به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "چشمک" در نشریات گروه "پزشکی"

جستجوی چشمک در مقالات مجلات علمی
  • میرغفار صحیحی اسکویی، محمد قاسمی برومند، علی صلاحی یکتا، حمید سوری، سیدمحمود طباطبایی فر
    سابقه و هدف
    تحقیقات نشان می دهند که بشر از آغاز زندگی بر روی زمین در تلاش بوده که چشم را بشناسد و اطلاعاتی درباره مکانیزم بینایی به دست آورد؛ زیرا متوجه شده بود چشم محیط شفاف شیشه گونه محدبی است که تصویر همه اجسام بر روی آن می افتد (آئینک). در ضمن از طریق روزنه (مردمک)، دیدن ممکن می گردد و در طول حیات نیز با مشکلاتی همچون نابینایی، انحراف چشم، پیر چشمی، مزاحمت نورهای منعکس شده از محیط و آب مروارید مواجه می گردد. به همین منظور بشر تلاش می کرد ضمن شناخت، ابداعاتی را هم برای رفع این مشکلات ارایه نماید. در مطالعه داستان های اساطیری که در شاهنامه به آن اشاره می شود، بحث فناناپذیری، یکی از موضوعات موردعلاقه بشر بوده است؛ اما هرگز نتوانسته برای چشمان خود از این نظر چاره ای بیندیشد و ناچار بوده است که با استفاده از امکاناتی، چشمان خود را محافظت نماید. این مهم، نشان می دهد که در ارتباط با چشم می توان وسایلی یافت که احتمالا بشر در طول تاریخ برای مراقبت از چشم، آنها را ساخته و مورد استفاده قرار داده است. یکی از موفقیت های انسان پیش از تاریخ، ساختن چشمی همانند چشم برای چشم (آئینک، چشمک و عینک) می باشد. به همین دلایل به نظر می آید که انسان توانسته علاوه بر استفاده از شیشه در ساخت چشم مصنوعی، احتمالا شیشه و یا سنگی قیمتی و شفاف (در کوهی، یاقوت سرخ) را هم در چشمی عینک جا گذاری نماید. در قسمتی از آیه 44 سوره نمل آمده است حضرت سلیمان فرمود تا جنیان، کوشکی ساختند برای او از آبگینه سپید به رنگ آب. نزدیکترین ضریب انکسار به هوا قبل از شیشه، آب می باشد که آرزوی هر صنعت گر شیشه سازی است که بتواند چنین شیشه شفافی بسازد. این واقعه تقریبا بین سال های 931 الی 989 قبل از میلاد، روی داده است. ذره بینی در موزه تبریز وجود دارد که مربوط به همین دوران می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت پیمایشی در حوزه میدانی، موزه ها، پژوهشگاه ها، پژوهشکده ها، دانشکده ها، مراکز تحقیقاتی علمی و فرهنگی کلکسیونر ها و مراجعه به اساتید پژوهشگر در مراکز دایرهالمعارف و لغت نامه و بخش فرهنگی بعضی از سفارتخانه ها انجام شده است.
    یافته ها
    در این پژوهش، پژوهشگر توانست عینکی از جنس استخوان را شناسایی نماید که باستان شناسان آن را بر روی صورت جسد دختری یافته بودند. با به دست آمدن این عینک، مطالعات لازم بر روی آن انجام شد و با مشخص شدن نکات فنی رعایت شده در آن، امکان مقایسه عینک استخوانی با عینک های امروزی فراهم آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود عینک استخوانی و چشم مصنوعی کشف شده در چشم بانویی در شهر سوخته زابل، می توان گفت که احتمالا بانوان ایرانی از اولین کسانی بوده اند که در پیش از تاریخ، جهت رفع مشکلات بینایی و زیبایی ظاهر چشم، از عینک و چشم مصنوعی استفاده نموده اند. در این مقاله، موضوع چشم مصنوعی مورد بررسی قرار نمی گیرد.
    کلید واژگان: آئینک, چشمک, ابسیدین, شهر سوخته, فرهنگ و تکنولوژی اپتومتری
    Sahihi Oskooei Mgh, Ghasemi Boroumand M., Salahi Yekta A., Soori H., Tabatabaei Far M
    Background And Aim
    Different studies indicate that (specially Iranian) have always tried to overcome life problems, mostly vision problems, and find enough information about vision mechanism and ability of eye to see. It is transparent, like a glass, and the images of the environment fall on it. This made them to try to find out how to invent the spectacles.
    Materials And Methods
    The present study involves a field study as well as measurements, visiting libraries, museums, and research centers, and includes reference to professors working at encyclopedia circles and cultural section of embassies.
    Results
    During our searches a pair of spectacles made of bone was found on the face of skeleton of a young female in a grave 4-3 millennia B C. ‍
    Conclusion
    The human being was able to correct refractive errors as they were recognized in disturbing factors including environment, cataract, and strabismus
  • کیوان بصیری، محمد زارع، سعید خسروی
    مقدمه
    رفلکس چشمک از تست های جدید الکترودیاگنوستیک است که توسط یک قوس رفلکسی که شاخه آوران آن عصب V و شاخه وابران آن عصب VII کرانیال است ایجاد میشود. پاسخ های این رفلکس بصورت امواج R1 و R2 و R2C است. محل آناتومیک مراکز این رفلکس در مغز هنوز بصورت کامل مشخص نشده است و در مطالعات مختلف نتایج متفاوتی گزارش شده است؛ از جمله در استروک های نیمکره ای، اختلال در جز R2 به تنهایی و یا اختلال در هر دو جز R1 و R2 (هم بصورت یک طرفی و هم بصورت دو طرفی) گزارش شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی مسیر آناتومیک قوس رفلکس چشم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، بیست بیمار مبتلا به سکته مغزی نیمکره ای در طول 1.5 سال مورد بررسی قرار گرفتند و با 14 بیمار کنترل سالم (با سن و جنس مشابه) مقایسه شدند. رفلکس چشم با روشی که بوسیله هوکیمررا توصیه شده با استفاده از یک دستگاهToennis multilinear، اندازه گیری شد. در هر دو گروه رفلکس چشم با شرایط مشابه انجام شد و نتایج آنها با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    رفلکس چشم در 19 مورد غیر طبیعی و در یک مورد نرمال بود. پاسخ R1 در 18 بیمار طبیعی و در 2 مورد طولانی بود. پاسخ R2 در 18 مورد بدست نیامد و یا طولانی بود که در 15 مورد بصورت دوطرفی مختل بود. در 2 مورد پاسخ R2 طبیعی بود. شایعترین ریسک فاکتور در بیماران مورد مطالعه هیپرتانسیون و بعد از آن دیابت ملیتوس بود.
    نتیجه گیری
    رفلکس چشمک در 95% بیماران غیر طبیعی بود و اختلال جز R2 در 90% بیماران مشاهده گردید که در 75% بصورت دوطرفی بود. نتیجه گیری نهایی این بود که اگر چه در بیماران مبتلا به سکته های نیمکره ای ممکن است اختلال رفلکس چشمک هم درموج R1 و هم در موج R2 مشاهده شود؛ ولی بیشترین الگوی اختلال، بدست نیامدن یا طولانی شدن موج R2 بصورت دو طرفی می باشد.
    کلید واژگان: مسیر آناتومیک, رفلکس, چشمک
    Keyvan Bassiri, Mohammad Zare, Saeed Khosravi
    Introduction
    Blink reflex (BR) is a new electro diagnostic test mediated through a reflex arch with fifth cranial nerve in its afferent and seventh cranial nerve in its efferent side. BR responses are designed R1, R2 and R2c responses. Anatomic locations of this reflex arch in central nervous system are still undefined and various results have been reported in different studies, for example in hemispheric strokes, exclusive abnormalities of R2 responses or abnormalities in both R1 and R2 (unilateral or bilateral) have been reported.
    Materials And Methods
    Twenty patients with hemispheric strokes were evaluated during 1.5 year period and were compared with age and sex matched normal volunteers. BR was performed in similar circumstances in both groups and results were compared with each other.
    Findings
    BR was abnormal in 19 patients and was normal in only one patient. R1 response was normal in 18 patients and was prolonged in two patients. R2 response was absent or prolonged in 18 patients (in 15 patients bilaterally) and was normal in two patients. The most prevalent observed risk factors in the study population were Hypertension and Diabetes mellitus respectively.
    Conclusion
    BR was abnormal in 95% of the patients and R2 response abnormalities were detected in 90% of the patients (Bilateral in 75%). The most common observes pattern of BR abnormalities in hemispheric strokes was bilateral absence or prolongation of R2 responses.
    Keywords: Anatomic location, Reflex, Blink
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال