به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "جوانان و نوجوانان" در نشریات گروه "فقه و حقوق"

تکرار جستجوی کلیدواژه «جوانان و نوجوانان» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی جوانان و نوجوانان در مقالات مجلات علمی
  • سید مصطفی بیضائی

    دوره نوجوانی می تواند دوره ناخوشایندی باشد. در حالی که برای بسیاری زیبا و فوق العاده است؛ گاهی اوقات احساسات، مشکلات و انتظارات برای آینده بسیار آزار دهنده می شوند و سخت می توان آنها را مدیریت کرد. در این راستا خانواده نقش مهمی در گذراندن این برهه مهم زندگی برای نوجوانان و جوانان رقم می زند. پس نحوه عملکرد کوچک ترین و مهم ترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده که نقش مهمی را در همکاری و متجانس کردن رفتارهای هنجاری افراد با محیط اجتماع بر عهده دارد. روان شناسان معتقدند، ارتباطات خانوادگی و روابط بین والدین و فرزندان، خودپنداره فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد. در واقع، خودپنداره منعکس کننده میزان رضایت خاطر و خشنودی نوجوان، از تعامل و گفت و گو با والدین است. با این اوصاف خانواده نقش مهمی در روابط درون شخصی و برون شخصی نوجوانان و جوانان ایفا می کند. به همین دلیل در مقاله حاضر قصد داریم به شناسایی نقش مهم خانواده بر روابط درون شخصی جوانان و نوجوانان بپردازیم. روش تحقیق از نوع تحلیلی-توصیفی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات و داده ها فیش برداری و استفاده از کتب و مقالات مربوط به موضوع پژوهش حاضر است.

    کلید واژگان: روابط درون شخصی, جوانان و نوجوانان, تعامل با والدین, رشد خودپنداره, روابط برون شخصی
  • شهربانو رئوف

    بر اساس تعاملات بین فردی نمی توان هر ارتباطی را " دوستی دختر و پسر " نامید  در واقع می‌توان رابطه با جنس مخالف را این گونه تعریف کرد : رابطه دوستی با جنس مخالف ارتباطی است که بین پسر و دختر وجود دارد و در این ارتباط عشق، محبت، صمیمیت وجود دارد  به همین علت ارتباط  بین معلم و شاگرد، هم کلاسی و مانند آن که برای اهداف خاص و ویژه ای است رابطه دوستی دختر و پسر گفته نمی شود گاهی علاقه به جنس مخالف و نیاز به ارتباط با او از هنجارهای دینی و اجتماعی خارج می‌شود که این مسیله هم گناه و هم غیراخلاقی است. با توجه به این که ارزش های دینی و فرهنگ یک جامعه از معیارهای مهم درک و تشخیص مسایل اجتماعی است و از آنجایی که اسلام، دین اکثریت افراد جامعه است ومی توان گفت که روابط میان دختر و پسر در جامعه اسلامی ما جایگاه مطلوبی ندارد. پس طبیعی است که روابط دختر و پسر قبل از ازدواج از دید ارزش ها، سنت ها و هنجارهای فرهنگی ودینی ما یک مسیله اجتماعی است. اما در مورد این که این روابط یک مسیله و گرفتاری شخصی افراد است یا جزء مسایل عام ساخت اجتماعی است، باید گفت که این امر از یک طرف یک مسیله وگرفتاری شخصی است که جوانان را با این مشکل مواجه کرده که چگونه با جنس مخالف رفتار کنند؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی و شناخت آسیب شناسی و پیامدهای منفی روابط دختران و پسران نوجوان در جامعه بپردازیم.

    کلید واژگان: روابط دختر و پسر, جوانان و نوجوانان, دوستی های قبل از ازدواج, ارزش های اسلامی
  • مژگان منصوری هرسینی

    اعتیاد به اینترنت یکی از انواع اعتیاد رفتاری است که در آن فرد وابستگی شدیدی به اینترنت و استفاده از دستگاه های آنلاین پیدا می‌کند تا از این طریق بتواند با تنش‌ها و استرس‌های زندگی مقابله کند. اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی را می‌توان پدیده‌ای رایج در زندگی‌های امروزی دانست. اینترنت به خودی خود ابزار بی ضرری است، اما استفاده بیش از حد و نادرست از آن، خطر اعتیاد به آن را به دنبال دارد که این پدیده مشکل عمده ای را برای بهداشت روانی جامعه ایجاد کرده است. همانند تمام انواع دیگر اعتیاد، اعتیاد به اینترنت نیز با علایمی همچون اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی قراری و افکار وسواسی یا خیالبافی راجع به اینترنت همراه است. نکته مهم این است که اعتیاد به اینترنت تنها به ساعت‌هایی که فرد در اینترنت صرف می‌کند محدود نمی‌شود بلکه این مسیله میزان زمانی رخ می‌دهد که فرد در اینترنت فعالیت‌های غیر ضروری می‌کند و کنترلی بر آن ندارد. استفاده از اینترنت برای انجام تکالیف مدرسه، وظایف شغلی، کسب و کار، تحقیق و... جزء اعتیاد به اینترنت محسوب نمی‌شود. به همین دلیل و به واسطه اهمیت این موضوع  در این مقاله قصد داریم به بررسی تاثیر اعتیاد به اینترنت بر سلامت روحی و روانی جوانان و نوجوانان بپردازیم.

    کلید واژگان: اینترنت, فضای مجازی, رایانه, اعتیاد به اینترنت, دانش آموزان, خطر اعتیاد, جوانان و نوجوانان
  • حمید جلالی*، سعید راستینه
    زمینه و هدف

    روند افزایش تعداد معتادان و میزان کشفیات مواد مخدر در شهرستان محلات وضعیت نگران کننده ای دارد، به طوری که در سال 1391 حدود 52 کیلو انواع مواد مخدر کشف و ضبط شده است. بی شک مبارزه با گرایش جوانان و نوجوانان به مواد مخدر نیازمند درک علل آن است تا راهکارهای پیشگیری و مقابله موثری نیز ارایه شود.

    روش شناسی:

     این تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی است که به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. جامعه آماری پژوهش 35 نفر از افراد معتادی است که تحت درمان قرار دارند و به طور تصادفی انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته بین آنان توزیع شد. برای آزمون فرضیه ها، از آزمون تی مستقل تک نمونه ای استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج پژوهش بیانگر آن است که وابستگی به دوستان و گروه همسالان، نقش خانواده، در دسترس بودن مواد مخدر، حس کنجکاوی فرد جامعه و عوامل فردی (نظیر سن، تحصیلات و مانند آنها) در گرایش جوانان و نوجوانان شهرستان محلات به مواد مخدر تاثیر دارد. به منظور پیشگیری و کاهش گرایش افراد به مواد مخدر پیشنهاد می شود، نهادهای مختلف اجتماعی (خانواده، مدرسه و جامعه) با ایجاد تغییر در برنامه های موجود در رسانه ها، ایجاد تفریحات سالم، آموزش به جوانان و نوجوانان، بالا بردن سطح تحصیلات خانواده ها، توجه والدین به دوستان فرزند خود، اطلاع رسانی به خانواده ها و افراد، نسبت به پیشگیری از گرایش جوانان و نوجوانان محلات به مواد مخدر اقدام کنند.

    کلید واژگان: مواد مخدر, اعتیاد, پیشگیری از اعتیاد, جوانان و نوجوانان, شهرستان محلات
    Hamid Jalali *, Saeeid Rastineh
    Background and aim

    The trend of increasing number of drug addicts and seizures in Mahallat is a worrying situation, with about 52 kg of drugs seized in 2012. Certainly combating the tendency of youth and adolescents to use drugs needs understanding its causes to provide effective prevention and coping strategies.

    Methodology

    This is a descriptive-analytic research. The statistical population of the study consisted of 35 addicts who were treated and randomly selected. In this respect, a researcher-made questionnaire was distributed among them. Independent sample t-test was used to test the hypotheses.

    Findings and conclusion

    The results indicated that dependency on friends and peers, family role, drug availability, community curiosity and individual factors (such as age, education, etc.) affects youth and adolescents' tendency to drug addiction. In order to prevent and reduce the tendency of people to use drugs, it is suggested that different social institutions (family, school and community) modify existing media programs, create leisure activities, educate youth and teens, and raise family education, parental attention. Encourage your child's friends, families, and individuals to prevent drug-induced youth and adolescents from neighborhoods.

    Keywords: Narcotic Drugs, prevention, Addiction Prevention, Youth, Juvenile, Mahallat City
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال