به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "رشد تولید" در نشریات گروه "علوم تربیتی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «رشد تولید» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی رشد تولید در مقالات مجلات علمی
  • زهرا فرشادفر *، ناصر الهی، مهدی مرادپور
    آموزش به عنوان یکی از کلیدی ترین ابزار ایجاد نیروی کار متخصص از مهم ترین نهاده های تولیدی است که در رشد و توسعه اقتصادی نقش مهمی دارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش به عنوان شاخصی از سرمایه انسانی بر رشد اقتصادی کشور بود. داده های مورد استفاده برای30 استان کشور و برای دوره زمانی 1385-1380 از نشریات مختلف مرکز آمار ایران به دست آمد. برای برآورد الگو از روش حداقل مربعات دو مرحله ای (2SLS) بر روی داده های پنل استفاده شد. معادلات الگو، که اکچ آن را معرفی کرده نیز به-صورت مقطعی برآورد شده است. نتایج گویای آن است که تمرکز بر آموزش به عنوان یکی از شاخصهای سرمایه انسانی می تواند بر رشد اقتصادی کشور اثری مثبت داشته باشد.
    کلید واژگان: سرمایه انسانی, رشد تولید, روش داده های ترکیبی, اقتصاد آموزش
    Zahra Farshadfar*, Naser Elahi, Mehdi Moradpur
    Education as a key tool for the creation of specialized labor is the most production inputs that have a significant role economic growth and development. Hence، the purpose of present study was to evaluate the impact of education، as a human capital index، on Iran''s economic growth. Therefore، needed data for country''s 30 provinces were collected from Iranian Statistics Center''s different publications during 2000-05. In order to predict a model، 2SLS method on panel data was performed and Moses Oketch recommended model equation were predicted by cross sectional method. Results indicated that focusing on education as one of the human capital indexes could have a positive effect on the country’s economic growth.
    Keywords: Human capital, Product growth, Panel data method, Education economics
  • علیرضا محمدی
    بر اساس نظریه سرمایه انسانی درباره ارتباط آموزش و توسعه اقتصادی، بهبود بهداشت عمومی، مهارت و انگیزه نیروی کار، موجب بهبود بهره وری نیروی کار می شود و آموزش با بهبود کیفیت افراد، عاملی موثر در رشد اقتصادی به شمار می آید. در این مقاله با استفاده از الگوی رشد تعمیم یافته سولو، نقش آموزش در رشد تولید استان فارس طی سال های 1355 تا 1379 مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور از شاخص های آموزشی کمی و کیفی متعدد، به عنوان نهاده تولید، استفاده شده است.
    نتایج حاکی از تاثیر معنادار نرخ ثبت نام مقاطع متفاوت تحصیلی، نسبت دانش آموزان به کادر آموزشی در مقاطع مختلف و نرخ باسوادی در استان، به منزله متغیرهای کمی و کیفی، بر رشد تولید در استان است. با توجه به نتایج، اشاعه و ترویج سواد آموزی در مناطق مختلف استان و برای گروه های متفاوت جنسی و سنی، تشویق و در صورت امکان اجباری کردن فراگیری آموزش های قبل از متوسطه، آموزش مهارت ها و تخصص های مشخص در دوره متوسطه و رعایت استاندارد های مورد پذیرش برنامه ریزان آموزشی در زمینه کیفیت آموزش، موجبات رشد بیشتر تولید سرانه را در استان فراهم می آورد.
    بهبود شاخص های کیفی در کنار بهبود شاخص های کمی آموزشی، در رشد تولید سرانه استان موثر است.
    کلید واژگان: رشد تولید, آموزش, استان فارس, مدل تعمیم یافته رشد سولو
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال