جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "دعاوی تجاری" در نشریات گروه "فقه و حقوق"
تکرار جستجوی کلیدواژه «دعاوی تجاری» در نشریات گروه «علوم انسانی»-
فقدان بستر قانونی برای حل وفصل اختلافات تجاری و تمییز آن از قراردادهای مدنی، ایجاد راهکارهایی برای دست یابی به سازوکاری موثر را ضرورت بخشیده است. این پژوهش درصدد برررسی ساختار و اهمیت دادگاه های تجاری با بهره گیری از شاخص های تمییز قراردادهای تجاری از مدنی است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است و کوشیده است با واکاوی پژوهش های مرتبط با دادگاه های تجاری و تمییز آن از دادگاه های عمومی حقوقی به فهمی منسجم از این موضوع دست یابد. از آن جایی که یکی از موانع سرمایهگذاری خارجی در ایران، نبود اطمینان کافی از سوی تجار به سبب فقدان دادگاههای اختصاصی در امر بازرگانی است، بنابراین نقش مهم دادگاه های ویژه در رسیدگی به دعاوی تجاری در اطمینان بخشی نسبت به رسیدگی فنی و بهبود شاخصهای رسیدگی عادلانه انکارناپذیر است. علی رغم شکل گیری دادگاه های تخصصی تجاری در حقوق فرانسه، انگلیس و آمریکا و تاکید بر ضرورت های حقوقی و اقتصادی آن، هم چنان ایجاد این دادگاه ها و آیین رسیدگی خاص آن یکی از اصلاحات و ضرورت های نظام قضایی ایران است. اهمیت ایجاد این دادگاه ها این است که می تواند به تسریع، کم هزینه شدن و قابل اعتمادتر شدن رسیدگی به دعاوی تجاری که نشات گرفته از ویژگی های ذاتی و منحصربه فرد حقوق تجارت است، کمک نماید.
کلید واژگان: دادگاه های تجاری, قراردادهای تجاری, دعاوی تجاری, ساختار دادگاها, حقوق تجارتAbsence of a legal framework for resolving commercial disputes and distinguishing them from civil contracts, made it necessary to create solutions to find an effective mechanism. This research aims to examine the structure and importance of commercial courts by using the indicators to distinguish commercial from civil contracts. This research is a descriptive-analytical type and has tried to achieve a coherent understanding of this issue by analyzing the researches related to commercial courts and differentiating them from general-law courts. Since one of the obstacles to foreign investment in Iran is the lack of commercial courts, the role of expert judges in dealing with commercial cases in the development of trade, facilitating investment and improving the economic indicators of today's societies is undeniable. Despite the formation of specialized commercial courts in French, British and American legal system and the emphasis on its legal and economic needs, the creation of these courts is still one of the reforms and necessities of Iran's judicial system. The establishment of these courts, in addition to being specialized aspects, can help speed up, reduce costs and make more reliable the processing of commercial claims that originate from the inherent and unique features of commercial law. Therefore, all efforts should be made to determine the structure and importance of these courts and in this way help the country's business and economy.
Keywords: commercial courts, Commercial Contracts, commercial lawsuits, structure of courts, Commercial law -
سرمایه گذاری و تامین مالی دعوی در داوری های تجاری بین المللی توسط اشخاص ثالث یک نهاد نوپا و رو به افزایش است که بر اساس آن شخص ثالث در ازای پرداخت هزینه های داوری، از سود ناشی از رای داوری که احتمالا به نفع طرف مورد حمایت صادر شود، منتفع می گردد. دراصل تامین مالی توسط ثالث در دعاوی داوری جهت حمایت مالی از طرف اختلاف است که به دلایل مالی قادر به طرح دعوا نیستند اما به تدریج این دامنه گسترش یافته و حتی طرف اختلافی که قادر به پرداخت هزینه های داوری نیز می باشد برای فرار از خطرات ناشی از شکست در داوری، تامین مالی توسط ثالث را می پذیرد. اگرچه این نهاد دارای مزایای فراوانی از جمله تحقق عدالت است. اما با چالش هایی نیز مانند تعارض منافع مواجه گردیده که از دید منتقدان دور نمانده است. در این پژوهش ضمن مطالعه مزایا و معایب تامین مالی توسط ثالث به مقایسه رویکرد نظام های حقوقی کامن لا و حقوق نوشته و درنهایت به بررسی و تدقیق در نظام حقوقی ایران پرداخته شده است.
کلید واژگان: تامین مالی, شخص ثالث, داوری تجاری بین المللی, دعاوی تجاری, تعارض منافع -
دادگاه های تجاری در زمره مهم ترین دادگاه های اختصاصی قرار دارند. برخی کشورها به اهمیت وجود این دادگاه ها برای رسیدگی تخصصی، دقیق، سریع و کم هزینه به دعاوی تجاری پی برده و آن را در نظام قضایی خویش، در کنار سایر مراجع، گنجانده اند. اما نظام قضایی کشور ما فاقد این دادگاه مهم اختصاصی است و فقدان این محاکم گاه روند رسیدگی به دعاوی مهم و حساس تجاری با خواسته بالا را در عین نیاز به تعیین تکلیف فوری و دقیق، با اطاله دادرسی روبه رو می سازد. تاکنون دکترین حقوقی تحقیق و مطالعه ای جامع و مستقل پیرامون این دادگاه ها و به ویژه ضرورت یا عدم ضرورت تشکیل آنها در ایران انجام نداده است.
ما در این مقاله درپی آن هستیم که با اشاره به ویژگی های حقوق تجارت، تجربه درخشان دادگاه های تجاری در فرانسه و نیز مشکلات ناشی از نبود این محاکم در یک نظام قضایی، ضرورت احیای این دادگاه ها را در ایران توجیه نماییم.کلید واژگان: دعاوی تجاری, آیین دادرسی تجاری, دادگاه اختصاصی, دادگاه عمومی -
طرفین قرارداد داوری ممکن است به جای انتخاب «قانون» یک کشور، «قواعد حقوقی» را به عنوان قانون حاکم بر دعوای خود برگزینند. انتخاب قواعد حقوقی توسط طرفین، تنها درصورتی ممکن است که قواعد حل تعارض قابل اعمال، چنین اختیاری را به آن ها اعطا نماید. اصل حاکمیت اراده طرفین در انتخاب قواعد حقوقی در برخی از اسناد و قوانین به رسمیت شناخته شده است اما آزادی دیوان داوری در انتخاب این قواعد محدود می باشد. با وجود این، امروزه در پرتو دیدگاه غیرملی کردن داوری، آزادی این دیوان ها در حال گسترش است. در اسناد، دعاوی و قراردادهای بین المللی، قواعد و اصولی رشد و نمو پیدا کرده و در حال توسعه است که تحت عنوان «اصول قراردادهای تجاری بین المللی» شناخته می شود. گفته می شود ایناصول به عنوان قواعد حقوقی متناسب، قابلیت اعمال بر دعاوی تجاری بین المللی توسط دیوان های داوری را دارد. این مدعی یا فرض در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد.
کلید واژگان: داوری, داوری بین المللی, دعوا, دعاوی تجاری, قواعد حل تعارض, اصول قراردادهای تجاری بین المللی
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.