به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « رویکرد نئوکلاسیک » در نشریات گروه « اقتصاد »

تکرار جستجوی کلیدواژه «رویکرد نئوکلاسیک» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • محمد تیو*، وحید محمودی

    نزدیک به سه دهه از زمان نهادینه شدن رویکرد توسعه انسانی به عنوان گفتمانی بدیل در مقابل رویکرد ارتدکس در توسعه می گذرد. مطرح شدن این رویکرد، پنداشت از توسعه و بهروزی انسانی را از تمرکز سنتی بر درآمد و مصرف به سمت بسط آزادی ها و قابلیت های انسانی تغییر داده است. با توجه به آنکه در توسعه، به عنوان یک علم میان رشته ای، داشتن شناختی عالمانه از دیدمان ها امری ضروری است، چنین شناختی از این دانش میان رشته ای، چارچوب مفهومی مقاله حاضر می باشد. در این چارچوب دو گونه نظریه توسعه، مشخصا «نیازهای اساسی» و «توسعه انسانی» با یکدیگر مقایسه شده اند. بدین منظور ابتدا با بهره گیری از یک مرور ادبیات جامع به بررسی چگونگی نهادینه شدن این رویکردها در عرصه جهانی پرداخته می شود. سپس با بهره گیری از روش تطبیقی، نقاط اختلاف و اشتراک بین دو رویکرد از جهت ظرفیت های میان رشته ای آنها بیان می شوند. در نهایت با توجه به نقاط اشتراک، این نتیجه حاصل می شود که رویکرد نیازهای اساسی سلف مفهومی رویکرد توسعه انسانی می باشد، اما به دلیل تفاوتی که بین عرصه های نظر و عمل در رویکرد نیازهای اساسی وجود دارد، رویکرد توسعه انسانی جایگزین آن گشته است.

    کلید واژگان: توسعه, رویکرد نئوکلاسیک, رویکرد نیارهای اساسی, توسعه انسانی, رویکرد قابلیت}
  • حسین سرآبادانی تفرشی*، علیرضا چیت سازیان

    نقش تعیین‎کننده بازار کار به عنوان یکی از زمینه‎های توزیع نهاده‎های تولید از سویی، و تاکید بر کرامت و اهمیت کار انسانی به عنوان پیشران توسعه اجتماعی از سوی دیگر، موجب اهمیت دوچندان این بازار است. برخلاف نگرش نئوکلاسیک‎ها به بازار کار که به طور عمده حاصل نوعی همگنی میان قواعد حاکم بر این بازار با دیگر بازارهاست؛ نهادگرایان با تاکید بر نهادهای مهم بازار کار تحلیل و تبیین متمایزی از این بازار ارائه می‎دهند. مسیر متفاوتی که سرانجام به تفاوت‎های بنیادین در مسیر طراحی تعاملات در بازار کار نیز منجر می‎شود. تفاوت دیدگاه نهادگرایان با نئوکلاسیک ها، بینش‎های جدیدی در تحلیل بازار کار رقم می‎زند. در این مقاله با بیان این بینش‎های جدید، به پنج نهاد اتحادیه‎های کارگری و چانه‎زنی جمعی، حداقل دستمزد، حمایت از اشتغال، مزایای اجباری و نظام خلق مهارت و آموزش از دیدگاه نهادگرایی پرداخته و آثار آن بر متغیرهای مهم بازار کار ارزیابی شده است. نهادهایی که موجب تغییر عملکرد در ساختار بازار کارشده و فهم جدیدی از ساختار و پویایی‎های بازار کار را برای تحلیلگران رقم می‎زند. از این رهگذر، سرانجام تفاوت‎های مهم سنت نئوکلاسیک و نهادگرایی در تحلیل ساختار بازار کار مشخص و رهنمودهایی ناظر بر خط‎مشی‎های بازار کار ارائه شده است.

    کلید واژگان: بازار کار, تحلیل نهادی, رویکرد نئوکلاسیک, نهادهای بازار کار, نظریه بنگاه, نظریه مبادله}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال