جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "عراق" در نشریات گروه "تاریخ"
تکرار جستجوی کلیدواژه «عراق» در نشریات گروه «جامعه و فرهنگ»جستجوی عراق در مقالات مجلات علمی
-
واکاوی جایگاه و نقش استراتژیک سوریه در مناسبات منطقه ای و بین منطقه ای / با نیم نگاهی به تحولات اخیر در سوریه
-
مقاله حاضر، سیاست رسمی دولت عثمانی را در عراق دوران عبدالحمید دوم (1876-1909م) بررسی کرده است. نقطه محوری این سیاست که نویسنده به تبیین آن پرداخته، عبارت است از مبارزه با تشیع و به تبع آن، مقابله با نفوذ معنوی ایران در عراق. ابتدا از رقابت ایران و عثمانی بر سر جلب وفاداری اتباع عرب سخن به میان آمده و در ادامه، گزارش های ماموران رسمی عبدالحمید در عراق تجزیه و تحلیل شده، آن گاه از ناکامی های دولت عثمانی در پیش برد سیاست رسمی آن دولت و تداوم نفوذ سنتی ایران در عراق نیز به گونه ای تلویحی سخن به میان آمده است.
کلید واژگان: عثمانی, عبدالحمید دوم, عراق, تشیع -
سرزمین بین النهرین1 شامل بخش عمده عراق کنونی و بخش هایی از جنوب شرق کشور ترکیه، از گذشته های بسیار دور با نام دو رود دجله و فرات قرین شده و بی تردید این دو رود در کنار برخورداری این سرزمین از خاک های رسوبی حاصل خیز، رمز آبادی و معروف شدن آن به عنوان یکی از «جنات اربعه دنیا» و شکل گیری تمدن های درخشان در این منطقه بوده است. با وجود این، آگاهی از نقش دو رود مزبور در حیات اقتصادی و اجتماعی این سرزمین بسیار کلی و مبهم است. طبعا بررسی سرچشمه ها و آب ریزهای این دو رود و مهم تر از آن، بررسی نهرها و کانال های مصنوعی منشعب از دجله و فرات، و به عبارت دیگر چگونگی مدیریت آب های انباشته شده در قالب این دو رود، و هم چنین مطالعه آسیب های ناشی از کوتاهی در مدیریت آب های دجله و فرات، نظیر پیدایش اراضی باتلاقی، شرط اساسی شناخت بهتر آثار این دو رود در زندگی مردمان ساکن این منطقه است.
پژوهش حاضر، مسایل و موضوعات مورد اشاره و تحولات تاریخی آن ها را طی دو بخش و در قالب دو محور دجله و محور فرات، مورد بررسی قرار می دهد که اینک بخش نخست آن تقدیم می شود.
کلید واژگان: عراق, سورستان, سواد, جزیره, دجله, آبریز, خابور, زاب, زرم, سربط, ساتیدما, ذیب(ذئب), رمس, مسولیات, کاروخه, باسنفا, دیاله, (تامرا, سیروان, گاورود) ثرثار, کانال, نهر, میسان و دستمیسان, دجله کور, دجله عوراء و شط العرب
نکته
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.