بررسی مقایسه ای بین رضایت از زندگی، تاب آوری و فرسودگی شغلی پرستاران بخشهای ویژه و سایر بخشها

پیام:
چکیده:
مقدمه
فرسودگی شغلی یکی از عوامل اساسی در کاهش کارایی و از دست رفتن نیروی انسانی است. لذا با توجه به استرسورهای فراوان در بخشهای ویژه و لزوم توجه به ویژگی های شخصیتی افراد همچون تاب آوری در بکارگیری آنان در بخشهای مختلف، جهت کاهش فرسودگی شغلی و افزایش رضایت از زندگی پرستاران در جامعه ما ضروری است.
هدف
پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی رضایت از زندگی، تاب آوری و فرسودگی شغلی بین پرستاران بخشهای ویژه و سایر بخشها انجام شده است.
مواد و روش ها
در این پژوهش توصیفی از نوع علمی- مقایسه ای، جامعه آماری کلیه پرستاران شاغل در تمامی بیمارستانهای شهر تهران در سال1389 بودند، تعداد 304 پرستار، به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شد. ابزار تحقیق پرسشنامه های تاب آوری کانر و دیویدسون(CD-RISC: Conner-Davidson Resilience Scale)، رضایت از زندگی دینر(SWLS:Satisfaction With Life Scale)، فرسودگی شغلی مسلش و جکسون(MBI: Maslach Burnout Inventory) و پرسشنامه اطلاعات فردی بود. ضریب پایایی برای تمامی آنها بیش از 80/0 به روش آلفای کرونباخ به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار آماری SPSS 18 و آزمونهای آماری انالیز واریانس یکطرفه و توصیفی استفاده شد.
یافته ها
نتایج آزمون تحلیل واریانس، نشان داد در سطح (P<0/01)، پرستاران بخش ویژه رضایت از زندگی و تاب آوری کمتری از سایر بخشها دارند. در سطح (P=0/001)، فراوانی فرسودگی شغلی پرستاران بخش ویژه بطور معنی داری بالاتر از سایر بخش هاست.
نتیجه گیری
از آنجا که اشتغال در بخش ویژه باعث افزایش احتمال ایجاد فرسودگی شغلی و درنتیجه کاهش رضایت از زندگی میگردد و بالا بودن تاب آوری در پرستاران عامل محافظت کننده در برابر فرسودگی شغلی است، پیشنهاد میگردد در بخشهای ویژه از پرستاران با تاب آوری بالا استفاده گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
9 تا 17
لینک کوتاه:
magiran.com/p1157977 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!