به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « استئو آرتروز » در نشریات گروه « پزشکی »

  • محمد اکبری، بیژن فروغ
    سابقه و هدف
    استئو آرتروزشایع ترین آسیب مفصلی در انسان است. از (TENS) Trans Electrical Nerve Stimulation برای درمان دردهای مزمن از جمله درد ناشی از استئو آرتروز هم استفاده می شود. در سالهای اخیر روش (APS) Action Potential Stimulation نیز متداول شده است که اثرات مفیدی از خود نشان داده است و گفته می شود این روش به دلیل عدم تحریک پوست و حس می تواند روش مناسبی برای درمان درد باشد با توجه به اینکه درمان با TENS یکی از روش های متداول در فیزیو تراپی است، لذا هدف این پژوهش مقایسه اثرات APS با TENS در کاهش درد ودیگر علائم ناشی از استئو آرتروز زانو می باشد.
    مواد وروش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی با تقسیم تصادفی بیماران در دو گروه درمانی جداگانه انجام شد. تعداد 32 نفر که دارای آرتروزخفیف تا متوسط براساس یافته های رادیو گرافی و طبقه بندی Ahiback (در جدول1) بودند وارد مطالعه شدند ودر دو گروه (هرگروه درمانی 16 نفر) مورد درمان قرار گرفتند. در گروه 1 کیسه گرم به مدت 20 دقیقه، بعد APS به مدت16 دقیقه و تمرین درمانی برحسب تحمل دریافت می کردند و در گروه 2 کیسه گرم به مدت 20 دقیقه، بعد TENS به مدت16 دقیقه و تمرین درمانی برحسب تحمل به کار برده می شد. هر دو گروه در ده جلسه درمان شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه و معاینه بیماران در چهار مرحله از تحقیق انجام گرفت.
    یافته ها
    اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 10 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. در هیچ کدام از مراحل چهار گانه ارزیابی بین دو گروه اختلاف معنی دار به دست نیامد ولی در هر گروه اغلب متغیرها در نوبت های دوم نسبت به اول و نوبت دوم وچهارم نسبت به سوم تغییرآماری معنی داری نشان دادند0
    نتیجه گیری
    تحریک الکتریکی اعم از APS یا TENS در درمان بیماران مبتلا به استئو آرتروز زانو موثراست0 بطوری که در هر دو گروه درمان با APS و TENS طی جلسات درمانی و10 روز بعد از اتمام درمان بهبود علائم دیده شد0 از طرفی با توجه به اینکه سرعت کاهش درد در گروه 1 بیش از گروه 2 بود به نظر می رسد که بهتر است در شروع درمان از APS و در ادامه از TENS کمک گرفته شود0
    کلید واژگان: استئو آرتروز, تمرین درمانی, زانو, تحریک پتانسیل عمل, تحریک الکتریکی عصب}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال