جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "مجمع البحرین" در نشریات گروه "جغرافیا"
تکرار جستجوی کلیدواژه «مجمع البحرین» در نشریات گروه «علوم انسانی»-
از موضوعات جالبی که قرآن کریم بدان پرداخته مساله جاودانه شدن انسان و زنده شدن ماهی در چشمه آب حیات می باشد که در جریان داستان همراهی موسی(ع) و خضر روی داده است. هدف اصلی این تحقیق تعیین دقیق مجمع البحرین و بررسی وضعیت جغرافیایی آن بر اساس آیات 64 - 60 سوره کهف و هدف فرعی اثبات ارتباط بین علم جغرافیا و قرآن می باشد. این پژوهش به لحاظ روش تحقیق توصیفی و ماهیتا کیفی است. بر اساس مختصات جغرافیایی و نقشه های توپوگرافی با بیشترین احتمال، چشمه آب حیات محلی است که خلیج عقبه و خلیج سویز در شمال دریای سرخ به هم میرسند، چون دریای سرخ در قسمت شمال دوشاخه است، یکی به طرف عقبه و دیگری به سمت سویز کشیده میشود و شبه جزیره سینای مصر در میان این دو خلیج قرار دارد. راس شبه جزیره در قسمت جنوبی آن یعنی همان جایی که شهر شرم الشیخ در آنجا واقع است، محل تلاقی دو خلیج است. این مکان به محل زندگی حضرت موسی بسیار نزدیک بوده است. برخی مفسرین معتقدند داستان آب حیات، دلیل قاطعی نداشته و آیات قرآن نیز صراحت در تایید آن ندارند و از قرآن کریم و سنت قطعی و عقل هم دلیلی بر توجیه و تصحیح آنها نداریم.
کلید واژگان: چشمه آب حیات, مجمع البحرین, جغرافیا, قرآن کریم -
مجمع البحرین، محل اتصال خلیج عقبه با خلیج سوئز، بر اساس جهان شناسی قدیم و گیتی شناسی سامی غربی، محل تلاقی دو دریا و پایان دنیاست که در آن آسمان و زمین به هم می رسند. مراد از دو دریا دو دریای اسطوره ای و پیش آفرینشی است که به صورت عوالم برین و زیرین خوانده شده اند و در سطح فرکانس عالم مادی قرار نمی گیرند. از دیدگاه اسلام در مجمع البحرین شخصیتی به نام خضر یا پیر وجود دارد که وظیفه رساندن سالکان از وادی های پرخطر به این مکان را بر عهده دارد. در مکتب عرفان و تصوف نیز مجمع البحرین مفاهیمی چون : قاب قوسین، دل سالک، عالم مثال یا عالم وسیط، یکی از منازل سالکین حقیقت، حضرت جمع الجمع، غار اصحاب کهف، بحر محسوسات و معانی، بحر غیب و شهادت، بحر امکان و وجوب و بحر نبوت و ولایت دارد. هدف از این تحقیق، بیان موقعیت جغرافیایی، اسطوره ای، دینی و عرفانی واژه «مجمع البحرین» می باشد. در این مقاله تحقیقی سعی شده مفاهیم گوناگون این واژه مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و اطلاعاتی در مورد این مکان و حقیقت وجودی آن ارائه گردد. نتایج به دست آمده از این تحقیق این است که مجمع البحرین محل آفرینش اولیه انسان، محل تلاقی دو دریا و محل اتصال خلیج عقبه با خلیج سوئز، همان بهشت ناپیدای زمین و اقلیم هشتم ، اقلیمی که حوادث و حکایاتش در ملکوت و در عالم نفس و عالم بیداری شهودی روی می دهد، مکانی معنوی و در عین حال حقیقی است.کلید واژگان: مجمع البحرین, دریا, اساطیر, اسلام, عرفان
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.