بررسی شباهت های روانشناختی مرتبط با درد در بیماران مبتلا به درد های مزمن عضلانی- اسکلتی و همسران آن ها
هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روانشناختی مرتبط با درد در بیماران مبتلا به درد مزمن عضلانی- اسکلتی و همسران آن ها بود که به کلینیک تخصصی ارتوپدی مراجعه کرده بودند.
از بین بیمارانی که همراه با همسر خود به کلینیک ارتوپدی مراجعه کرده بودند و با توجه به معیارهای ورود و خروج پژوهش، از جمله توانایی خواندن و نوشتن و توانایی استفاده از هر دو دست، 59 زوج انتخاب شدند و از آن ها خواسته شد که به پرسشنامه های مقیاس دیداری شدت درد، مقیاس فاجعه آمیز کردن درد، ترس از حرکت و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس پاسخ دهند. علاوه بر این از شرکت کنندگان خواسته شد آزمون کاوش نقطه تصویری را نیز انجام دهند.
نتایج به دست آمده نشان دهنده عدم وجود تفاوت معنادار در مقیاس هایی همچون ترس از حرکت، نشخوار ذهنی، بزرگ نمایی و تخمین شدت درد در بیماران و همسران آن ها است.
به نظر می رسد درد های مزمن عضلانی- اسکلتی نه تنها باورها، شناخت ها و رفتارهای بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه مراقبان اصلی آن ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. این تاثیرات می توانند جنبه های مختلف زندگی افراد از جمله وضعیت جسمانی، روانشناختی و اجتماعی مراقبان را متاثر سازد. انتظار می رود ویژگی های روانشناختی مشابه در بین زوجین منجر به ادامه یافتن وضعیت موجود بیمار و زوج شود. این احتمال وجود دارد که زوجین هر یک رفتارهای طرف مقابل را تشدید کنند و منجر به تداوم این رفتارها شوند.
درد مزمن ، عضلانی ، اسکلتی ، همسران ، فاجعه آمیز کردن درد
-
Differential Cortical Oscillatory Patterns in Amputees With and Without Phantom Limb Pain
Zahra Bagheri, Reza Khosrowabadi, Javad Hatami*, AliReza Armani Kian, MohamadJavad Fatemi,
Basic and Clinical Neuroscience, Mar-Apr 2023 -
مدلسازی معادله ساختاری اختلال شخصیت مرزی و ناگویی هیجانی : نقش واسطه ای افسردگی و اضطراب
آرزو لشکری، محسن دهقانی*، وحید صادقی فیروزآبادی، محمود حیدری،
فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی، زمستان 1400