پیش بینی خشونت خانگی علیه زنان بر اساس ابعاد طرحواره های جنسی در زنان خانه دار
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی خشونت خانگی علیه زنان بر اساس ابعاد طرحوارههای جنسی در زنان خانه دار شهر سنندج انجام گرفت.
روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ روش اجرا توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی زنان خانه دار شهر سنندج در 6 ماه اول سال 1399 تشکیل داد. از بین جامعه آماری پژوهش تعداد 170 نفر از زنان خانه دار به شیوه ی هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل: پرسشنامه خشونت خانگی علیه زنان 26 سوالی وردی نیا (1389)، و پرسشنامه طرحوارهها جنسی50 سوالی اندرسن و سیرانوسکی (1994) بودند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشها آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی آزمون تحلیل رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. دادهها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج نشان داد حدود 71 درصد از واریانس خشونت خانگی علیه زنان را میتوان بر اساس ابعاد طرحوارههای جنسی، در زنان خانه دار شهر سنندج پیش بینی کرد (01/0 ≥ P). همچنین بین مولفه های طرحوارههای جنسی با خشونت خانگی علیه زنان رابطه معکوس و معنی دار وجود داشت (01/0 ≥ P).
از نتایج می توان چنین نتیجه گیری کرد که مولفه های طرحواره های جنسی با گرایش به خشونت خانگی رابطه معکوس معنی داری داشته و در طراحی پروتکل های مداخله ای و درمانی جهت کاهش خشونت خانگی به این آموزش و افزایش خود آگاهی در مورد طرحواره های جنسی توجه لازم مبذول گردد.
-
اثربخشی درمان مبتنی بر ذهن آگاهی خانواده محور بر میزان تاب آوری و نشخوار فکری مادران کودکان با ناتوانی یادگیری خاص
معصومه فعله گری، افشین صلاحیان*، حسن غریبی، سمیه ساعدی،
نشریه مطالعات اسلامی - ایرانی خانواده، پاییز 1401 -
اثربخشی شناخت درمانی به شیوه مایکل فری بر کاهش تعارض های والد- فرزندی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه
*، محمود گودرزی، سمیه ساعدی
نشریه پژوهش های کاربردی در علوم رفتاری، پاییز 1400