تعیین غلظت ترکیبات تری هالومتان در شبکه ی توزیع آب اهواز در طی سال های 90-1389

پیام:
چکیده:
زمینه
تری هالومتان ها جزو عمده ترین ترکیبات جانبی کلرزنی آب آشامیدنی هستند که خطرات بالقوه و سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه بررسی غلظت تری هالومتان ها در آب شرب شهر اهواز می باشد.
روش
در این مطالعه که از نوع توصیفی- مقطعی بوده، نمونه برداری در مدت زمان 36 هفته و در فصول زمستان، بهار و تابستان (90-1389) از تصفیه خانه-های شماره ی 1 و 2 شهر اهواز و 3 نقطه در شبکه توزیع آب انجام گرفت. نمونه های آب شرب از نظر 4 ترکیب تری هالومتان با گاز کروماتوگرافی و تکنیک Head Space مورد آنالیز قرار گرفتند. از نرم افزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. جهت مقایسه ی میانگین غلظت تری-هالومتان ها بین فصول مختلف و بین نقاط نمونه برداری از آزمون ANOVA یک راهه و برای مقایسه ی میانگین غلظت ها بین دو شبکه توزیع از آزمون T-Test استفاده شد.
نتایج
در این مطالعه غلظت کل تری هالومتان ها در فصل زمستان از 5/20 تا 86 میکروگرم بر لیتر، در فصل بهار از 92/18 تا 06/66 میکروگرم بر لیتر و در فصل تابستان از 35/17 تا 75/174 میکروگرم بر لیتر متغیر بود.
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت کل تری هالومتان ها تنها در 6 مورد بیشتر از حد مجاز EPA (μg/L 80) و تنها در 3 مورد بیشتر از استاندارد ایران و رهنمود سازمان بهداشت جهانی (1THM/WHO guideline≤∑) می باشد. به طور کلی میانگین غلظت تری هالومتان ها در فصل تابستان 6/1 بار بیشتر از بهار و 4/1 بار بیشتر از پاییز بود. ترکیبات تری-هالومتان برمینه نسبت به نوع کلرینه غالب بودند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
469
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1069044