به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « فئوکروموسیتوما » در نشریات گروه « پزشکی »

  • صهبا فکری*، شهره جعفری
    هدف

    معرفی یک بیمار با نورورتینیت دوطرفه به عنوان اولین تظاهر فیوکروموسیتوما

    معرفی بیمار

    دختر 14 ساله‌ای بدون سابقه بیماری یا مشکل قبلی، با شکایت کاهش پیشرونده بینایی در چشم چپ از حدود دو هفته قبل به این مرکز ارجاع شده بود. بیمار تحت درمان با استرویید خوراکی بود و یک نوبت تریامسینولون ترانس سپتال برای وی تزریق شده بود. در فوندوسکوپی، تورم و پرخونی سر عصب بینایی در هر دو چشم، تنگ‌شدگی شدید شرایین به همراه اتساع وریدها و وجود اگزودا در ناحیه ماکولا با نمای ستاره‌ای در هر دو چشم و با شدت بیشتر در چشم چپ مشهود بود. معاینه اتاقک قدامی نکته مثبتی نداشت. با شک به نورورتینیت دوطرفه در زمینه پرفشاری خون، فشار خون بیمار اندازه‌گیری شد که 120/200 میلی‌متر جیوه بود. در نهایت، تشخیص فیوکروموسیتوما طی بررسی‌های کامل سیستمیک برای بیمار مطرح گردید.

    نتیجه‌گیری

    در برخورد با نورورتینیت دوطرفه، بررسی جامع و کامل بیمار شامل ارزیابی فشار خون توصیه می‌گردد زیرا علایم چشمی ممکن است اولین تظاهر یک اختلال کشنده سیستمیک باشند.

    کلید واژگان: اگزودای ستاره ای ماکولا, فشار خون, فئوکروموسیتوما, نورورتینیت}
    Fekri S*, Jafari Sh
    Purpose

    To report a case of bilateral neuroretinitis as the first sign of underlying pheochromocytoma.

    Case report

    A 14-year-old girl was referred to our clinic with the complaint of progressive visual loss in her left eye 2 weeks ago. She was under systemic steroid therapy and one injection of periocular triamcinolone was done for her. Dilated funduscopy revealed bilateral disc swelling, cotton-wool spots, arterial narrowing, venous dilation and engorgement, macular exudates in star-shaped formation; all symptoms were more prominent in the left eye with no significant finding in the anterior segment examination. Examination of the anterior segment was not particularly significant. By impression of bilateral neuroretinitis, blood pressure was checked urgentlyو which was 200/120 mmHg. Finally, pheochromocytoma was diagnosed for her during a complete systemic workup.

    Conclusion

    Bilateral neuroretinitis mandates thorough systemic workup, including blood pressure control as this ocular finding, may be the first sign of an underlying life-threatening disorder.

    Keywords: Blood Pressure, Macular Star, Neuroretinitis, Pheochromocytoma}
  • محمدرضا محمدی فلاح، علی طهرانچی، افشین بدل زاده، امیر حسین شرفی، هادی فلاحتی، علی صمیمی

    هنگامی که جهت بیماری ادرنال درمان دارویی غیر موثر می باشد یا اینکه درمان دارویی خاصی وجود ندارد جراحی ادرنال لازم می باشد. معرفی جراحی لاپاراسکوپیک ادرنال موجب تحولات شگرفی در روش های جراحی ادرنال شده است.در این بررسی ماسه مورد بیمار شامل یک مورد ادنوم تولید کننده الدوسترون و دو مورد فئوکروموسیتوم که تحت جراحی ادرنالکتومی ادرنال قرار گرفته اند را معرفی می کنیم. شایان ذکر است که این روش جراحی برای اولین بار در این مرکز دانشگاهی در استان آذربایجان غربی انجام شده است ما در این مطالعه سه مورد بیمار و جزییات جراحی آن ها را که تحت جراحی لاپاراسکوپیک کم تر تهاجمی آدرنالکتومی قرار گرفتند شرح می دهیم که از این بین یک بیمار مورد هیپر آلدوسترونیسم اولیه بود و دو بیمار مورد فئوکروموسیتوما بودند.که این اعمال جراحی در بیمارستان امام خمینی در ارومیه انجام گرفته است.
    این روش جراحی به مهارت ویژه و تیم جراحی لاپاراسکوپی پیشرفته نیاز دارد.و در مقایسه با جراحی باز نشان داده شده است که بسیار سودمندتر است که این مزایا عبارتند از: خونریزی کم تر و بستری کوتاه تر در بیمارستان و بهبود سریع و بازگشت سریع تر به زندگی عادی. به اعتقاد ما این روش جراحی لاپاراسکوپی کم تر تهاجمی باید در سایر مراکز درمانی در سطح کشور استفاده شود و بیماران از این روش آزمایش شده در درمان بیماران سود ببرند.

    کلید واژگان: لاپاراسکوپی, آدرنالکتومی, فئوکروموسیتوما, هیپرآلدسترونیسم اول}
    Dr Mohammad Reza Mohammadi Fallah, Dr Ali Tehranchi, Dr Afshin Badalzadeh, Dr Amir Hosein Sharafi, Dr Hadi Fallahati, Ali, Samimi

    When medical therapy is ineffective or does not exist for a particular adrenal disease, surgery becomes necessary. The introduction of laparoscopic adrenalectomy has revolutionized adrenal surgery and largely supplanted the open approach. In this series we introduced three cases of aldosterone producing adenoma and pheochromocytoma which underwent laparascopic adrenalectomy. To the best of our knowledge, this surgical procedure was done for the first time in our educational center in west Azarbayjan. We describe three cases and procedural details of a minimally invasive laparoscopic adrenalectomy- two patients with pheochromocytoma and one patient with primary hyperaldostronism- that was performed at Imam Khomaini hospital in Urmia. The procedure required specifically trained, advanced laparoscopic surgery team and showed remarkable advantages in comparison with open procedure in terms of blood loss, shorter hospital stay, rapid healing and return to normal function. We believe that such minimally invasive laparoscopic procedures should be carried out in other health care centers throughout this country so that patients may benefit from this proven role in patient care.

  • علیرضا بربند، چنگیز قلی پور
    زمینه و اهداف
    با پیشرفت روش های جراحی با حداقل آسیب وگسترش استفاده از لاپاراسکوپی در جراحی شکم تعداد موارد موفق جراحی آدرنال با لاپاراسکوپ رو به افزایش است. در این سری که اولین تجربه آدرنالکتومی برای فئوکروموسیتوما در بخش جراحی بیمارستان سینا تبریز است، سعی شده تا نتایج اعمال جراحی لاپاراسکوپی آدرنال گزارش گردد.
    روش بررسی
    در این مطالعه با حجم نمونه 11 بیمار بصورت بررسی موارد با تشخیص اولیه فئوکروموسیتوما صورت گرفته است. در این بررسی 6 مرد و5 زن با متوسط سنی 13± 36 سال قرار داشتند. در 5 مورد توده در آدرنال راست و در 6 مورد در طرف چپ قرار داشت. متوسط اندازه توده72/0±8/3 سانتی متر بود در تمامی بیماران آمادگی قبل از عمل با تجویز α بلوکرها به انجام رسید و روش عمل لاپاراسکوپی بطریق ترانس پریتونئال بود.
    یافته ها
    در این سری یازده مورد موفق لاپاراسکوپی آدرنال وجود داشت که در هیچ موردی به جراحی باز تبدیل نشد. تغییرات همودینامیک در حین عمل در 5 بیمار که علائم قبل از عمل شدیدتری داشتند مشاهده شد که بطور متوسط 5/1 ± 09/1 بار افزایش فشار خون به بالاتر از 200 میلی متر جیوه و تاکیکاردی بالاتر از 120 بار در دقیقه مشاهده گردید که اکثرا" این تغییرات با تجویز دارو وبعد از بستن وریدهای اصلی آدرنال تحت کنترل در آمد. میزان خونریزی حین عمل ناچیز بود. مدت متوسط عمل جراحی 7/22 ± 161 دقیقه بود که ارتباطی با اندازه توده نداشت. در این سری غیر از یک مورد که پنوموتوراکس مشاهده شد هیچگونه عارضه ای در طی بستری مشاهده نگردید. کنترل دقیق فشار خون بعد از عمل در تمامی بیماران برقرار گردید.
    نتیجه گیری
    انجام جراحی لاپاراسکوپی آدرنال برای فئوکروموسیتوما روشی مناسب می باشد و درموارد انتخاب شده می تواند جایگزینی برای جراحی باز گردد.
    کلید واژگان: فئوکروموسیتوما, توده آدرنال, آدرنالکتومی لاپاراسکوپیک}
  • گزارش دو مورد فئوکروموسیتومای آدرنال / دکتر حمید شافی؛ دکتر ارسلان علی رمجی؛ دکتر یوسف رضا یوسف نیا پاشا
    سابقه و هدف
    فئوکروموسیتوما کمتر از 1% علت فشار خون بالا می باشد. هدف از این گزارش تشخیص به موقع این تومور به علت قابل درمان بودن آن توسط جراحی و جلوگیری از عوارض کشنده تومور مانندCVA، MI، ایسکمی مزانتر و مرگ متعاقب آن می باشد. در اینجا دو مورد از بیماران با فشار خون بالا و توده آدرنال با تشخیص فئوکروموستیوما که تحت جراحی آدرنالکتومی قرار گرفته اند را گزارش می کنیم.
    گزارش موارد
    بیمار خانمی است 45 ساله که به علت فشار خون بالا، سر درد، درد شکم، تعریق، کاهش وزن و دیابت مراجعه نموده است. در بررسی توسط سی تی اسکن یک توده به ابعاد8×6 cm در آدرنال چپ گزارش شده است بیمار تحت عمل جراحی آدرنالکتومی قرار گرفت که بلافاصله پس از جراحی فشار خون بیمار به حالت طبیعی برگشت نمود و دیابت بیمار نیز کنترل گردید. بیمار دوم آقایی است 61 ساله که به علت فشار خون بالا و دیابت و افزایش کاتکول آمینهای 24ساعته ادراری مراجعه نموده است. در سی تی اسکن یک توده به ابعاد 7×6 cm در توده آدرنال راست گزارش گردید. بیمار با تشخیص فئوکروموسیتومای آدرنال راست تحت آدرنالکتومی قرار گرفته است که بلافاصله بعد از جراحی فشار خون بیمار اصلاح و دیابت بیمار نیز کنترل گردید.
    نتیجه گیری
    اگر چه فئوکروموسیتوما از علل بسیار نادر فشار خون می باشد ولی بایستی بعنوان یک علت فشار خون بالا در ذهن باشد و در صورت تشخیص، دادن فنوکسی بنزامین به عنوان یک? بلوکر طولانی اثر قبل از عمل جراحی، جهت جلوگیری از حملات فشار خون و آریتمی های قلبی در حین جراحی توصیه می شود و بعداز جراحی نیز علایم بیمار فروکش می کند.
    کلید واژگان: فئوکروموسیتوما, غده فوق کلیه, فشار خون بالا}
  • بررسی وضعیت مبتلایان به فئوکروموسیتوما مراجعه کننده به چند مرکز آموزش پزشکی شهر تهران
    جعفر مفید، ترانه شاملو فرهمند
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع فئوکروموسیتوما و تناقضاتی که در مورد خصوصیات فردی بیماران، تشخیص و پیش آگهی آنها وجود دارد و با توجه به عدم اطلاع کافی از وضعیت این بیماری در کشور، این تحقیق روی مراجعین به بیمارستانهای آیت الله طالقانی، شهید مدرس، دکتر شریعتی و امام خمینی در سال های 1378-1364 صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه، بررسی داده های موجود از پرونده کلیه بیمارانی است که بر اساس گزارش پاتولوژی تشخیص قطعی فئوکروموسیتوما داشتند. در این بررسی خصوصیات سن، جنس، شکایت اولیه، علایم بالینی، یافته های آزمایشگاهی، وضعیت تومور (نوع، محل، اندازه)، روش آماده سازی برای بیهوشی و جراحی، عوارض حین و پس از عمل، نتیجه درمان آنها بررسی و ثبت گردید.
    یافته ها
    طی مدت بررسی تعداد 53 بیمار بالاتر از 17 سال که 29 نفر (54.7 درصد) زن و 24 نفر (45.3 درصد) مرد بودند مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعه نشان داد که غالب بیماران در محدوده سنی 13±30 سال قرار داشتند. 75 درصد بیماران با شکایت سر درد، طپش قلب، تعریق بیش از حد و فشار خون بالا مراجعه کرده و فشار خون همگی با استفاده از آلفابلوکرها قبل از عمل جراحی کنترل شده بود. در 3.8 درصد بیماران تومور به طور تصادفی کشف شده و از نظر بررسی های هورمونی بدون فعالیت بودند. فقط 72 درصد بیماران در بررسی های آزمایشگاهی وانیل مندلیک اسید (VMA) بالاتر یا مساوی 12 در ادرار 24 ساعته داشتند. در 5.6 درصد بیماران سابقه خانوادگی ابتلا به فئوکروموسیتوما وجود داشت که هیچکدام مبتلا به سندرم نئوپلازی متعدد آندوکرینی (MEN) نبودند. 49.1 درصد تومورها در آدرنال راست قرار داشت ولی هیچ موردی از تومورهای چند کانونی یافت نشد. 25 درصد بیماران دچار عوارض پس از عمل شامل حملات هیپرتانسیون، افت هموگلوبین، الیگوری و هیپوتانسیون، تب و آتلکتازی شدند.
    نتیجه گیری و توصیه ها: در فاصله یک ماه از جراحی 11.3 درصد بیماران فوت کردند. میانگین سن مراجعین ما جوان تر از سایر موارد گزارش شده می باشد. سندرم نئوپلازی متعدد آندوکرینی (MEN) و کانونهای متعدد درگیری به صورت همزمان در تجربه ما وجود نداشته است. مرگ و میر بیماران در این گزارش بیشتر است. لذا لزوم تحقیق برای شناخت علل به وجود آورنده و روش کاهش آن را توصیه می نماییم.
    کلید واژگان: فئوکروموسیتوما, آدرنالکتومی}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال