مطالعات لایه نگاری در تپه باستانی ده نو (خوزستان)

پیام:
چکیده:
تپه ده نو در مطالعات سطح الارضی محققین آمریکایی در خوزستان شناسایی و در سال هایی 1968 و 1970 میلادی توسط استو (Steve) مورد بررسی قرار گرفت که طی آن چند آجر کتیبه دار یافت شدند. گنجوی و کارتر (Carter) نیز در آنجا چند نمونه آجر کتیبه دار پیدا کردند. قدیمی ترین آجرنوشته یافت شده مربوط به دوران حکومت پادشاه ایلامی، ایگی هلکی در حدود قرن چهاردهم پیش از میلاد می باشد. پس از او از دیگر شاهان ایلامی، شوتروک ناهونته و پسرش کوتیر ناهونته نیز آجرنوشته هایی به دست آمده که کتیبه های تمامی این شاهان حکایت از ساخت و مرمت معبدی برای الهه منزت دارد.
در سال 1379 خورشیدی بررسی سطح الارضی تپه ده نو توسط بهزاد مفیدی صورت گرفت. با توجه به نتایج این بررسی ها و همچنین اندازه گیری های ژئوفیزیکی بخشی از تپه در سال 1381 خورشیدی، تصمیم گرفته شد لایه های مختلف این تپه باستانی دقیق تر مطالعه شوند که این مهم در بهار سال 1391 محقق گردید. در این فصل کاوش به منظور شناخت آثار ایلامی، در ارتفاعات مختلفی در بدنه مسیل طبیعی موجود در میانه تپه تاریخی، برش هایی ایجاد شد. در لایه نگاری مشخص گردید آثار سده های اسلامی تقریبا دو متر از حجم خاک بالایی سطح تپه را دربر گرفته است. به رغم شناسایی سفال های دوران پارتی در سطح تپه، بخش کاوش شده فاقد استقرارهای دوران پارتی بود. در عمق حدود دو متری از سطح تپه یعنی در زیر آثار اسلامی، ساختار خشتی بزرگ مربوط به معماری دوران ایلامی آشکار گردید.
زبان:
فارسی
صفحات:
89 تا 108
لینک کوتاه:
magiran.com/p1215793 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!