جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "فوم" در نشریات گروه "زمین شناسی"
تکرار جستجوی کلیدواژه «فوم» در نشریات گروه «علوم پایه»-
تزریق گاز یکی از روشهای عملیاتی و رایج ازدیاد برداشت است که با چالشهایی از قبیل نیاز به تامین منابع عظیم گاز جهت تزریق به مخزن و راندمان روبش1 پایین مواجه است. به همین دلیل و برای بهبود مشکلات ذکر شده، استفاده از روشهای دیگر ضروری می باشد. یکی از این روشها، تزریق فوم می باشد. در این روش، فوم که از دو فاز گاز و آب تشکیل شده است به جای گاز به مخزن تزریق می شود. با این روش، برخی از مشکلات تزریق گاز از جمله راندمان روبش ضعیف آن بهبود می یابد. با توجه به مطالعات اندک در زمینه بررسی عملکرد شیوه های مختلف تزریق فوم به کمک شبیهسازی با نرمافزارهای موجود، در این مطالعه عملکرد سه شیوه تزریق فوم در یک مخزن شکافدار بررسی و با هم مقایسه شده و بهترین و موثرترین روش تزریق با در نظر گرفتن جنبه های مختلف به خصوص اقتصادی و نه فقط صرف افزایش تولید انتخاب شده است. روش تزریق پیوسته فوم به عنوان شتاب دهنده تولید نفت و روش تزریق دورهای فوم-آب به عنوان تقویت کننده ضریب بازیافت پیشنهاد میشود.
کلید واژگان: تزریق گاز, ازدیاد برداشت, راندمان روبش, فوم, مخزن شکافدار, شتاب دهنده تولید نفت, تقویت کننده ضریب بازیافت -
یکی از مشکلات متداول در چاههای گازی، انباشته شدن مایعات تولیدی همراه گاز در ته چاه میباشد. این پدیده که تجمع مایعات نام دارد باعث افزایش فشار تهچاهی شده که در نهایت سبب کاهش نرخ تولید گاز از چاه میگردد. یکی از روشهای قابل استفاده جهت جلوگیری از تجمع مایعات در چاههای گازی، فرازآوری مایعات تولیدی با استفاده از فوم است. در این روش، فوم میتواند از طریق تزریق یک سورفکتانت فومساز به درون چاه تشکیل شود. در این مقاله عملکرد فوم جهت فرازآوری مایعات تولیدی به صورت آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر پارامترهای مهمی از قبیل میزان دبی گاز، درصد شوری آب، غلظت سورفکتانت و نیز حضور هیدروکربن بر روی عملکرد فوم برای فرازآوری مایعات مطالعه شد. نتایج نشان داد که با تشکیل یک فوم پایدار میتوان فرازآوری مایعات را تا 98 درصد افزایش داد. همچنین نتایج نشان داد که افزایش دبی گاز و غلظت سورفکتانت تاثیر مثبتی در افزایش فرازآوری دارند، اما حضور نمک و هیدروکربن باعث کاهش کارایی فوم در فرازآوری مایعات میشود. همچنین از طریق آنالیز نتایج حاصل شده مقادیر بهینه دبی گاز و غلظت سورفکتانت بهدست آمد.
کلید واژگان: چاه های گازی, کاهش تولید, تجمع مایعات, فراز آوری, فوم
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.