رابطه اعتیاد به اینترنت با افسردگی، سلامت روان و ویژگی های جمعیت شناختی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

پیام:
چکیده:
مقدمه
اینترنت به عنوان یک دستاورد جدید می تواند مفید و اثربخش و گاهی به دلیل استفاده نامناسب، مضر و خطرناک باشد و بهداشت روانی کاربران را با تهدید روبرو سازد. پژوهش حاضر به بررسی رابطه اعتیاد به اینترنت با نشانه های افسردگی، سلامت روان و ویژگی های جمعیت شناختی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پرداخته است.
مواد و روش ها
پژوهش حاضر بر روی 200 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه-ای انتخاب شده بودند، انجام شد و به پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ(1998) و پرسشنامه افسردگی بک(فرم کوتاه-BDI) و پرسشنامه سلامت روان(GHQ-28) و اطلاعات جمعیت شناختی پاسخ دادند. روش های آماری مورد استفاده شامل ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t است و برای تحلیل داده ها از نرم افزار (SPSS(V-17 استفاده شده است.
یافته های پژوهش: اعتیاد به اینترنت با افسردگی رابطه مثبت و با سلامت روان رابطه منفی داشت(P<0/001)، با توجه به ویژگی-های جمعیت شناختی دانشجویان مثل دختر و پسر، مجرد و متاهل، از نظر اعتیاد به اینترنت تفاوت معناداری مشاهده نشد. حال آن که میزان اعتیاد به اینترنت در دانشجویان غیربومی بیشتر از بومی بود(P<0/05).
بحث و نتیجه گیری
به منظور استفاده صحیح از اینترنت بهتر است آموزش و فرهنگ سازی مناسب صورت پذیرد و همچنین روش-های مناسبی را جایگزین شیوه های نادرست استفاده از اینترنت کرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 8
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1314421 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)