به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « zarb al Ayat » در نشریات گروه « علوم انسانی »

  • رحمت الله عبدالله زاده آرانی*
    درک مفاهیم و بیان مقاصد آیات قرآن همواره مورد توجه مفسران و قرآن پژوهان بوده است. در این زمینه قرآن نیز خود به تامل و تدبر در آیات دعوت نموده و این گونه بر فهم پذیر بودن کلام وحی پای فشرده است. از سوی دیگر، برخی روایات، از تفسیر به رای و از آنچه از آن به «ضرب آیات به یکدیگر» نام برده شده، نهی نموده و گروهی بر این اساس، بهره گیری معنای یک آیه از آیات دیگر را در دایره شمول نهی یاد شده قرار داده و آن را از مصادیق تفسیر به رای شمرده اند.
    فیض کاشانی و علامه طباطبایی با تبیینی درخور از روایات «منع از تفسیر به رای» و «ضرب آیات به آیات» به خوبی از عهده بیان عدم تعارض بین این گونه روایات از یک سو و «ادله تدبر در قرآن» از سوی دیگر برآمده اند؛ اما آنچه پس از آن در نگرش هر یک رخ می نماید به گونه ای متفاوت از دیگری است. فیض کاشانی تدبر در قرآن را زمینه ای برای درک حقایق آیات و باطن الفاظ و عبارات می داند و به استناد دسته ای از روایات و اخبار برای اهل تدبر در این عرصه مجالی فراخ پیش روی قرار می دهد؛ ولی علامه طباطبایی آن را زمینه ای برای تبیین مبنای خود در تفسیر آیات به آیات قرار می دهد، و با بهره گیری از دسته ای دیگر از روایات، زوایای دیگری از تدبر در قرآن را پیش روی می نهد و بر امکان فهم مستقل آیات قرآن با توجه به مبین بودن آیات تاکید می نماید و نقش روایات در این زمینه را رهنمون کردن به سوی بهره گیری از آیات برای فهم آیات با تدبر در آنها می داند.
    کلید واژگان: فیض کاشانی, علامه طباطبایی, تفسیر به رای, ضرب قرآن به قرآن, تدبر در قرآن}
    Ramat Allah Abdollah Zadeh*
    The comprehension of concepts and the expression of meaning of the Quranic verses، have always been an issue of consideration among the commentators and scholars. The Quran itself suggests that people should think and cogitate on the Quran and، by doing so، emphasizes on the comprehensibility of the revelation words. On the other hand، a number of hadiths have prohibited from al-Tafsir bi al-ra''y (interpretation by using one''s own ideas) and the so called zarb al-Ayat، some commentators forbid taking advantage of the meaning of some verses to interpret one definite verse and regard it as the practice of al-Tafsir bi al-ra''y. Fayz kashani and Allameh Tabatabaii، having taken these two traditions into account، expressed in a remarkably clear way that there is no conflict between Al-Tafsir Bi al-ra’y and zarb al-Ayat. They referred to some strong evidences about reflection and meditation on the Quran. However، these two scholars themselves approach this issue in different ways. Fayz kashani believed that Cogitation on the Quran is necessary for understanding the true meaning of Quranic words and expressions. It was recited that Cogitation could offer an excellent opportunity to the commentators. Allameh Tabatabaii، on the contrary، held the view that Cogitation is advantageous to interpretation and explanation of verses by reference to some other verses. By applying this method، he opened new fields of Cogitation in Quran and insisted on the autonomy of comprehension of verses as a result of the Quranic explicitness. Tabatabaii believed that hadith may act as a leading point to using verse reference in the interpretation، explanation and commenting on Quran verses
    Keywords: Fayz kashani, Allameh Tabatabaii, al, Tafsir bi al ray, zarb al Ayat, Cogitation of Quran}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال