سیاست جنایی ایران در برابر جرایم یقه سفیدی (با تاکید بر پیشگیری کیفری)
نویسنده:
چکیده:
زمینه و هدف
با افزایش روزافزون ارتکاب جرایم یقه سفیدی و با توجه به اوصاف و ویژگی های مختص این جرایم، تمامی دولت ها قانع شدند که این جرایم سیاست جنایی خاصی را می طلبد. در مباحث جرایم یقه سفیدها علاوه بر پیشگیری غیرکیفری، به پیشگیری کیفری نیز اهمیت داده شده است به طوری که در کنوانسیون های متعدد، به خصوص کنوانسیون های مریدا و پالرمو، دولت ها به راهکار های کیفری همچون بررسی و مطالعه دقیق فعالیت های اقتصادی غیرقانونی جدید و جرم انگاری، اعمال اهداف خاص پیشگیری کیفری (بازپروری، بازدارندگی خاص، ناتوان سازی) جرایم یقه سفیدها، رهنمون شده اند.روش تحقیق: تحقیق حاضر به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای نوشته شده است.
یافته ها
بر همین مبنا در نظام حقوقی ایران همچون دیگر کشورها، پیشگیری کیفری مورد توجه واقع گردیده و بیشتر مصادیق جرایم یقه سفیدها جرم انگاری شده است. در این راستا، همگام با دیگر کشورها و نیز در جهت رعایت کنوانسیون ها، قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در پیش بینی مجازات ها، تحولات جهانی مربوط به نوع مجازات و برخورد با جرایم یقه سفیدها را تا حدی لحاظ نموده است.نتیجه گیری
در برخورد با جرایم یقه سفیدی در مقایسه با سایر جرایم می توان از برخورد های کیفری بیشتری استفاده کرد. رویکرد اسناد بین المللی نیز بیانگر همین نوع سیاست جنایی در برخورد با این نوع جرایم می باشد.کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
انتشار در:
صفحات:
11 تا 34
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1258441
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)
-
توازن منافع فردی و جمعی در جرم انگاری اقتصادی همسو با توصیه نامه شورای اروپا
، نوروز کارگری*، باقر شاملو، قاسم قاسمی
نشریه فقه جزای تطبیقی، زمستان 1401 -
جرم انگاری اقتصادی در پرتو اقتصاد نهادگرایی
، نوروز کارگری*، باقر شاملو، قاسم قاسمی
نشریه پژوهش های حقوق جزا و جرم شناسی، بهار و تابستان 1401