تاثیر گلوکز بر میزان دقت پرستاران شب کار

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
اثر بهبود دهنده گلوکز بر عملکردهای شناختی مغز به خصوص دقت در مطالعات مختلفی مطرح گردیده، که برخی نتایج آن متناقض می باشد. بی دقتی و خطا در پرستاری خسارات سنگینی را برجان افراد و اقتصاد خانواده ها و کشور وارد می سازد. در این پژوهش اثر مصرف گلوکز بر میزان دقت پرستاران نوبت کاری شب مورد بررسی قرارگرفت.
مواد و روش ها
تعداد60 نفر از پرستاران نوبت کار شب شامل 30 نفر گروه آزمون و30 نفر گروه شاهد درمطالعه حاضر شرکت کردند. این مطالعه نیمه تجربی دو گروهی(آزمون-شاهد) قبل و بعد است که در نیمه دوم سال 1388انجام گردید. نمونه ها ابتدا با استفاده از روش مبتنی بر هدف انتخاب شده و در مرحله بعد به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. میزان دقت و گلوکز خون هردو گروه در ساعات 5-4 بامداد اندازه گیری شد. سپس گروه آزمون، میزان 75 گرم گلوکز خوراکی محلول در250 میلی لیترآب به صورت شربت دریافت کردند. گروه شاهد نیز تحت شرایط یکسان و با حجم یکسان آب دریافت نمودند. میزان دقت و گلوکز خون یک ساعت پس ازمصرف محلول به ترتیب به وسیله آزمون های استاندارد تولوز-پیرون و بوناردل و گلوکومتر مجدد اندازه گیری شد. یافته ها با استفاده از نرم افزارآماری اس پی اس اس نسخه 15 پردازش شدند.
یافته ها
دو گروه از نظر متغیر های جمعیت شناختی تفاوت آماری معنی دار نداشتند.نتایج به دست آمده نشان می دهد که مصرف گلوکز موجب افزایش دقت در پرستاران نوبت کاری شب (001/0P<) در مقایسه با گروه شاهد (530/0P=) می گردد.
نتیجه گیری
نتایج مطالعه نشان داد که پرستارانی که محلول گلوکز را مصرف کردند از نمره دقت بالاتری برخوردار بودند. نتایج این تحقیق می تواند پایه ای جهت مطالعه و تحقیقات بعدی باشد، و علاوه بر این به منظورتهیه برنامه های منظم و ایجاد امکانات، جهت تغذیه پرستاران درطول شیفت شب و ارتقای سلامت آنان و کاهش عوارض و پیشامدهای ناگوار ناشی از کاهش دقت وتمرکزدرطول شیفت شب مورد استفاده قرار گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
22
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1037603 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)