جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "گل گلایکولی" در نشریات گروه "زمین شناسی"
تکرار جستجوی کلیدواژه «گل گلایکولی» در نشریات گروه «علوم پایه»جستجوی گل گلایکولی در مقالات مجلات علمی
-
مشکلات حفاری در شیل های فعال یکی از مسائل اساسی صنعت نفت و گاز به شمار می رود. این شیل ها در حضور آب به سرعت دچار تورم و ریزش شده و مشکلاتی مانند ناپایداری دیواره ی چاه، چسبیدگی لوله ها و توپی شدن مته را پدید می آورند. با وجود عملکرد خوب گل های حفاری پایه روغنی جهت رفع مشکلات حفاری در شیل ها، این گل ها کاستی هایی نظیر آلودگی زیست محیطی، مشکلات دفع پسماند و هزینه ی فراوان نیز به همراه دارند. گل های حفاری پایه آبی گزینه هایی هستند که در صورت بازده مناسب می توانند جایگزین گل های پایه روغنی شوند. در این پژوهش تلاش بر این است که سازوکار ناپایداری شیمیایی سازند و عوامل مسبب ناپایداری دیواره ی چاه، بهتر شناخته شود. همچنین این مقاله سعی کرده ضمن مقایسه و رتبه بندی گل های پایه آبی در پایدارسازی شیل ها نشان دهد که پایداری سازندهای شیلی (که در گذشته تنها به کمک گل های پایه روغنی ممکن بود) امروزه توسط گل های حفاری پایه آبی و با هزینه ی کم تر و سازگارتر با محیط زیست نیز امکان پذیر خواهد بود.
کلید واژگان: شیل, پایداری دیواره ی چاه, گل پایه آبی, گل های بازدارنده, گل گلایکولی, گل سیلیکاتی, گل حفاری سازگار با محیط زیست -
با توجه به تغییر خط مشی گل حفاری در سالهای اخیر، امروزه دیگر تنها معیار انتخاب، عملکرد گل نیست؛ بلکه علاوه بر این عامل، عواملی نظیر زمینشناسی منطقه، طراحی چاه، هزینه، آثار زیستمحیطی، استحکام سنگ، فشار و دمای چاه، میزان تولید و آسیب سازندی نیز در انتخاب گل حفاری مهم خواهند بود. گل پایهآبی گلایکولی میتواند گزینه مناسبی جهت جایگزینی گل پایه روغنی باشد. نتایج آزمایشگاهی و میدانی بیانگر اینست که این نوع گل سازگار با محیطزیست میتواند مشکلات خاص حفاری را بهبود بخشد و بنابراین باید تمام جوانب کاربردی این گل، بهویژه کمیتهای مخزنی که بر تولید آینده، صیانت از مخازن و روش های ازدیادبرداشت تاثیرگذارند، مورد بررسی قرار گیرد. هدف این مقاله بررسی تاثیر گل حفاری گلایکولی بر کمیتهای مخزنی میدان اهواز مانند آسیب سازندی، تراوایی، شاخص بهرهدهی چاه ها و نرخ تولید در مقایسه با سایر گلهای حفاری میباشد. برای دستیابی به این هدف از نظر میدانی، چند حلقه چاه حفاری شده با گل گلایکولی و چاه های مجاور آنها که با انواع دیگر گل حفاری شده را انتخاب کرده و با استفاده از اطلاعات میدانی بهرهبرداری و چاهآزمایی کمیتهای مخزنی مورد نظر محاسبه و بررسی گردید. نتایج حاصل از این پژوهش ارتباط خوبی بین داده های آسیب سازندی و داده های تولیدی مخزن را نشان میدهد. نتایج داده های چاهآزمایی بیانگر اثر مناسب گل حفاری گلایکولی بر کمیتهای مخزنی چاه های حفاری شده با این گل در مقایسه با چاه های حفاری شده با انواع دیگر گل مانند گل پایه روغنی و پایه آبی است. با توجه به نتایج حاصل و مشکل زیستمحیطی گل پایه روغنی میتوان گفت گل گلایکولی جایگزین مناسبی برای این گل خواهد بود.
کلید واژگان: گل گلایکولی, آسیب سازندی, ضریب بهرهدهی, تراوایی
نکته
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.