بررسی انواع درد کمر ولگن در بارداری و ریسک فاکتورهای موثر بر ایجاد درد

پیام:
چکیده:
مقدمه
تقریبا 70٪ زنان باردار به کمر دردهای دوران بارداری مبتلا می شوند. زنانی که پیش از بارداری نیز کمردرد داشته اند یا در بارداری قبلی کمردرد را تجربه کرده اند بیشتر در معرض ابتلا به کمردرد می باشند. هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی انواع کمردرد در بارداری و ریسک فاکتورهای موثر برآن می باشد.
روش ها
این مطالعه توصیفی مقطعی به بررسی انواع دردکمر و لگن در265خانم باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان در سال 1391پرداخت. خانم های مبتلا به درد کمر و لگن پس از معاینه و تشخیص، بر اساس نوع درد به سه گروه درد در ناحیه ساکروایلیاک یا لگن (PGP)، درد در ناحیه تحتانی کمر (LBP) و درد در ناحیه فوقانی کمر (HBP) و بر اساس زمان شروع درد به چهار گروه 12-0 و 24-13و30-25 و 40-31 هفته طبقه بندی شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بود و روایی آن به صورت روایی محتوا بررسی و پایایی آن با استفاده از آزمون مجدد 95٪ تعیین گردید. پرسش نامه ها از طریق مصاحبه تکمیل گردیدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15و آزمون های آماری کای دو، آنالیز واریانس، کروسکال والیس و من ویتنی مورد تحلیل قرار گرفتند. در تمام آزمونها سطح معنی داری P<0/05 مد نظر قرار گرفت.
یافته ها
در بررسی انجام شده از 265 خانم باردار مبتلا به درد کمر و لگن شایع ترین نوع درد، درد پایین کمر (51/3%) گزارش شد. پس از آن درد لگن با فراوانی 27/5%،درد ناحیه بالاو پایین کمر 6/8% و درد بالای کمر با فراوانی6% دیده شدند.شایع ترین زمان بروز درد کمر یا لگن در سه ماهه اول بارداری (0-12 هفته) بود (42/6%). در سه ماهه اول حاملگی (هفته 12-0) بیشترین درد در ناحیه پایین کمر (53/1 %)، در هفته های 24-13 در ناحیه تحتانی کمر (58/2%)، در هفته های 30-25 در ناحیه لگن (47/4%) و در هفته های آخر بارداری 40-31 نیز در ناحیه لگن یا ساکروایلیاک (42/2 %) دیده شد. شایع ترین محل انتشار درد در خانم های مبتلا به درد پایین کمر ساق پا (31/6%)، در خانم های مبتلا به درد لگن رانها (68/4%) و در خانم های مبتلا به درد بالای کمر اکثریت، درد را بدون انتشار به محل دیگر بیان نمودند.
نتیجه گیری
میزان شیوع درد کمر و لگن در زنان باردار، بالا و بیشترین نوع درد نیز از نوع دردپایین کمر می باشد و بر این اساس می توان نتیجه گرفت که کمردرد در زنان باردار یک معضل بوده که برای رفع این مشکل باید چاره ای اندیشیده شود. جهت کاهش آن، تشخیص به موقع و صحیح نوع درد وسپس توصیه به انجام حرکات و تمرینات ورزشی مختص این دوران زیر نظر متخصص توانبخشی حائز اهمیت می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
226 تا 234
لینک کوتاه:
magiran.com/p1332848 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!