به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "کاهش گرایی" در نشریات گروه "روانشناسی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «کاهش گرایی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی کاهش گرایی در مقالات مجلات علمی
  • نیما چپردار
    از دیرباز در مباحث فلسفی و علمی گفتگوهای فراوانی در مورد رابطه بین ذهن و ضمیر انسان و به عبارتی«روان» با بدن وجود داشته و همچنان نیز این مباحثات در قالب هایی جدید در حوزه فلسفه و علم مطرح هستند.این رابطه آنچنان تنگاتنگ و گاه غیر قابل تفکیک است که بسیاری به اینهمانی بین این دو سطح از واقعیت قانع شده و یا یکی را به دیگری فروکاسته اند چنانکه در انواع کاهش گرایی شاهد هستیم. مقاله حاضر اشاره ای است مختصر بر این موضوع و طرح و بررسی موضوع از منظر فلسفی و روانشناختی با تاکید بر ناکارآمدی و ضعف منطقی و روشی کاهش گرایی و همچنین اهمیت و کارآمدی نگاه پدیدارشناسانه در این رابطه.
    کلید واژگان: روان, ذهن, کاهش گرایی, معرفت شناسی, پدیدارشناسی
  • خسرو باقری، فرشته آل حسینی
    جستجو در معانی عمیق تر دانش، ویژگی های ذاتی داده شده به «دانش» اما رویت نشده آن را مریی ساخته است. آنچه به واسطه تلاش فکری عده ای از اندیشمندان حاصل شده است، حکایت از آن دارد که می بایست خود را از دایره تنگ و محدود نگرش حاکم بر «دانش» در عصر اطلاعات خارج ساخته، بیش از پیش به عناصر به حاشیه رانده شده و از حقوق خود ساقط شده «دانش» و «آگاهی» خود توجه نشان دهیم و گستره وسیع تری را با تامل در معانی ژرف تر «دانش» جستجو کنیم؛ گستره ای که احتمالا در آن، انسان به داوری متواضعانه تری از نقش «دانش نظری» و «دانش فنی» در دانایی خود دست خواهد یافت و بسیاری از جنبه های مغفول، مطرود و چه بسا اسرارآمیز آن را آشکار خواهد ساخت. با اتخاذ این رویکرد، کانون توجه خود را به بررسی نظریه هایی معطوف می کنیم که به این روشن اندیشی درباره «دانش» یاری رسانده اند تا از رهگذر آن اهداف تحقیق را در قلمرو تعلیم و تربیت تحقق بخشیم. با اهمیت یافتن نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در تعلیم و تربیت، و جدی شدن مباحث مرتبط با آن، سودمند است اگر تدقیق و تامل محسوس تری در خصوص وجوه فراموش شده دانایی صورت پذیرد. بر این اساس، تعلیم و تربیت برای مواجهه آگاهانه با چالش های پیش رو، نیازمند آن است که ضمن رهایی از نگاه کاهش گرایانه به دانش، طلب دانایی را در دستور کار قرار دهد بدون آن که خود را به دانش نظری و دانش مهارتی اطلاعاتی محدود سازد.
    کلید واژگان: دانش ضمنی, دانش عملی, تجسد, اطلاعات, کاهش گرایی, تعلیم و تربیت
    Khosro Bagheri, Fereshte Alehosseini
    Looking for deep meanings of knowledge has made many unobserved intrinsic characteristics of knowledge visible. What is obtained by efforts of many thinkers is that we should emancipate ourselves from this closed dominant point of view toward knowledge in the information age and ask for those aspects of it that are abandoned and banished, by means of looking for a widespread account of it. In this way, we will probably achieve a humbler judgment about the roles of theoretical know-that and technological know-how components of our knowledge and this will explore many forgotten, suppressed and probably mysterious features of it. Adopting this approach, we will focus on those theories that have helped us to achieve this clarified view on knowledge in order to pursuit our purposes in the realm of education. Given the increasing importance of ICT in education, it is useful to have scrutiny and reflection on forgotten aspects of our knowledge. Accordingly, in order to have a conscious confrontation with the ongoing challenges, education needs, besides emancipation from the reductionistic point of view toward knowledge, to put acquiring wisdom into the agenda without limiting itself to informational theoretical know-that and technological know-how.
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال