تبیین عوامل موثر بر اجرای فرایند موفق آموزش مداوم پرستاری بر اساس تجارب پرستاران: یک مطالعه کیفی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
عوامل تاثیرگذار بر فرایند آموزش مداوم پرستاران یا سبب انگیزش پرستاران به شرکت در برنامه های آموزش مداوم و به دنبال آن تمایل به ارتقای دانش و بهبود مهارت ها در عملکرد بالینی و بهبود مراقبت از بیمار می شود و یا مانع از دستیابی به این هدف مهم می گردد که شناخت دقیق این عوامل می تواند تحول مثبتی در اجرای برنامه های آموزش مداوم ایجاد کند و موجب تحقق اهداف آموزش مداوم (که بهبود مراقبت از بیمار است) شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تبیین عوامل موثر بر اجرای موفق فرایند آموزش مداوم پرستاری بر اساس تجارب پرستاران انجام شد.
روش کار
این مطالعه با رویکرد کیفی از نوع تحلیل محتوای مرسوم در سال 1391 انجام شد. 28 پرستار شامل سوپروایزرهای آموزشی، مدیران پرستاری و پرستاران با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف در مطالعه مشارکت داده شدند. جمع آوری داده ها با مصاحبه بدون ساختار و یادداشت در عرصه و تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل محتوا انجام گرفت.
یافته ها
از داده ها سه طبقه اصلی «بهره جویی ازآموزش اجباری، زمینه مساعد برای آموزش و آموزش منفعل» حاصل شد. زیرطبقات کلی این سه طبقه شامل «قوانین الزام آور آموزشی و منفعت طلبی از آموزش، وجود منابع متنوع آموزشی، شرایط مناسب برای آموزش، تمایل آموزشی، متعهد بودن به آموزش و شایستگی آموزشی، انگیزه آموزشی ناکافی کارکنان و مدیران، صلاحیت ناکافی آموزشی مدیران پرستاری و نظارت آموزشی غیر فعال/صوری» بود.
نتیجه گیری
با شناخت عوامل انگیزشی و موانع موثر بر فرایند آموزش مداوم پرستاران بر اساس تجارب خودشان می توان سیاست گذاران و طراحان برنامه های آموزش مداوم و مدیران پرستاری را در توسعه مقررات آموزش مداوم بر اساس برنامه ها و فعالیت های موثر یاری داد و اهداف آموزش مداوم اثربخش را عملی ساخت.
زبان:
فارسی
صفحات:
508 تا 522
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1368748