جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "نرخ تولیدی" در نشریات گروه "زمین شناسی"
تکرار جستجوی کلیدواژه «نرخ تولیدی» در نشریات گروه «علوم پایه»جستجوی نرخ تولیدی در مقالات مجلات علمی
-
امروزه تنها عملکرد گل حفاری معیار انتخاب آن نیست. بلکه علاوه بر عملکرد عواملی نظیر زمین شناسی منطقه، طراحی چاه، هزینه، آثار زیست محیطی، استحکام سنگ، فشار و دمای چاه، میزان تولید، آسیب سازندی و... نیز در انتخاب گل حفاری مهم تلقی می شوند. بنابراین باید تمام جوانب کاربردی گل، به ویژه کمیت های مخزنی که در صیانت از مخازن، تولید آینده و روش های ازدیاد برداشت بسیار موثرند نیز بررسی شوند. هدف این تحقیق بررسی اثر انواع مختلف گل حفاری بر نرخ تولید و شاخص بهره دهی چاه های میدان منصوری است. برای دستیابی به این هدف تعدادی چاه که با انواع گل حفر شده اند در چهار گروه مختلف (که از نظر مخزنی و زمین شناسی مشابه هستند) انتخاب گردیده و با استفاده از اطلاعات میدانی بهره برداری و چاه آزمایی،کمیت های مخزنی مورد نظر این چاه ها محاسبه و بررسی شد. نتایج نشان دهنده ارتباط خوبی بین داده های تولیدی مخزن است. همچنین نتایج داده های چاه آزمایی بیانگر اثر مناسب گل گلایکولی و گل روغنی بر کمیت های مخزنی در مقایسه با انواع دیگر گل می باشد.
کلید واژگان: گل حفاری, شاخص بهره دهی, نرخ تولیدی -
به دلیل نفوذپذیری کم برخی سازندها و پایین بودن هدایت پذیری شبکه شکاف های طبیعی، به کارگیری عملیات شکاف هیدرولیکی به عنوان روشی برای انگیزش بسیار ضروری و مهم تلقی می شود. به دلیل حضور شکاف های طبیعی با نفوذپدیری و جهت گیری های متفاوت، اجرای این عملیات در مخازن شکاف دار، پیچیده است. بدین منظور دو روش عددی برای شبیه سازی عملیات شکاف هیدرولیکی در مخازن شکاف دار ارائه می شود. در این مطالعه با استفاده از روش تفاضل محدود2، چگونگی توزیع تنش های القایی در اطراف چاه، به منظور تعیین جهتی که شکاف هیدرولیکی در آن راستا تشکیل می شود، شبیه سازی شده است. بعد از تعیین جهت تشکیل شکاف هیدرولیکی، به کمک روش المان مجزا3، عملیات شکاف هیدرولیکی در داخل مخزن شکاف دار با طول های مختلف شبیه سازی می شود و در هر طول، میزان نرخ تولیدی بررسی می گردد. مکش معکوس که پارامتر مهمی است و در عملیات شکاف هیدرولیکی سبب کاهش میزان تولید خواهدشد، در این شبیه سازی مورد مطالعه قرار می گیرد. در هر طول از شکاف هیدرولیکی، میزان نرخ تولید اندازه گیری شده و در خصوص علل تغییرات نرخ ورودی به چاه براساس شکاف های طبیعی قطع شده توسط شکاف هیدرولیکی و القائگی شکاف4بحث می شود. در نهایت مشاهده می شود که بهینه ترین وضعیت شکاف هیدرولیکی زمانی خواهد بود که شکاف هیدرولیکی ایجاد شده بتواند شکاف های طبیعی با جریان های اصلی و بزرگ را به یکدیگر ارتباط داده و در نهایت به چاه متصل کند.
کلید واژگان: شکست هیدرولیکی, نرخ تولیدی, القائگی شکاف, شکاف طبیعی
نکته
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.