به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "اجکتور" در نشریات گروه "شیمی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «اجکتور» در نشریات گروه «علوم پایه»
جستجوی اجکتور در مقالات مجلات علمی
  • کورش گودرزی*
    با وجود چندین سیستم بودارکننده گاز طبیعی مصرفی، مانند سیستم کنارگذر و سیستم تزریقی، به دلایلی از جمله مشکلات و محدودیت های سیستم های موجود، معرفی سیستم بودار کننده جدید با محدودیت های کمتر ضروری به نظر می رسد. در حال حاضر، در سیستم توزیع گاز در سطح کشور تنها از دو سیستم فوق برای بودار کردن گاز استفاده می شود. از آنجا که سیستم تزریقی از هزینه بالای تعمیر و نگهداری برخوردار است و همچنین سیستم کنارگذر نیز محدود به ظرفیت های پایین است، معرفی یک سیستم جدید برای بودار کردن گاز طبیعی مصرفی بسیار ضروری است. در این مقاله به معرفی یک سیستم جدید بودار کننده گاز پرداخته شده است. سیستم مورد نظر با ترکیب یک اجکتور با سیستم کنارگذر بوجود آمده است. در این مقاله، مدلسازی سیستم ترکیبی مورد مطالعه انجام گرفته و تاثیر پارامترهای مهم مانند فشار گاز زیرکش شده (فشار گاز در بالادست)، دبی جرمی ماده بودارکننده، دمای گاز زیرکش شده (دما در بالادست)، قطر نازل و تعداد نازل نیز بر روی میزان گاز زیرکش شده جهت ورود به مخزن مرکاپتان و جذب مقدار مورد نیاز از ماده بودارکننده متناسب با شرایط، انجام گرفته است. نتایج نشان می دهد که قطر نازل و تعداد نازل تاثیری بر روی نرخ جرمی جریان گاز مورد نیاز برای سیستم بودارکننده ندارد. اما نرخ جرمی جریان گاز مورد نیاز برای سیستم بودارکننده متاثر از فشار گاز و دمای گاز در بالادست سیستم بودارکننده است.
    کلید واژگان: گاز طبیعی, بودار کردن گاز, سیستم کنارگذر, اجکتور
    Koorosh Goudarzi *
    With the existence of several natural gas perfuming systems, such as the bypass system and the injection system, for some reasons including the problems and limitations of the existing systems, it seems necessary to introduce a new perfuming system with less limitations. Currently, in the gas distribution system in the country, only the above two systems are used for gas aromatization. Since the injection system has a high maintenance cost and also the bypass system is limited to low capacities, it is very necessary to introduce a new system to aromatize the consumed natural gas. In this article, a new gas perfumer system has been introduced. The desired system is created by combining an ejector with a bypass system. In this article, the modeling of the combined system under study has been done and the effect of important parameters such as gas pressure (gas pressure in the upstream), mass flow rate of the odorant, gas temperature (temperature in the upstream), nozzle diameter and number of nozzles are also on the amount The compressed gas has been carried out to enter the mercaptan tank and absorb the required amount of fragrance according to the conditions. The results show that the diameter of the nozzle and the number of nozzles have no effect on the mass rate of gas flow required for the fragrance system. But the gas mass flow rate required for the aromatizer system is affected by the gas pressure and gas temperature upstream of the aromatizer system
    Keywords: Natural gas, gas odorizing process, bypass system, Ejector
  • محمدرضا امیدخواه، محسن حسین نویدفامیلی، ابراهیم جلیلی کشتیبان
    اجکتور یکی از دستگاه های مهم برای ایجاد خلا و اختلاط سیالات است. در این تحقیق سعی شده تا با شبیه سازی جریان سیال در داخل اجکتور درک بهتری از رفتار جریان به دست آید. با توجه به اینکه سه رژیم زیر صوت، در حد صوت و بالای صوت به طور همزمان در داخل اجکتور وجود دارد، متغیر فشار به عنوان متغیر اصلی برای حل در نظر گرفته شده و چگالی، به عنوان متغیر ثانویه از معادله حالت به دست آمده است. برای گسسته سازی معادله ها از روش حجم محدود در مختصات چسبیده به مرز براساس شبکه هم مکان استفاده شده است. به منظور حل معادله ها، روش SIMPLEC برای جریان تراکم پذیر توسعه داده شده و برای حل مشکل تفکیک میدان فشار و سرعت از روش Rhie-Chow در یک شبکه هم مکان استفاده شده است. برای تقریب چگالی روی مرزهای المان حجم از روش تقریب مرکزی و برای ترم تصحیح چگالی روش بالا دست مورد استفاده قرار گرفته است. برای تقریب کمیت های انتقال روی سطح های المان حجم از روش های دو گانه بالا دست و QUICK و روش حداقل شیب استفاده شده است. ماتریس ضریب ها با استفاده از روش حل ماتریس های سه قطری حل شده اند. برای مقایسه نتیجه ها با کارهای دیگران، از این روش برای حل یک نازل همگرا واگرا استفاده شده و با کارهای عددی و تجربی موجود در منابع مقایسه شده است. نتیجه ها برای نازل همگراواگرا نشان می دهد که برای سیال غیرلزج استفاده از تقریب های مرتبه اول بهتر از تقریب های مرتبه دوم است، زیرا دقت نتیجه ها تفاوت زیادی ندارد ولی پایداری روش های با دقت مرتبه اول بهتر است. در حالیکه برای سیالات لزج تقریب های با دقت مضاعف، فیزیک جریان را بهتر و دقیق تر نشان می دهند. همچنین نتیجه های حاصل از حل جریان در داخل اجکتور نشان می دهد که رفتار جریان در داخل اجکتور بسیار پیچیده است و وجود موج انبساطی اثر شدیدی روی توزیع فشار بویژه در نزدیکی دیواره اجکتور دارد. برای تقریب کمیت های انتقالی از روش دو گانه بالا دست و حداقل شیب که دقت مضاعف دارد استفاده شده است. روش QUICK در داخل اجکتور ناپایداری تولید کرده و مانع از همگرایی کامل روش حل می شود ولی روش حداقل شیب به خوبی همگرا شده و رفتار موج انبساطی را نشان می دهد.
    کلید واژگان: اجکتور, جریان تراکم پذیر, روش حجم محدود, روش simplec, رفتار شوک, ناپایداری, سیال لزج, سیال غیرلزج
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال