بررسی افزایش ضخامت قرنیه از نازک ترین نقطه به سمت محیط در مبتلایان به قوز قرنیه، مشکوک به قوز قرنیه و قرنیه های طبیعی

پیام:
چکیده:
هدف
مقایسه روند افزایش ضخامت قرنیه از نازک ترین نقطه قرنیه به سمت محیط آن در چشم های مبتلا به قوز قرنیه، مشکوک به قوز قرنیه و قرنیه های طبیعی با استفاده از توموگرافی شیمفلاگ توسط دستگاه پنتاکم.
روش پژوهش: سیصد چشم براساس توپوگرافی سطح قدامی قرنیه، ضخامت نازک ترین نقطه و حداکثر برجستگی سطح خلفی قرنیه به طور مساوی در سه گروه قرار گرفته و قرنیه این چشم ها با استفاده از دستگاه پنتاکم و تصاویر «چهار نقشه رفرکتیو» و «نقشه پاکی متری»، ارزیابی شدند. چشم هایی که دارای توپوگرافی طبیعی، پاکی متری 500 میکرون و بالاتر و حداکثر برجستگی خلفی زیر 20 میکرون بودند به عنوان گروه طبیعی، چشم هایی که دارای تغییرات خفیف در توپوگرافی سطح قدامی، پاکی متری کم تر از 500 میکرون و برجستگی خلفی 20 میکرون بودند، در گروه مشکوک و چشم هایی که علایم واضح قوز قرنیه در توپوگرافی، پاکی متری کم تر از 500 میکرون و برجستگی خلفی بیش از 20 میکرون را داشتند، در گروه قوز قرنیه قطعی قرار گرفتند. سپس با استفاده از نقشه پاکی متری، «ضخامت مطلق» و «درصد افزایش ضخامت قرنیه» بررسی و میانگین عددی «ضریب پیش رفت ضخامت قرنیه» استخراج شد و داده های بدست آمده با استفاده از روش های آماری توصیفی، آزمون تحلیل واریانس یک و دوطرفه و ضریب همبستگی توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
میانگین حداکثر برجستگی خلفی در گروه طبیعی 3.95±13.2 میکرون، در گروه مشکوک 6.75±19.8 میکرون و در گروه قطعی16.21±40.93 میکرون حاصل شد. میانگین نازک ترین نقطه قرنیه در گروه طبیعی 27.92±541.53 میکرون، در گروه مشکوک 5.15±504 میکرون و در گروه قطعی 46.84±461.09 میکرون و میانگین ضریب پیش رفت ضخامت قرنیه در گروه طبیعی 0.15±0.91، در گروه مشکوک 0.02±1.11 و در گروه قطعی 0.73±2 محاسبه شد. این مطالعه نشان داد که هر سه متغیر «حداکثر برجستگی خلفی» «نازک ترین منطقه قرنیه» و «ضریب پیش رفت ضخامت قرنیه» در هر سه گروه (طبیعی، مشکوک و قوز قرنیه) رابطه آماری معنی دار داشتند (P<0.001). هم چنین بین «ضریب پیش رفت ضخامت قرنیه» و سطح ابتلا به قوز قرنیه رابطه معنی دار آماری وجود داشت (P<0.001) ولی ضریب هم بستگی این دو متغیر، مثبت و ضعیف بود.
نتیجه گیری
در تشخیص افتراقی قرنیه های طبیعی از قرنیه های مشکوک و مبتلا به قوز قرنیه علاوه بر توپوگرافی، انحنا، ضخامت مرکزی و برجستگی سطوح قدامی و خلفی قرنیه می توان از میزان افزایش ضخامت قرنیه از نازک ترین نقطه به طرف محیط و مقدار عددی «ضریب پیش رفت» نیز جهت تشخیص استفاده کرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
339
لینک کوتاه:
magiran.com/p1009385 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!