalai Lama. Emphasizing on a number of the basic principles of lifestyle, Dalai Lama regards that achieving joy is the goal of life and that all activities and plans should be organized in line with this goal. He holds that feeling of sympathy towards others on the basis of general kindness prepares the ground for tranquility and cheerful life. Exercising the noble eightfold path, daily meditation, self- knowledge, and vegetarianism are among his teachings on lifestyle. These teachings are derived from Buddhism. The fundamental shortcoming in his teachings on lifestyle is that they are drawn from secular morality and stand aloof from metaphysical principles and goals. The research results show that, although his recommendations in respect to some habits bear similarities to Islamic teachings, Dalai Lama's teachings are not genuinely based on divine revelation and therefore, they are far from being reliable.
    Keywords: lifestyle, Dalai Lama, Buddhism, kindness, cheerful life, daily meditation}
  • ابوالفضل محمودی، محسن شرفایی
    با آنکه بودا پیروان خود را از پرداختن به مباحثی همچون آغاز و انجام جهان برحذر می داشت، اما بعدها متون دینی مکاتب اصلی بودایی، تصویری از جهان شناسی بودایی ارائه می کنند. کی هان شناسی بودایی به دو نوع کلی تقسیم می شود: کی هان شناسی فضایی یا مکانی که آرایش عوالم مختلف را توصیف می کند و کی هان شناسی زمانی که چگونگی پیدایش و نابودی کائنات را بیان می کند. کی هان شناسی فضایی بر دو نوع کی هان شناسی عمودی یا چکرواده یا چکرواله و کی هان شناسی افقی یا شاهسره واده تقسیم می شود. لازم به یادآوری است که در دین بودا یک نظام جهان شناختی واحد وجود ندارد و این نشان از ناهماهنگی در این آیین است.
    کلید واژگان: کیهان شناسی, بودا, آئین بودا, چکره واده, شاهسره واده}
    Abulfazl Mahmudi, Muhsen Sharfaii
    Although Buddha forewarned his followers against discussing such issues as the beginning and end of the universe, the religious texts of main Buddhist schools, later, provide a picture of Buddhist cosmology, which is divided into two main types: spatial or spacial which describes the arrangement of different worlds and temporal cosmology which explains how creatures are created and destroyed. Spatial cosmology is divided into vertical or cakravada (or cakravada) cosmology and horizontal or sahasravada cosmology. It should be noted that there is no single cosmological system in Buddhism, which shows its disharmony.
    Keywords: cosmology, Buddha, Buddhism, cakravada, sahasravada}
  • علیرضا شجاعی*
    برخی پژوهش گران غربی معتقدند سنت مهایانه به شدت از سنت هینه یانه فاصله گرفته است. در واقع اینان معتقدند مهایانه معرف آیین بودای جدیدی است. زیرا، از یک سو، مفاهیمی را به کار می برد که در سنت اولیه چندان برجستگی ندارند، و از سوی دیگر، در مقابل سنت تیره واده ادعای برتری اخلاقی دارد. این جستار ضمن معرفی اخلاق مهایانه می کوشد نشان دهد که سرشت اخلاق مهایانه پیچیده است، به طوری که در برخی موارد نشان دهنده رشد و تحول آموزه های اولیه است و در مواردی هم در تضاد با آنهاست. اما در اخلاق مهایانه تقریبا هیچ دستور یا فضیلتی را نمی توان یافت که در نظام های اخلاقی دیگر مکتب های بودایی یافت نشود. این پژوهش همچنین نشان خواهد داد که اخلاق مهایانه در قبال اخلاق هینه یانه از چهار جنبه برتری دارد که عبارت اند از: دسته بندی اصول اخلاقی، نوع قواعد اخلاقی مشترک و خاص، گستردگی اخلاقیات، و عمق آموزه های اخلاقی
    کلید واژگان: اخلاق مهایانه, آیین بودا, کمالات, فراشناخت, دستاویز, غمخوارگی}
    Alireza Shojaei*
    Some scholars believe that Mahayana Buddhism goes extremely far from early Buddhism. Indeed, they believe that Mahayana is a deviation from the early Buddhism; since Mahayana, as I myself believe, on the one hand, makes use of the conceptions which are not so much important in early Buddhism, and on the other hand, it claims to be superior to Hinayana as regards morality. This article will try to show that the nature of Mahayana ethics is complex; and there is evidence for its development in some respects. In either case it will be shown that Mahayana ethics contains no precepts and values which cannot be found in other major Buddhist ethical traditions. Mahayana texts indicate that Mahayana morality is superior to Hinayana morality. According to this view, Mahayana morality can be regarded as superior to its Hinayana counterpart in four respects: classifications of moral principles, shared and different moral rules, extension, and depth
    Keywords: Mahayana ethics, Buddhism, perfections, meta, cognition, Karuna}
  • عفیفه حامدی
    بررسی های پژوهشگران در تاریخ ادیان و مذاهب نشان می دهد که عناصری چون، پرهیز از لذائذ دنیوی، کشف و شهود، وحدت وجود،اتحاد با حقیقت و فنای در روح کلی که عناصر عمده وارکان اصلی تصوف و عرفان را تشکیل می دهد،دارای سابقه ای دیرینه است که هزاران سال ازپیدایش آن می گذرد.
    برخی معتقدند هند زادگاه، نخستین تصوف و عرفان بوده وافکار صوفیانه از آنجا به دیگر سرزمین ها سرایت کرده است. مذاهب و مکاتب فلسفی هند با همه اختلافات فکری و عقیدتی که در میان آنها وجود دارد، همگی دارای عناصر مشترکی هستند که اصول عرفان و تصوف آنها را تشکیل می دهد. آیین های مختلف هندی در این اصل مشترک هستند که پایه و اساس سعادت ونجات، همانا ترک لذات وامیال دنیوی و مادی و تداوم ریاضت می باشد. آخرین مرحله ریاضت و سلوک از نظر عقاید هندی، وصول به نیروانا ویا موکشا است. مقاله حاضر به بررسی مقام نیروانا و راه های رسیدن به آن از نگاه بودیسم می پردازد و در پایان تاثیر عرفان هندی بر عرفان اسلامی مورد بحث قرار می گیرد.
    کلید واژگان: عرفان هندی, نیروانا, بودیست, آزادی, سعادت}
    Afifeh Hamedi
    The researcher’s considerations in the history of religions and sects show that the basic elements and pillers of tasawwuf and mysticism، like avoidance of worldly pleasures، intuition and relevance، unity of existence، identity with truth and annihilation in general spirit has long time background. Some believe that India has been the first place of tasawwuf and mysticism، and source of mystical thoughts. The Indian religions and schools in spite of their ideological and disagreements، all have similar elements which establish their basic mysticism and tasawwuf. Indian different religions are in common in this element that the basis of happiness and freedom، is avoidance of pleasures and worldly and material desires، and continuation of asceticism. The last stages of journey from point of view of Indian mysticism is to reach to nirvana or moksha. The present paper examines the state of nirvana and its ways in light of Buddhism and in the last deals with the impact of Indian mysticism on Islamic mysticism.
    Keywords: Indian Mysticism, nirvana, Buddhism, freedom, happiness}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال