بررسی انتقال موقت ژن گزارشگر uidA در گیاه نیشکر

پیام:
چکیده:
مقدمه

نیشکر گیاهی است تک لپه ای، که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان کشت می شود. یکی از مهمترین جنبه های انتقال ژن به گیاه نیشکر بررسی اثر عوامل فیزیکی و زیستی موثر در فرایند انتقال ژن به روش بمباران ذره ای می باشد..

اهداف

هدف از این تحقیق مطالعه تشکیل کالوس، کالوس جنین زا و تعیین پارامترهای کنترل کننده انتقال ژن به روش بمباران ذره ای در واریته NCo310 گیاه نیشکر می باشد..

مواد و روش ها

برای القای کالوس و کالوس جنین زا، ریزنمونه های برگ در محیط کشت حاوی غلظت های مختلف هورمون های گیاهی 2،4-D و Dicamba قرار داده شدند..

یافته ها

نتایج بدست آمده نشان داد که محیط کشت حاوی یک میلی گرم در لیتر 2،4-D نسبت به سایر غلظت های 2،4-D و Dicamba نتیجه موثری روی کالوس زایی و تشکیل کالوس جنین زا داشته است. کارآیی انتقال ژن با شمارش لکه های آبی حاصل از بیان موقت ژن gus صورت گرفت که در آن فاکتورهای فیزیکی و بیولوژیکی موثر در انتقال ژن به روش بمباران ذره ای مطالعه شد. بیشترین میزان بیان ژن در شرایط استفاده از سازه بیانی حاوی پیشبرنده Act1، فاصله 9 سانتی متر تا بافت هدف، فشار خلا 25 میلی متر جیوه، استفاده از ذرات طلا یک میکرومتر، 5/12 میکروگرم DNA به ازای هر بمباران و یک روز پیش کشت قبل از بمباران بدست آمد..

بحث و نتیجه گیری

از این روش می-توان برای انتقال ژن با کارایی بالا و بدون آسیب به بافت هدف به واریته های نیشکر استفاده کرد..

زبان:
انگلیسی
در صفحه:
89
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1146717 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)