بررسی اثر سمیت سلولی عصاره های آبی و الکلی برگ های گیاه منتاسپیکاتا(Mentha spicata) بر رده ی سلول سرطانی K562

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
لوسمی میلوئیدی مزمن (CML) یک اختلال کلونال بدخیم سلول های بنیادی خون ساز است که منجر بهافزایش سلول های میلوئید، سلول های اریتروئیدی و پلاکتها در خون محیطی و هیپرپلازی در مغز استخوان میشود. این تحقیق بهمنظور بررسی اثر سیتوتوکسیکی عصاره های آبی، متانولی و اتانولی برگ های منتاسپیکاتا بر روی لاین سلولیK562 به عنوان مدل لوسمی میلوئید مزمن صورت گرفت.
روش بررسی
در این مطالعه ی تجربی آزمایشگاهی، برگ های منتاسپیکاتا از شهر بویین جمع آوری و با استفاده از روش سوکسله عصاره گیری شد. سلول های K562کشت داده شد و با غلظت های عصاره (12/5تا 150 میکروگرم بر میلی لیتر) تحت درمان قرار گرفتند. سمیت سلولی عصاره ی منتاسپیکاتا علیه سلول هایK562 لوسمی با استفاده ازروش MTT برآورد شد. جذب با استفاده از دستگاه الایزا در طول موج540 نانومتر اندازه گیری شد.
یافته ها
عصاره ی اتانولی بالاترین اثر سیتوتوکسیک را در (75= IC50 میکروگرم بر میلی لیتر) نشان داد، درحالی که عصاره ی آبی حداقل اثر سیتوتوکسیک را در (150= IC50میکروگرم بر میلی لیتر) در میان عصاره ها نشان داد. عصاره ی متانولی اثر سیتوتوکسیک را در100 =IC50 میکروگرم بر میلی لیتر روی رده ی سلولی K562 بروز داد. عصاره های آبی و الکلی اثر سیتوتوکسیک را به صورت وابسته به دز در رده ی سلولی K562 به نمایش گذاشت.
نتیجه گیری
با توجه به اثرات سیتوتوکسیک عصاره های آبی والکلی برگ منتاسپیکاتا بر سلول های K562، گیاه می تواند به عنوان یک پتانسیل بالقوه برای مطالعات بیشتر در درمان CML مورداستفاده قرارگیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
67 تا 79
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1338330