جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "کچلی کشاله ران" در نشریات گروه "پزشکی"
جستجوی کچلی کشاله ران در مقالات مجلات علمی
-
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سال چهل و نهم شماره 3 (پیاپی 93، پاییز 1385)، صص 271 -274مقدمهکچلی کشاله ران یک عفونت نسبتا شایع درماتوفیتی و سالهاست که گریزوفولوین خط اول درمان است. امروزه ضد قارچهای جدید نیز از جمله فلوکونازول وسیعا استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان تاثیر فلوکونازول و مقایسه آن با گریزوفولوین در قارچ کشاله ران است.روش کاراین مطالعه کارآزمایی بالینی یک سویه کور در بخش پوست بیمارستان قائم)عج(مشهد از ابتدای شهریور 84 لغایت بهمن 84 انجام شده است. 64 بیمار با تشخیص کچلی کشاله که تشخیص آن با معاینه بالینی و اسمیر KOH مثبت تایید شده بود مورد مطالعه قرار گرفتند. از کلیه بیماران در ابتدا و هفته چهارم و هفتم بعد از درمان آزمایش KOH به عمل آمد. بیماران به دو گروه به طور تصادفی تقسیم شدند. 32 بیمار)گروه مورد(150 میلی گرم هفته ای یکبار فلوکونازول و 32 بیمار)گروه شاهد(500 میلی گرم روزانه گریزوفولوین دریافت کردند. نتایج در پرسشنامه جمع آوری و با نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.نتایجدر هفته چهارم 60% بیماران تحت درمان با فلوکونازول و 79% بیماران تحت درمان با گریزوفولوین بهبودی کلینیکی داشتند (P=0.2). در بررسی آزمایشگاهی 80% بیماران با فلوکونازول و %84.4 بیماران با گریزوفولوین بهبود داشتند (P=0.04). بیمارانی که تست مثبت قارچ در هفته چهارم داشتند همگی در هفته هفتم درمان بهبود کلینیکی و پاراکلینیکی داشتند. بین دو گروه از نظر پاسخ بالینی و آزمایشگاهی تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیریفلوکونازول مثل گریزوفولوین در درمان کچلی ران موثر است و روشی ساده ارزانتر و بدون عارضه جانبی است.
کلید واژگان: کچلی کشاله ران, گریزو فولوین, فلوکونازول -
زمینه و اهدافدرماتوفیتوز به گروهی از بیماری های قارچی اطلاق می شود که پوست، مو و ناخن را مبتلا می کند. درماتوفیتوز به اشکال بالینی مختلف شامل کچلی سر، بدن، ریش و سبیل، کشاله ران، دست، پا و ناخن تقسیم می شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان کچلی کشاله ران و شناسایی عوامل مسبب آن در مراجعین به آزمایشگاه قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از 1377 تا 1380 بود.روش بررسیاین بررسی بر روی 2150 نفر از مراجعین به آزمایشگاه قارچ شناسی انجام گرفت که از این تعداد 291 نفر دارای ضایعات مشکوک در ناحیه کشاله ران بودند. از پوسته های ناحیه آلوده نمونه برداشته شد. مقداری از پوسته ها مستقیما مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفت. مقداری دیگر نیز در محیط های کشت قارچی مناسب کشت داده شد و نتیجه پس از 3 الی 5 هفته گزارش شد.یافته هانتایج به دست آمده نشان داد که از 291 بیمار دارای ضایعه در ناحیه کشاله ران، 125 نفر (42.9%) مبتلا به کچلی کشاله ران بودند. 82 نفر (%28.2) از مبتلایان مرد و 43 نفر (%14.7) زن بودند. عوامل دیگر قارچی نظیر کاندیدا 21 مورد(%7.2)، مالاسزیا فورفور 11 مورد (%3.8) و عوامل باکتریایی شامل کورینه باکتریوم مینوتیسموس 82 مورد (28.8%) نیز مشاهده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی انجام گرفت.نتیجه گیرینتایج نشان داد که عامل اصلی کچلی کشاله ران در مبتلایان به درماتوفیتوز کشاله ران اپیدرموفیتون فلوکوزوم است.
کلید واژگان: درماتوفیت, پیدروموفیتون فلوکوزوم, کچلی کشاله ران
نکته
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.