به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « مادران کودکان کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی » در نشریات گروه « روانشناسی »

تکرار جستجوی کلیدواژه «مادران کودکان کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • میترا ترکی *، جلال کلانتری

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه سبک های دلبستگی، سلامت روان و رضایت زناشویی مادران دارای کودک کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی شهر آبادان در سال 1402-1401 انجام شد. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از میان کلیه مادران دارای کودک عادی و مادران دارای کودک کم توان ذهنی شهر آبادان نمونه ای به حجم 100 نفر (50 نفر مادر دارای کودک عادی و 50 نفر مادر دارای کودک کم توان ذهنی) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه که شامل پرسشنامه های سبک های دلبستگی کولینز و رید (RAAS)، پرسشنامه سلامت روان (G.H.Q-28) و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ بود استفاده شد. داده های پژوهش از طریق آزمون های آماری تحلیل واریانس تک متغیره و تحلیل واریانس چند متغیره با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که بین سبک های دلبستگی، سلامت روان و رضایت زناشویی مادران دارای کودک کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی تفاوت معناداری وجود دارد.

    کلید واژگان: سبک های دلبستگی, سلامت روان, رضایت زناشویی, مادران کودکان کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی}
  • مقایسه تنیدگی و سلامت روانی در مادران کودکان کم توان ذهنی و عادی
    احمد به پژوه، محسن امیری، علی نوروزی، احسان مال احمدی
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه تنیدگی و سلامت روانی مادران دارای کودکان کم توان ذهنی با مادران کودکان عادی. از این رو، از میان مادران کودکان کم توان ذهنی و مادران کودکان عادی شهر تهران 120 مادر به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها از طریق فرم کوتاه پرسشنامه منابع و تنیدگی و پرسشنامه سلامت روانی، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی برای نمونه های مستقل، آزمون تحلیل واریانس چند متغیری مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که مادران کودکان کم توان ذهنی به طور کلی و در تمام زیر مقیاس های پرسشنامه منابع و تنیدگی با تنیدگی بیشتری مواجه بوده و تفاوت آنان با مادران کودکان عادی در تمام زیرمقیاس های پرسشنامه مذکور معنادار بود. علاوه بر این، مادران کودکان کم توان ذهنی در مقایسه با مادران کودکان عادی درماندگی روان شناختی بیشتر و سلامت روانی پایین تری را در زیرمقیاس های پرسشنامه سلامت روانی گزارش کردند. همچنین محاسبه ضریب همبستگی پیرسون حاکی از وجود رابطه مستقیم بین تنیدگی و سلامت روانی مادران کودکان کم توان ذهنی بود، به این معنا که با افزایش تنیدگی در مادران این گروه از کودکان، مشکلات سلامت روانی آنها نیز افزایش نشان می داد. این یافته ها حاکی از رابطه مثبت و معنادار بین میزان تنیدگی و درماندگی روان شناختی و مشکلات سلامت روانی مادران کودکان کم توان ذهنی می باشد.
    کلید واژگان: تنیدگی, سلامت روانی, مادران کودکان کم توان ذهنی, مادران کودکان عادی}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال