تهوع و استفراغ بارداری و مروری بر علل و اسباب و درمان های آن در طب سنتی ایران

پیام:
چکیده:
تهوع و استفراغ بارداری یکی از شایع ترین عوارض بارداری است به طوری که بیش از نیمی از زنان باردار را مبتلا می کند.
در طب نوین مهم ترین علت تهوع و استفراغ بارداری تغییرات هورمونی در طول بارداری و فشار به معده ناشی از بزرگی رحم می باشد.به طور کلی در طب نوین درمان ها شامل درمان های غیردارویی (ازجمله رژیم های غذایی) و درمان های دارویی مانند پیریدوکسین و کورتیکوستروئیدها می باشند.
از آن جاکه علت این عارضه در طب نوین کاملا شناخته شده نیست درمان آن مشکل و تاثیر آن بر روی سلامتی جنین نامشخص است.
طب سنتی ایران که یک مکتب طبی کل نگر است، دیدگاه های ویژه ای در تشخیص و درمان بیماری ها داشته و در این میان، بیماری های زنان و زایمان همواره مورد توجه حکما بوده است و در بسیاری موارد روش های درمانی متعدد و کم خطری برای هر بیماری مطرح شده است.
روش ها
مطالعه حاضر مطالعه ای مروری است که در آن مطالب مربوط به تهوع واستفراغ بارداری از کتب معتبر طب سنتی مورد بررسی قرار گرفته است و پس از تجزیه و تحلیل، جمع بندی و دسته بندی صورت پذیرفت.
یافته ها
در این تحقیق در ابتدا به تعریف «قی» و «غثیان»از دیدگاه طب سنتی پرداخته شده و سپس اسباب و علل و درمان های تهوع و استفراغ بارداری از دید حکمامطرح شده است.
به طور کلی دلایل عمده بیان شده در رابطه با تهوع و استفراغ بارداری از دیدگاه طب سنتی ایران شامل:افزایش مواد زاید در بدن به دلیل قطع خون قاعدگی در طی بارداری و ریختن این مواد به معده (به دلیل مشارکت بین معده و رحم) و نیاز کم جنین به دم طمثی (خون قاعدگی) در سه ماهه اول بارداری می باشد.
درمان های ذکر شده در این رابطه به طور کلی شامل کاهش تولید فضول و مواد اضافی دربدن، اخراج مواد زاید از معده،تقویت معده واستفاده از مسکنات قی و غثیان می باشد.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به این که درمان های طب سنتی مبتنی بر اصول پیش گیری و اصلاح تغذیه و تصحیح سبک زندگی می باشد و روش های درمانی آن موثر و کم عارضه بوده به نظر می رسد طب سنتی بتواند پاسخگوی مناسبی برای درمان و کاهش عوارض بارداری باشد. این تحقیق بر آن است که مروری بر دیدگاه طب سنتی در علل و اسباب به وجودآورنده این بیماری و درمان های آن داشته و بتواند راهگشایی برای زنان باردار در رابطه با تهوع و استفراغ آن ها باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
33 تا 48
لینک کوتاه:
magiran.com/p1144018 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!