بررسی نقش حمایت عاطفی در کیفیت زندگی سالمندان شهرکرد

پیام:
چکیده:
مقدمه
حمایت اجتماعی یک شبکه اجتماعی است که برای افراد منابع روان شناختی و محسوسی را فراهم می کند تا بتوانند با شرایط استرس زای زندگی و مشکلات روزانه کنار بیایند. هدف از این پژوهش تعیین میانگین نمره ارتباط حمایت اجتماعی (بعدعاطفی) و کیفیت زندگی سالمندان می باشد.
روش ها
این مطالعه توصیفی و جامعه آماری 356 نفر از سالمندان ساکن شهرکرد بود. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد (حمایت اجتماعی نوربک و سنجش کیفیت زندگی سالمندان لیپاد استفاده شد. تعداد سوالات استفاده شده در این مطالعه شامل 5 سوال دموگرافیک، 29 سوال کیفیت زندگی و 7 سوال حمایت اجتماعی بود. نحوه نمره گذاری برخی از پرسش ها به صورت بسیار خوب، خوب، بد، بسیار بد، برخی به صورت بدون سختی، با سختی، فقط با کمک، هیچ نمی توانم، تعدادی به صورت هیچ وقت، به ندرت، اکثر اوقات، همیشه، تعدادی به صورت بلی، کاملا می توانم، بیشتر کارها را می توانم، تنها بعضی کارها را می توانم، هیچ نمی توانم، برخی به صورت تقریبا همیشه، اکثر اوقات، به ندرت، هیچ وقت، برخی به صورت بسیار راضی، راضی، ناراضی، بسیار ناراضی و برخی به صورت بسیار به ندرت، به ندرت، اکثر اوقات و همیشه بود که با توجه به نوع آنها از 5 1 نمره گذاری شد. پرسشنامه ها با رعایت ملاحظات اخلاقی و محرمانه بودن پاسخ ها توزیع و بررسی گردید. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آنالیزهای آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها
یافته ها نشان داد که زنان سالمند در مقایسه با مردان سالمند از کیفیت زندگی و حمایت عاطفی پایین تری برخوردار بودند. همچنین ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه معنی داری بین حمایت اجتماعی (بعد عاطفی) و کیفیت زندگی سالمندان وجود دارد (54/.= r، 05/0= P)
نتیجه گیری
با توجه به رابطه معنادار بین حمایت اجتماعی عاطفی و کیفیت زندگی به نظر می رسد که توجه به نقش حمایت اجتماعی (بعد عاطفی) در بهبود کیفیت زندگی سالمندان می تواند نتایج سودمندی را به دنبال داشته باشد. بنابراین حمایت های اجتماعی خصوصا حمایت عاطفی به عنوان منبعی ارزان در جهت ارتقای سلامتی و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی سالمندان مطرح می باشد و ضرورت دارد برنامه ریزان زمینه برخورداری افراد سالمند را از این حمایت ها فراهم نمایند.
زبان:
فارسی
صفحات:
58 تا 66
لینک کوتاه:
magiran.com/p1278988 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!