به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "چسبندگی لگنی" در نشریات گروه "پزشکی"

جستجوی چسبندگی لگنی در مقالات مجلات علمی
  • طاهره نظری، خاتون نوری، مهدیس حامدی
    سابقه و هدف
    نازایی یکی از مشکلات مهم اجتماعی است و حدود 15-10 درصد زوجین در سنین باروری از این معضل اجتماعی رنج می برند. بسته به علل نازایی، روش های تشخیصی و درمانی متفاوتی مانند لاپاروسکوپی برای آن وجود دارد. این مطالعه به منظور بررسی نیاز به لاپارسکوپی تشخیصی در بیماران با شکست بارداری به دنبال IUI در شهر بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش داده های موجود (Existing data) در پرونده بیمارانی که بدنبال IUI شکست باروری داشتند در بیمارستان فاطمه زهرا و بابل کلینیک طی سالهای 83-1376 انجام شد. یافته های لاپاروسکوپی شامل چسبندگی لگن، انسداد لوله یک طرفه، انسداد لوله دو طرفه، اندومتریوز، تخمدان پلی کیستیک اندومتریوما و یافته های نرمال در پرسشنامه ثبت گردیدند.
    یافته ها
    در طی مدت بررسی 98 بیمار مورد لاپاراسکوپی قرار گرفتند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه32/6±31/29 سال بود که در محدوده سنی 46-18 سال قرار داشتند. ریسک فاکتورهایی مانند PID در 19 نفر (3/19%)، در 4 نفر (4%) سیستکتومی، در 2 نفر (2%) میومکتومی، در 1 نفر (1%) آپاندکتومی، در 3 نفر (3%) سزارین، در 8 نفر (1/8%)، D&C در 1 نفر (1%) حاملگی خارج رحمی و در 18 نفر (4/18%) سقط وجود داشت. یافته های لاپاروسکوپی در 47 نفر (48%) نرمال، 51 نفر (52%) غیرنرمال بود. در کل موارد نازایی 8 نفر (2/8%) چسبندگی، 4 نفر (1/4%) انسداد دو طرفه، 14 نفر (3/14%) انسداد 1 طرفه، 14 نفر (3/14%) اندومتریوز، 22 نفر (4/22%) PCO، 4 نفر (1/4%) اندومتریوما گزارش شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که نزدیک به نیمی از موارد لاپاراسکوپی، نتایج نرمال در زنان نازا بدنبال IUI دارند. فقط در 2/8% موارد، منجر به تغییر شیوه درمانی می گردد.
    کلید واژگان: نازایی اولیه, نازایی ثانویه, یافته های لاپاروسکوپی, چسبندگی لگنی, HSG, IUI
  • طاهره نظری، مهتاب زینال زاده، صدیقه اسماعیل زاده، داوود صیادی
    سابقه و هدف
    نازایی یکی از مشکلات مهم بهداشتی درمانی جامعه می باشد وحدود 15-10% زوجین درسنین باروری از این معضل رنج می برند. بسته به علل نازایی، روش های تشخیصی و درمانی متفاوتی از جمله لاپاراسکوپی برای آن وجود دارد. با توجه به عوارض بالای لاپاراسکوپی، این مطالعه به منظور ارزیابی لاپاراسکوپی در تشخیص علل نازایی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی و مقطعی بر روی پرونده های 221 بیمار نازای مراجعه کننده به مرکز نازایی فاطمه زهرا (س) بابل طی سال های 79-76 انجام گرفته است. این بیماران در مسیر ارزیابی علت ناباروری تحت لاپاراسکوپی تشخیصی قرار گرفته اند لذا اطلاعات موجود از پرونده های آنها گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس اطلاعات به دست آمده 77% زنان نازایی اولیه و بقیه نازایی ثانویه داشتند. شایع ترین ریسک فاکتور، هیستروسالپنگوگرافی غیر طبیعی بود که در نازایی اولیه (44%) بیشتر از نازایی ثانویه (33%) است. فراوان ترین یافته غیرطبیعی لاپاراسکوپی در نازایی اولیه و ثانویه به ترتیب چسبندگی لگنی 24% و 27% و انسداد لوله یک طرفه 17% و 25% بودند. همچنین گزارش لاپاراسکوپی به دنبال هیستروسالپنگوگرافی غیر طبیعی، 27% طبیعی و 73% غیرطبیعی بود (P<0.001). میزان صحت تشخیصی هیستروسالپنگوگرافی نسبت به لاپاراسکوپی 67% می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه شایع ترین عامل نازایی چسبندگی لگنی و انسداد لوله ها می باشد، پیشنهاد می شود که لاپاراسکوپی در زنانی که نازایی اولیه داشته و هیستروسالپنگوگرافی طبیعی دارند و نیز هیچ عامل خطر دیگری ندارند با تاخیر انجام شود.
    کلید واژگان: هیستروسالپنگوگرافی, نازایی اولیه, نازایی ثانویه, یافته های لاپاراسکوپی, چسبندگی لگنی
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال