رضایت مندی پزشکان خانواده از عوامل موثر بر پویایی برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی در استان های شمالی ایران

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
اجرای موفق برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی مستلزم همکاری های مستمر نهادهای درون و برون بخشی می باشد. رضایت پزشکان خانواده از نهادهای مرتبط طبیعتا باعث افزایش انگیزه، ماندگاری بیشتر و ارائه خدمات جامع تر خواهد شد. این مطالعه به منظور بررسی سطح رضایت پزشکان خانواده در استان های شمالی ایران انجام گرفته است.
مواد و روش ها
این مطالعه مقطعی در شش ماهه دوم سال 1391 در مراکز مجری طرح پزشک خانواده و بیمه روستایی در سه استان گلستان، مازندران و گیلان انجام شد، 139 مرکز از 552 مرکز مجری بصورت تصادفی منظم انتخاب و در هر مرکز منتخب کلیه پزشکان خانواده در دسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل متغیرهای فردی با 10 سئوال باز و بسته و رضایت مندی از منابع انسانی و فیزیکی موجود در سطح1، کارکرد شبکه بهداشت و درمان شهرستان، کارکرد متخصصان سطح2، کارکرد جمعیت تحت پوشش و نهادهای برون بخشی با 34 سئوال بسته در مقیاس لیکرت بود که روایی و پایایی آن مورد تائید قرار گرفت.
یافته ها
میانگین سطح رضایت 188 پزشک خانواده مطالعه شده از 5 نمره، از اعضای تیم سلامت و امکانات مرکز مجری 6/0±3، از جمعیت تحت پوشش 8/0±8/2، از همکاری های برون بخشی 1±8/2، از کارکرد شبکه شهرستان 9/0±7/2 و از عملکرد پزشکان متخصص 9/0±1/2 بوده است. سطح رضایت پزشکان خانواده از عملکرد پزشکان متخصص سطح2 در استان های شمالی ایران تفاوت معنی داری داشت (001/0p=). بین سن، تعداد جمعیت تحت پوشش، کل سابقه خدمت، تعداد جابجایی و رضایت کلی پزشکان خانواده رابطه معنی داری نداشت.
نتیجه گیری
نتایج این مطالعه نشان داد که رضایتمندی پزشکان خانواده تقریبا در حد متوسط بوده که برای حفظ و ارتقاء آن باید برنامه های متناسب مداخله ای در سطوح مختلف طراحی و عملیاتی گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
7 تا 15
لینک کوتاه:
https://magiran.com/p1207914 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)