بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب مالت در شهرستان گیلانغرب، استان کرمانشاه

پیام:
چکیده:
هدف
از بین بیماری های مشترک بین انسان و دام، بروسلوز یا تب مالت بیشترین میزان بروز را در سراسر جهان و به خصوص در کشورهای درحال توسعه به خود اختصاص داده است. این مطالعه به منظور بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب مالت در شهرستان گیلانغرب واقع در استان کرمانشاه طی سال های 1387 تا 1389 طراحی شده است.
روش ها
این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته نگر بوده که بر روی افراد مبتلا به تب مالت انجام شده است. به منظور ارزیابی اثر برنامه واکسیناسیون دام ها بر میزان بروز انسانی، داده های مورد نیاز واکسیناسیون دامی به تفکیک سال و نوع دام (گاو، گوسفند و بز) از شبکه دامپزشکی شهرستان اخذ شد.
نتایج
نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیشترین میزان بروز بیماری مربوط به سال 1387 با 87 /42 در صد هزار نفر می باشد. همچنین، بیشترین موارد بروز بیماری در گروه شغلی دامداران و کشاورزان مشاهده گردید. رایج ترین فصل بیماری بهار بود. علاوه براین، مشخص گردید که بیشترین میزان انتقال بیماری در موارد مصرف شیر غیرپاستوریزه صورت گرفته است. میزان واکسیناسیون دامی طی سال های مورد مطالعه روند افزایشی داشته و میزان بروز انسانی تب مالت طی همین مدت روند کاهشی داشته است.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه به عنوان مهم ترین روش انتقال بیماری، افزایش آگاهی مردم درباره خطر مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه و تازه، خصوصا شیر خام و پنیرهای تهیه شده از شیر خام ضروری می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
25
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1375659