مقایسهٔ ادراک بینایی کودکان عقب ماندهٔ ذهنی آموزش پذیر مبتلا به سندرم داون با کودکان عادی در دامنهٔ سن عقلی 6 تا 8 سال

نویسنده:
پیام:
چکیده:
هدف
این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای ادراک بینایی در کودکان عقب ماندهٔ ذهنی و آموزش پذیر مبتلا به سندرم داون با کودکان عادی در دامنهٔ سن عقلی 6 تا 8 سال انجام شده است.
روش بررسی
این پژوهش یک مطالعهٔ تحلیلی مقایسه ای است. در این مطالعه 30 دانش آموز عقب ماندهٔ ذهنی آموزش پذیر و مبتلا به سندرم داون با 30 کودک عادی با دامنهٔ سن عقلی مشابه مقایسه شدند. آزمون ادراک بینایی فراستیگ از تمامی افراد شرکت کننده به عمل آمد. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آماری تی و نرم افزار SPSS‒16 تحلیل شد.
یافته ها
نتایج نشان داد که گروه سندرم داون در مقایسه با کودکان عادی در خرده آزمون هماهنگی چشم و دست (0٫2735=p)، تمایز شکل از زمینه (0٫106=p) و ادراک ثبات شکل (0٫062=p) تفاوت معناداری نداشتند. لکن تفاوت بین دو گروه در خرده آزمون های وضعیت در فضا (0٫0425=p) و ادراک روابط فضایی (0٫042=p) معنادار، و در کودکان عادی بالاتر بود.
نتیجه گیری
نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که توانمندی ادراک بینایی کودکان عقب ماندهٔ ذهنی آموزش پذیر و مبتلا به سندرم داون، در برخی خرده آزمون ها با کودکان عادی دارای سن عقلی مشابه، تفاوت هایی دارد. یافته های حاصل از این پژوهش با مطالعات گذشته مقایسه شد و مشکلات موجود با توجه به تغییرات ساختاری در سامانهٔ اعصاب مرکزی، همچنین ظرفیت های محدود در توجه و تمرکز، و آسیب های حافظه بررسی شدند.
زبان:
فارسی
صفحات:
37 تا 43
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1235808 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)