به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "مخازن نامتعارف" در نشریات گروه "زمین شناسی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «مخازن نامتعارف» در نشریات گروه «علوم پایه»
جستجوی مخازن نامتعارف در مقالات مجلات علمی
  • احمد محمدی*، ابراهیم رضایی هابیل

    امروزه با کاهش نسبی منابع موجود در مخازن هیدروکربنی متعارف(Conventional Reservoirs) و افزایش تقاضا برای مصرف سوخت های فسیلی، مخازن نامتعارف (Unconventional Reservoirs) مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند. این مخازن دارای میزان نفت و گاز درجای عظیمی می باشند، اما به دلیل پایین بودن کیفیت سنگ مخزن و وجود ناهمگونی های پتروفیزیکی، بهره برداری و تولید بهینه از آنها برخلاف مخازن متعارف، همواره از چالش های بزرگ در صنعت نفت بوده است. یکی از مهمترین انواع مخازن نامتعارف، مخازن متراکم گازی(Tight Gas Reservoirs) می باشند که سهم گسترده ای از گاز درجای مخازن حال حاضر دنیا را به خود اختصاص داده اند. این مخازن دارای تعریف معینی نیستند، اما غالبا به مخازنی که میزان تراوایی موثر آنها کمتر از md  0.1 و تخلخل آنها بین 2 تا 10درصد [m1] باشد، مخازن متراکم می گویند. این میزان از کم بودن تراوایی و تخلخل که ممکن است به دلیل فرایند های رسوب گذاری یا رخدادهای دیاژنزی پس از رسوب گذاری باشد، منجر به بروز خطاهای گسترده در داده های نمودارگیری هنگام شناسایی و اندازه گیری خصوصیات پتروفیزیکی این مخازن می شود. برای کاهش درصد خطا باید از ابزارهای پیشرفته و روش های کارآمد مانند ترکیب لاگ ها استفاده کنیم. در این تحقیق، با بهره گیری از تحلیل لاگ های نوترون و چگالی و انطباق بین آنها، به بررسی چگونگی شناسایی مخازن متراکم گازی می پردازیم.

    کلید واژگان: مخازن نامتعارف, مخازن متراکم گازی, لاگ نوترون- چگالی
  • احمد محمدی*، ابراهیم رضایی هابیل

    تحلیل و ارزیابی خصوصیات پتروفیزیکی مخازن ناهمگون و متراکم گازی به دلیل پایین بودن میزان نفوذپذیری و تخلخل سنگ مخزن، همواره از چالش های مهم صنعت نفت به شمار می رود. از آنجایی که مخازن نامتعارف حجم عظیمی از میزان نفت و گاز درجای حال حاضر دنیا را به خود اختصاص داده اند، ارزیابی دقیق خصوصیات پتروفیزیکی آن ها جهت بهره برداری بیشتر و بهینه تر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. یکی از پرکاربردترین ابزارها برای بالابردن دقت اندازه گیری خصوصیات سنگ مخزن، ابزار نمودارگیری تشدید مغناطیسی هسته ای (NMR) است. این ابزار قدرتمند قادر است ویزگی هایی مانند تخلخل، تراوایی، نوع سیال و ویسکوزیته آن، توزیع سایز حفرات و قابلیت تولید لایه های مختلف سازند را به صورت مستقل ارزیابی کند. در این پژوهش، ابتدا اصول و مفاهیم اولیه روش تشدید مغناطیسی هسته را شرح داده و سپس به بررسی روش ارزیابی تخلخل و تراوایی مخازن متراکم گازی با استفاده از ابزار NMR و ترکیب آن با لاگ چگالی، و در انتها به مقایسه نتایج بدست آمده از این روش با مقادیر تخلخل و تراوایی مغزه (core) جهت کاهش میزان عدم قطعیت در اندازه گیری ها، می پردازیم.

    کلید واژگان: مخازن نامتعارف, مخازن متراکم گازی, نمودارگیری, تشدید مغناطیسی هسته ای, لاگ نوترون, تخلخل, تراوایی
  • مهدی زینعلی حسنوند *، سارا شکرالله زاده بهبهانی
    در این نوشتار با مطالعه منابع مرتبط با شکافت هیدرولیکی، به بحث در مورد وضعیت این فن آوری در تولید از منابع هیدروکربوری پرداخته و دلایل توسعه شکافت هیدرولیکی، وضعیت بازارهای مرتبط با این فن آوری و مخاطرات شکافت هیدرولیکی بررسی می شود و در پایان برخی شرکت های فعال در حوزه شکافت هیدرولیکی معرفی می شود.
    کلید واژگان: شکاف هیدرولیکی, مخازن نامتعارف, شکافت هیدرولیکی, گاز شیل, پروپانت
  • امینه لطفی یار، نادر ثابتی، علی چهرازی
    نیاز روزافزون به منابع سوختی، ارزان بودن سوخت های فسیلی و رو به اتمام بودن مخازن هیدروکربنی متعارف سبب توجه جدی به تولید از مخازن نفت و گاز نامتعارف شده است. حدودا 70 درصد از مخازن نفت و گاز جهان را مخازن نامتعارف تشکیل می دهند که شیل های نفتی از مهم ترین آنهاست. تخلخل و تراوایی این مخازن بسیار کمتر از مخازن متعارف است. همین امر سبب شده حفاری چاه های افقی به همراه ایجاد شکاف هیدرولیکی جهت افزایش بازدهی چاه ها مورد توجه قرار گیرند که این امور خود نیازمند فن آوری های پیشرفته ی خاصی هستند. همچنین به دلیل کم بودن مقدار بازیافت نفت این نوع مخازن، استفاده از روش های ازدیاد برداشت (EOR) در آنها ضروری است. در این مقاله روش های ازدیاد برداشت مورد نیاز در شیل های نفتی بررسی شده و با توجه به شرایط مخزنی و سیال موجود در مخازن شیل نفتی، کارآیی این روش ها مطالعه شده است. از بین روش های ازدیاد برداشت، روش تزریق دوره ای بخار (CSS) در مواقعی که نفت سنگین باشد و روش تزریق گاز (به ویژه دی اکسیدکربن) از بهترین روش ها هستند.
    کلید واژگان: مخازن نامتعارف, شیل نفتی, ازدیاد برداشت نفت (EOR), شکست هیدرولیکی, تزریق آب و گاز
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال