بررسی اثر عصاره سیر بر رفع مسمومیت ناشی از سرب در کلیه نوزادان موش های صحرایی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
استفاده از سرب به عنوان یک عنصر طبیعی اثرات مختلفی بر خونسازی، سیستم عصبی، کلیه، تولید مثل و استخوان دارد. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی سیر در درمان مسمومیت کلیه ناشی از سرب در نوزادان موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها
رت ها در 7 گروه 8 تایی تقسیم بندی شدند. گروه اول یا کنترل بدون دریافت هیچ ماده ای، گروه دوم شاهد به میزان1/0 میلی لیتر آب مقطر دریافت نموده، گروه سوم سرب با دوز 6/0 گرم در لیتر، گروه چهارم 4/0 گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی- الکلی سیر، گروه های 5، 6، 7 ابتدا 6/0 گرم در لیتر سرب و سپس با دوزهای 1/0، 2/0، 4/0 گرم بر کیلوگرم عصاره آبی- الکلی سیر دریافت نمودند. سپس تزریق به صورت خوراکی در 10 روز متوالی انجام شد. برای آنالیز داده-ها از تست آماری T-test استفاده شد.
نتایج
بر اساس نتایج بدست آمده، وزن بدن و کلیه در گروه های 3، 5، 6، 7 افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد. وزن بدن و کلیه در گروه 4 کاهش معنی داری را نسبت به گروه سرب نشان داد. فاکتورهای کلیوی اوره، اسیداوریک، کراتینین و پتاسیم در گروه 3 افزایش معنی دار نسبت به گروه کنترل نشان دادند ولی در مورد سدیم کاهش معنی دار را نشان می دهند..
نتیجه گیری
تاثیرات محافظتی سیر روی کلیه مربوط به خواص آنتی اکسیدانی آن است زیرا انواع واکنش های اکسیدی در میزان فیلتراسیون گلومرولی نقش منفی دارد. سیر به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر حفاظتی، اثر سمی سرب بر بافت کلیه را از بین می برد.
زبان:
فارسی
صفحات:
90 تا 89
لینک کوتاه:
https://magiran.com/p1282544